5 Produktů bílé barvy, škodlivé pro zdraví


5 Produktů bílé barvy, škodlivé pro zdraví

Věděli jste, že tam jsou 4 chemicky-bělené výrobky, které jsou škodlivé pro vaše zdraví? Seznam obsahuje stolní sůl, bílý cukr, rafinovanou mouku a margarín. Kravské mléko, i když není uměle bělený produkt, má také určité vlastnosti, které odborníci na výživu nedoporučují systematicky jíst.

V tomto článku vám vysvětlíme, proč uměle bělené výrobky jsou tak škodlivé pro vaše zdraví a také nabízejí některé zdravé alternativy ke zlepšení kvality života.

Vaření soli

Možná nejkontroverznější produkt ve stravě je obvyklá sůl zvaná "bílá smrt". Obvykle mluvíme o soli jako celku, ale dnes je velmi důležité rozlišovat mezi bílým a hnědým cukrem, stejně jako kuchyň a přírodní přírodní sůl.

Purifikovaná sůl je lépe známá jako kuchyňská sůl nebo jen chlorid sodný, který byl zpracován a zbaven všech živin. Tato sůl často obsahuje různé přísady, aby nedocházelo k lepení.

Není to jen zbytečný výrobek, protože pravidelné používání kuchyňské soli může po čase nějak významně poškodit vaše tělo. Po dokončení chemické a tepelné zpracování se ztrácí nejenom jeho blahodárné vlastnosti prostřednictvím změny původní struktury, ale místo toho se dostává karcinogenní, nakonec se stávat jen škodlivý produkt, který zvyšuje krevní tlak.

Místo stolní soli bělené by raději přírodní mořské soli, obsahující vitaminy a minerální látky, protože se surová sůl (to je bohaté na draslík, vápník, hořčík a železo). Mořská sůl je nejznámější přírodní sůl a relativně levná.

Existuje však mnoho dalších přírodních solí - soli Himálaje, keltské soli a jiné. Tyto odrůdy soli jsou lépe absorbovány tělem a nejsou uloženy v tkáních, takže pokud mírný příjem nepoškodí člověka.

Bílý cukr

Bílý cukr neobsahuje žádné živiny a mnoho odborníků na výživu dokonce věří, že je to bílý jed. Obsahuje prázdné kalorie, které přispívají k nárůstu hmotnosti, a bílý cukr je rizikovým faktorem pro vývoj diabetu druhé generace.

Může také poškodit vaše zuby. Navíc cukr oxiduje krev, podporuje mytí užitečných minerálů, jako je vápník, a může tak zhoršit stav zubů a sílu kostí.

Je-li to možné, je lepší se vzdát sladkostí ve vaší stravě, nahradit bílý cukr hnědým, medem, melasou nebo přírodními sirupy z ovoce. Kravské mléko

Ačkoli mléko a nepatří do uměle bělené výrobky, mnoho odborníků na výživu se domnívají, že pití kravského mléka jen v prvních měsících života bez škodlivých následků, protože s přibývajícím věkem ztrácí tělo enzym známý jako laktázy, což nám umožňuje správně trávit mléčný protein - laktózu.

Jiní argumentují , že naše tělo je schopno tráví pouze mateřské mléko, spíše než mléko živočišného původu. Podle této teorie, většina lidí, kteří konzumují kravské mléko, ani nevěří o nesnášenlivosti laktózy a nadále pije mléko, protože symptomy této intolerance jsou téměř neviditelné.

Mnoho lidí po jídle sýra nebo zmrzliny nebo pít sklenici mléka cítí žaludeční nepohodlí, závažnost a tvorbu plynu. Myslí si, že mají citlivý žaludek, ale ve skutečnosti to všechno naznačuje, že jejich tělo se nedokáže vyrovnat s laktózou.

Navzdory tomu, že kravské mléko - velmi cenný a výživné jídlo, že neobsahuje tuk, bylo železo a vitamin C.

Kravské mléko může vyvolat onemocnění, jako jsou žaludeční překyselení, zánět, anémie , kardiovaskulární choroby a obezity.

