5 Nejlepších plodů pro zdraví jater a ledvin


5 Nejlepších plodů pro zdraví jater a ledvin

Chcete vědět, jak nejlépe pečovat o zdraví jater a ledvin? Za prvé, nejdůležitější je vést zdravý životní styl. Zachování správné výživy s omezeným množstvím soli a tuku je dalším důležitým faktorem.

Pravidelné cvičení, odmítnutí kouření a emoční kontrola jsou dalšími podmínkami, které je třeba vzít v úvahu. Příroda také nabízí určitou pomoc při optimalizaci jater a ledvin, bez níž nemůžete udělat. Je to ovoce.

V dnešním článku zjistíme, které ovoce nejlépe pomáhají pečovat o játra a ledviny. Přečtěte si dál!

1. Meloun

Meloun ... Kdo nemá rád vodní melouny? Je snadné chutné ovoce, které tak osvěžující v létě a je vynikající součást ostatních šťáv- je to ještě možné přidat oběd nebo večeři. Už jste někdy zkusili vařit salát se špenátem, sýrem, ořechy, melounem a mátou? Je to božská.

Ale zvážit, proč meloun je obzvláště dobré pro zdraví jater a ledvin:

  • Vzhledem ke své močopudné vlastnosti a schopnost odstraňovat toxiny z těla melounu je jedním z nejlepších plodů pro léčbu ledvin a jater stimulační náležitě.
  • Udělat šťávu z melounu - je nejužitečnější způsob spotřeby, jakmile se vstřebává do krve a tkání, který nakonec podporuje dobrou funkci ledvin.
  • Vždy zvolte čerstvou meloun. Pokud je ovoce přezrálé, může způsobit více problémů než přínosy.

2. Brusinka


Nejlepší způsob, jak jíst brusinky - ve formě čisté šťávy. Brusinková šťáva nejen lahodně vychutnává, ale také optimalizuje játra, ledviny a močový měchýř. Některé z výhod brusinkového zázraku:

  • Cranberry je přírodní antioxidant a je jedním z nejlepších možností pro přirozené detoxikaci.
  • Pomáhá zbavit se toxinů, čistí tělo a krev od účinků volných radikálů.
  • Jednou z nejznámějších vlastností brusinky je schopnost nechat bakterie usadit se na stěnách močového měchýře. Věřte tomu nebo ne, pomáhá starat se o celý gastrointestinální trakt.

3. Citron


Citrony a citronové šťávy může být jedním z nejlepších přírodních prostředků, které můžete konzumovat na denní bázi. V tomto blogu mluvíme hodně o výhodách užívání citronové vody na prázdný žaludek, ale měli byste vědět, že citronová šťáva a voda na prázdný žaludek jsou také skvělý způsob, jak podpořit zdraví jater a ledvin.

  • Citrony jsou přírodní léčbou toxinů, které pomáhají léčit například steatózu jater.
  • Citrony jsou bohaté na vitamíny a minerály, pomáhají optimalizovat a zlepšovat funkci jater a ledvin.
  • Další výhodou je fakt, že citrony pomáhají strávit jídlo, až se dostane do žaludku. Tímto způsobem podporují dobré trávení.

4. Jablka

Zelená jablka, červená jablka ... vyberte libovolné podle vašeho přání! Vyberte si svou oblíbenou odrůdu nebo jen nejpříjemnější vzhled, protože se všichni starají stejně dobře o játra a ledviny a zároveň ochraňují zdraví srdce.

Proč dnes v snídani nezahrnujeme nějaké plátky jablek? Jablka jsou skvělou volbou, ale ujistěte se, že jíte s kůží, je to nejlepší!

  • Jablka nejen pomáhají kontrolovat hladinu špatného cholesterolu a triglyceridů v krvi, ale také stimulují řádné fungování ledvin a pomáhají eliminovat toxiny z jater.
  • V ideálním případě konzumovat jablka denně, abyste získali co největší užitek, nezapomeňte je důkladně umyt a vždy jíst s kůrou.

5. Červené hrozny


Vždy vybrat hrozny nejtmavší barvy. Proč? Je bohatší na antioxidanty a jiné příznivé vlastnosti než bílá.

  • Červené hrozny jsou silné diuretikum, které pomáhá očistit ledviny a zlepšit funkce jater.
  • Jak asi víte, je plná antioxidantů, vitamínů a minerálů. Kromě toho odstraňuje toxiny a další škodlivý odpad z těla.
  • Červené hrozny obsahují hodně vody, téměř 80%. Proto je vhodná pro každodenní konzumaci a jako jablko by se mělo vždy jíst pokožkou, protože tato část ovoce má mnoho výhod.
  • Můžete se těšit na hrozny různými způsoby: na snídani v misce ovesné vločky nebo jogurtu nebo jako součást lahodného salátu se špenátem, ořechy, sýrem a dokonce i melounem.
  • Pokud jste zvědaví, zda můžete pít sklenku červeného vína každý den, aby se postarali o játra a ledviny, pak odpověď "ano"! Přínosy červeného vína jsou způsobeny přítomností resveratrolu - silného antioxidantu obsaženého v červených hroznech a který je podle různých studií skvělý pro léčbu onemocnění tukových jater. Stačí se omezit na jednu sklenku denně ... Všechno by mělo být v neposlední řadě!


Léčivé vlastnosti skořicového oleje

Léčivé vlastnosti skořicového oleje

Skořice je jedním z nejznámějších koření na světě. Je ceněn v lékařských, gastronomických a kosmetických aplikacích. Tento koření je extrahován z stromu Sinnamomum verum a používá se k výrobě nápojů a dezertů. Nicméně, to může být také zahrnuto jako hlavní složka mnoha domácích opravných prostředků. Skořice se vyznačuje jejími aromatickými vlastnostmi.

(Lidových opravné)

Výhody skořice pro lidské zdraví

Výhody skořice pro lidské zdraví

Máme si skořice v čaji a dezerty. Jako tyčinky skořice a prášku. Ale kromě skutečnosti, že je standardní ingredience v kuchyni, tam jsou některé neuvěřitelné výhody skořice pro lidské zdraví. Chcete vědět přesně co? Přečtěte si dál! Skořice: malé, ale silné Když si myslíte na skořici, vaše mysl pravděpodobně automaticky zobrazí chutný terapeutický nebo chutný nápoj.

(Lidových opravné)