5 Neuvěřitelné výhody přírodní prostředky petržel


5 Neuvěřitelné výhody přírodní prostředky petržel

petržel - jemná rostlina s intenzivní chutí. Objevila se ve středomořské oblasti, ale také byla v některých oblastech východu. Nyní je v mnoha zemích.

Má intenzivní vůni. Petržel pochází z rodiny s koriandrem, fenykl, celer a mrkev.

Obecně si ji můžete užívat různými způsoby. Napříkladčaj, saláty, omáčky, rýže nebo maso. chuť, že dává misku nepochybně velmi typické.

Pokud ještě tuto nádhernou trávu nejste, doporučujeme, abyste ji začali dělat.

V tomto článku udělíme pět závažných důvodů, abychom začali jíst petržel dnes!

1. Zlepšuje zdravotní

kostí Ne každý ví, že nedostatek vitaminu K je spojena s vyšším rizikem zlomenin.

Všichni víme, jak důležité je jíst dostatek fosfor, vápník, vitamín C a vitamíny B, ale pokud si myslíte o přidání vitaminu C do jídla?

Správné příjem petržele poskytuje dostatečné množství vitaminu K. To je ideální pro zlepšení zdraví kostí, protože působí jako modifikátor pro proteinovou strukturu lidské kosti.

Současně zvyšuje absorpci vápníku. Petržel také snižuje množství vápníku, které prochází močí.

Zvyk vždy zvolit čerstvé přírodní jídlo vám pomůže udržet zdraví. Začněte přidávat petržel k vaší stravě dnes. Přidejte ji na ryby, zeleninu a přírodní džusy.

2. To pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi

Tato zelenina je bohatá na zvláštní druh flavonoidů zvaných miritsytyn. On pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Kromě toho také snižuje inzulínovou rezistenci a má protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá regulovat množství lipidů v krvi.

Díky těmto vlastnostem, a to nejen vám brání diabetes, ale zároveň

péči o zdraví kardiovaskulárního systému, snižuje arteriální zánět.Snažte se pít po jídle čaje s petrželkou a citronem! 3.

Podporuje ledvina zdraví Petržel je jednou z nejpoužívanějších rostlin pro ledviny zdravotní péče.

Je to diuretikum, které stimuluje funkci ledvin. Takže mohou dělat to nejlepší k očištění a detoxikaci těla.

Současně, kvůli vysokému obsahu draslíku, petržel

pomáhá regulovat vysoký krevní tlak. Pokud však máte předispozici k ledvinovým kamínkům, nedoporučuje se jíst petržel denně, protože obsahuje velké množství kyseliny šťavelové.

4. Velmi užitečné proti anémii a únavě

Petržel je velkým prvkem stravy. To platí zejména v případě, že máte nedostatek vitamínů, anémie nebo máte pocit, kdy jste vyčerpaní stresem.

Petržel je bohatá na vitamin A, vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6 a B9), kyseliny listové a vitaminu K. Nicméně, ona

poskytuje dostatek draslíku, vápníku, zinku, fosforu, železa a hořčíku. Vždy si pamatujte, že získáte nejvíce živin, konzumujete je surový.

5. Posiluje imunitní systém

Neuplatňujte vitamínové doplňky v lékárnách. Místo toho zvolte jednoduchý, zdravý a přirozený způsob, jak konzumovat potraviny bohaté na vitamíny.

V kuchyni byste měli mít vždy petržel.

Pomáhá posilovat imunitní odpověď vzhledem k vysokému obsahu vitamínu C. Na druhou stranu, je rovněž zajímavé, že petržel obsahuje chemickou sloučeninu apihenyn. Ačkoli neexistuje žádný výzkum, který by to dokázal, někteří experti tvrdí, že ona

pomáhá v boji proti rakovině. Však víme, že tento silný antioxidant je schopen

bojovat s několika viry a bakteriemi. Přidejte to na polévky, saláty a omáčky. Jeho výhodami je vynaložit malé každodenní úsilí!

Jak jíst petržel denně

Připravte petržel pečivo.

  • Použijte to v salátovém dresingu.
  • Přidejte na polévky.
  • Používejte je při vaření ryb.
  • Můžete přidat do rajčatové omáčky, aby se pizza omáčka nebo jiné lahodné omáčky.
  • Vyzkoušejte petrželový čaj.
  • Zkuste koktejly s petrželovými plody.
  • Existuje spousta způsobů, jak jíst petržel!

Nicméně, nezapomeňte, že

pokud máte kameny v ledvinách nebo jste těhotná, měli byste znát opatření.


Naučte se o výhodách skořice jako afrodiziaku

Naučte se o výhodách skořice jako afrodiziaku

Slyšeli jste o výhodách skořice a mnoha způsobech, jak ji používat? Léčivé vlastnosti tohoto koření rozpoznán i ve starověku. Skořice se extrahuje zevnitř kůry skořice . Pochází z jižní Indie, ačkoli je také pěstována v Myanmaru, Jižní Americe a Srí Lance. V těchto oblastech se skořice začala pěstovat na počátku 18.

(Lidových opravné)

5 Domácí opravné prostředky, aby se zabránilo zápach boty

5 Domácí opravné prostředky, aby se zabránilo zápach boty

Přírodní prostředky, které znáte, jak se vyhnout pach bot? Naše nohy potí, vystaveni bakterií a jiných vnějších faktorů, které způsobují zatuchlý zápach v kontaktu s boty . Tato situace je nepříjemná pro každého a může vyvolat sociální napětí, a to zejména pokud máte sundat boty ve společnosti druhých.

(Lidových opravné)