Existují některé studie, které naznačují, že mléko zvyšuje riziko vzniku rakoviny prostaty, rakoviny vaječníků a lymfomu.

Zeleninové druhy mléka z ovesu, rýže, pohanky, mandlí a dalších rostlin se považují za užitečnější přírodní alternativu. Tam je také mléko bez laktózy a mléka od jiných zvířat, který je rychlejší a jednodušší trávit a méně škodlivé.

Rafinovaná mouka

Jsme stále více konfrontováni s rafinovanými produkty, ale je třeba mít na paměti, že všechny obiloviny, které neobsahují vlákno, ztratily mnoho živin.

Rafinovaná mouka, na rozdíl od hrubozrnné mouky, může způsobit zácpu, vyvolat zadržování tekutin a přispět k přírůstku hmotnosti. Tato mouka je také rizikovým faktorem pro rakovinu střev, která pro normální fungování potřebuje spoustu vlákniny.

Tato skupina výrobků je třeba doplnit nejen obilí a mouky, ale také všechny derivátových produktů, které jsme běžně setkáváme v našem každodenním menu: těstoviny, chléb, buchty, koláče, sušenky a další. Margarín

Zatímco oba olej - přírodní potravinový výrobek, který je vyroben z kravského mléka, a spotřebují v celé historii lidstva, margarín - je umělý produkt, který byl před několika desítkami let.

Pro lidi, kteří mají zakázané živočišné tuky, může být margarín náhradou za olej. Nicméně, pokud mluvíme o tom, co užitečné - máslo nebo margarín , produkt, který je výsledkem technického pokroku, mnohem horší než ve svém přirozeném nutriční hodnoty.

Je vyroben na základě rostlinných olejů pochybné kvality. Proč je to pochybné, ptáš se? A protože tyto rostlinné oleje procházejí několika procesy zpracování, aby získaly pevnou strukturu, lehčí nebo nažloutlé barvy, příjemnou vůni a dlouhodobou skladovací schopnost.

margarín, samozřejmě obsahuje vitamíny (A, E, F) a některé minerální látky (fosfor, vápník, sodík), ale tím, že obsahuje trans-tuky (hydrogenované tuky) neguje všechny dostupné výhody. Margarín je na pátém místě v žebříčku škodlivých produktů kvůli obsahu karcinogenních transgenních tuků.

margarín má také více kalorií než máslo a , jak jsme již uvedli, obsahuje trans tuky, které jsou pro lidský organismus velmi škodlivé a může dokonce vyvolávají kardiovaskulární onemocnění.

Ačkoli margarín obsahuje cholesterol, protože se jedná o produkt rostlinného původu, trans-mastných kyselin v ní obsažené, což způsobuje zvýšení hladiny špatného cholesterolu v těle.

Poradíme vám omezit používání uměle bělené výrobky, které významně poškozují své zdraví, a některé z nich dokonce naznačují, jsme úplně stáhne. Postarat se o své zdraví a zdraví vašich blízkých.


7 Důsledků nedostatku spánku

7 Důsledků nedostatku spánku

Jak dobře spíte? Vaše zvyky mají dobrý vliv na kvalitu spánku? Lidé často snižují počet hodin, které potřebují na spánek, kvůli práci a volnému času. Ve světě je to považováno za normální trend. Kromě toho lidé z velké části nevidí v tomto ohledu nic špatného, ​​považují to za normu. Víte, jaké jsou důsledky nedostatku spánku?

(Zajímavosti)

5 Návyky, které jsou škodlivé pro lidský rozum

5 Návyky, které jsou škodlivé pro lidský rozum

Zajímavá fakta tělo zdraví je velmi důležité. Že fyzický stav těla, stejně jako mozek a všechny ostatní ukazatele týkající se duševního zdraví. Nakonec předseda zodpovědné za tvorbu vědomí a dalších faktorů týkajících se rozhodovacího procesu. důležité zdůraznit, že duševní zdraví - společný výsledek mnoha faktorů, včetně základní biologické a fyzikální.

(Zajímavosti)