5 Znamení, že byste měli přestat jíst lepek


5 Znamení, že byste měli přestat jíst lepek

Zajímavá fakta každý rok se stává více a více vědomi problému, spolu se zvýšením diagnostikovaných případů, mnoho lidí začalo uvažovat, zda odstranění lepek ze stravy. Někteří lidé se dokonce rozhodli bez příznaků. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli věnovat tomuto tématu článek.

Věříme, že je důležité vysvětlit

klíčové příznaky, které se projeví, pokud máte problémy s metabolismem glutenu. Za prvé, měli byste vědět, že citlivost lepek a celiakie - jsou dvě různé věci.

V prvním případě se objeví pouze některé příznaky se

  • celiakie se aktivuje celý autoimunitního procesu. To je řada vedlejších účinků, které se objevují v těle, aby vás varovaly, že je něco špatně. Může být tak silná, že život může být ohrožen v jakékoli z těchto krizí.
  • Na druhou stranu, pokud máte nesnášenlivost lepku, nežádoucí účinky mohou být nepříjemné, ale jen zřídka život ohrožující.
  • Co je tedy glutén?

Je to glykoprotein. Gluten váže molekuly vody dohromady, aby namazali potraviny, které konzumujete.

V důsledku toho To ztěžuje trávení, protože lámání jídlo, které jíte, je mnohem složitější. Zda jsou zpracované potraviny zpracovány či nikoliv, obiloviny mají nejvyšší úroveň lepku.

Velká většina zpracovaných potravin má také vysoké hladiny lepku.

Z tohoto důvodu, lékaři doporučují pečlivě kontrolovat etikety výrobků, bez ohledu na to, zda máte nesnášenlivost lepku nebo celiakií. Po odstranění lepku ze stravy

trávení 1. Jedná se o jednu z nejzřetelnějších příznaků.

Může se objevit jako plyny, píchání nebo průjem, ale ne vždy to samé. Může dojít k nadýmání nebo zácpě. To může způsobit kolitidu, i když jste nezměnili stravu.

2. Zde narazí na hřbetu ruky

vědecký název pro tento jev - vlasy lišejníky, ale je lépe známý jako „husí kůže.“ Obvykle

„husí kůži“ dochází při poslechu hudby nebo dotykem soucit pro druhé v případě nouze.

Nicméně to může také nastat bez zjevného důvodu na zadní straně ruky.

Pokud se vám to stane pravidelně, možná budete chtít zvážit možnost vyloučení lepku z jídelníčku.

Důvodem je nedostatek vitamínu A kvůli neúčinné syntéze výživy. 3. Únava

Je normální cítit po jídle unavený, ale to není tento případ, když je jídlo skutečně zhoršuje únavu.

Když se to stane, věnujte pozornost tomu, zda konzumujete potraviny bez lepok nebo ne.

4. závratě nebo bolesti hlavy

neurologické problémy se často vyskytují u lidí, kteří jsou citliví na lepek nebo mají celiakii. Důvodem je, že

krev, která dostane se do mozku nedorazí v dobrém technickém stavu, což způsobuje poruchy v této oblasti. Na rozdíl od toho, co se děje v předchozím případě, že odpověď není bezprostřední, tak pozoroval bude užitečná pouze tehdy, pokud jste nikdy jíst glykoproteiny.

Pokud si všimnete nějakého zlepšení, pak je pravděpodobné, že

potřebujete odstranit gluten z jídelníčku. 5. Hormonální komplikace

nejběžnější hormonální problémy způsobené nesnášenlivostí lepku, jsou:

nadměrné premenstruační syndrom polycystických ovarií

  • neplodnost bez zjevného důvodu
  • Když se tyto problémy spojené s lepkem,

gynekolog vám nabídnout nějaké řešení. Nezapomeňte navštívit lékaře jednou za rok. Citlivost na glutén a celiakii je z lékařského hlediska snadné zjistit.

Protože pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, měli byste kontaktovat odborníka, abyste získali správnou diagnózu.

Naštěstí existuje mnoho produktů, které jsou nyní dostupné lidem s těmito poruchami.

Velké značky navíc usilují o zvýšení množství výrobků bez lepku. Problémy, které byly před několika lety, již v historii ztratily.


Co dělat, když máte křeče

Co dělat, když máte křeče

Bolest se objevuje v kterékoli části těla a může zasáhnout, když to nejméně očekáváme. Je to o notoricky známých "křeších". Kdo nebyl soud? Odpověď na tuto otázku, podivně, bude: "Ve všech byly". Je to všechno kvůli struktuře těla, která se skládá ze svalů v každé oblasti. Co to je křečka Cramping je jen nedobrovolná kontrakce svalů.

(Zajímavosti)

Alternativní využití cukru, které možná nevíte

Alternativní využití cukru, které možná nevíte

Vzhledem k tomu, cukr je zvýšena mnohem negativní humbuk v posledních letech, někdy zapomínáme, že může dělat mnohem víc pro nás, než jen osladit naše jídlo a pití. Následují některé alternativy k použití cukru , které vás mohou překvapit. Jaké druhy cukru máte? Z vašich zkušeností možná víte, že ve vašem obchodě se nejčastěji prodává pouze běžný rafinovaný cukr.

(Zajímavosti)