5 Ovoce pro snížení hladiny cholesterolu


5 Ovoce pro snížení hladiny cholesterolu

Cholesterol - to je jedna ze sloučenin, které produkuje játra. Je to důležité pro správné fungování těla. Udržování hladiny cholesterolu na správné úrovni je mimořádně důležité pro dobrý zdravotní stav a vnitřní rovnováhu.

Nezapomeňte si vzpomenout na tyto skutečnosti, protože většina lidí považuje cholesterol škodlivý a nebezpečný pro zdraví.

Ve skutečnosti to není pravda, stačí jen sledovat hladinu cholesterolu v těle a zabránit růstu takzvaného „špatného“ cholesterolu.

Špatný cholesterol je škodlivý, protože má schopnost akumulovat se v tepnách. Vysoká hladina špatného cholesterolu postupně narušuje fungování vnitřních orgánů a systémů.

Kromě toho nezapomeňte, že naše tělo má schopnost vyrábět samotný cholesterol. Proto pokud dostáváme dostatek cholesterolu z našeho těla, jeho příjem z jiných zdrojů nám může značně ublížit.

Samozřejmě, někteří lidé jsou ohroženi kvůli vysokému sklonu cholesterolu. To platí pro pacienty s obezitou, stejně jako pro lidi, kteří dosáhli věku čtyřicítky nebo mají genetickou predispozici k nadměrnému cholesterolu v těle. Tito lidé by měli nutně revidovat každodenní stravu.

V tomto článku se s vámi podělíme o účinné tipy pro snížení hladiny cholesterolu. Můžeme snížit množství cholesterolu, změnit svůj obvyklý sedavý životní styl, abychom byli aktivnější a diverzifikovali každodenní stravu.

Dnes se zaměříme na správnou výživu ke snížení cholesterolu. A není ovoce, aby vaše strava chutná, barevná a vůně?

Přidáním do vaší nabídky ovoce můžete urychlit svůj cholesterol ve vašem těle.

1. Avokádo - to je víc než chutné ovoce

Můžete se zeptat: "Jsou vlastně avokády schopné snížit množství cholesterolu v těle?". Samozřejmě ano. Za tímto účelem budete muset každý den jíst jen polovinu avokáda. Pokud doplníte stravu o užitečné a výživné potraviny a nezapomenete na pravidelnou konzumaci avokád, zaznamenáte během jednoho měsíce zlepšení dobrých životních podmínek.

  • Avokádo je mocný zdroj mononenasycených tuků. Díky těmto vlastnostem mají schopnost zlepšit výkon srdce.
  • Tuky obsažené v avokádě jsou přeměněny na energii a v těle se nezrážely. Pomáhají snižovat hladinu tuků v těle. Navíc, avokádo má schopnost regulovat hladinu cukru v krvi.
  • Avokádo obsahuje užitečnou sloučeninu nazvanou "niacin". Tato látka, také známá jako vitamin B3, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle. Avšak, avokádo není jediné ovoce, které má takové vlastnosti. Zvláště
  • na Ukrajině nejsou levné . Pokud si nemůžete koupit avokádo, doporučujeme přidávat chřest, hrach, brambory, houby, artičoky a fazole do jídelníčku. Všechny tyto produkty jsou také bohaté na vitamín B3.2. Růžový grapefruit - Asistent bojovat proti vysokému cholesterolu

Pokud můžete jíst růžový grapefruit, pak se neodkládejte. Pamatujte, že velmi málo ovoce se může pochlubit stejnou účinností v boji proti vysokým hladinám cholesterolu.

Nezapomeňte, že největší efekt lze dosáhnout pouze v případě pravidelné konzumace tohoto citrusového ovoce.

  • Doporučujeme, abyste jíst poloviční růžový grapefruit denně na snídani. Před nákupem se ujistěte, že ovoce je organického původu. Podle výzkumu, jehož výsledky se objevily na stránkách
  • Journal of Agrochemistry a potravinářské chemie , grapefruit má řadu mimořádných příznivých vlastností. Pokud nemáte schopnost upravovat hladinu cholesterolu léky, doporučujeme, abyste tuto výživu užívali jako asistentku.Navíc grapefruit má silné antioxidační vlastnosti. Má schopnost prodloužit lidský život a zlepšit jeho kvalitu, protože grapefruit stimuluje práci srdce.
  • Všimněte si, že grapefruit interaguje špatně s některými léky. Před použitím byste měli vždy konzultovat kvalifikovaného lékaře.

3. Pomerančový džus ke snížení cholesterolu

Abychom porozuměli principu pomerančového džusu na cholesterolu, musíte nejdříve zjistit, jaké steroly jsou.

Steroly - jsou přírodní sloučeniny odvozené od steroidů, které obsahují hydroxylovou skupinu v jejím složení.

Zjevně jste už o sterolech už slyšeli. Jejich chemická struktura se podobá struktuře cholesterolu ve své struktuře.

  • Steroly lze nalézt v některých typech zeleniny, sušeného ovoce, pomerančů, semen a rostlinných olejů.
  • Pomeranče nejsou jen silným zdrojem užitečných sterolů. Tyto citrusy mají schopnost
  • zvyšovat množství dobrého cholesterolu v těle. Chcete-li dosáhnout pozitivního efektu, musíte používat pomeranče každý den. Pokud dodržujete zásady správné výživy, pak během příští návštěvy u lékaře zaznamenáte pozitivní výsledky.

4. Jahoda - dobrý pokušitel

Jahoda je velmi užitečné bobule. Má schopnost stimulovat cholesterol v těle. Nicméně, aby se z jahod dosáhlo co nejvyššího přínosu, měla by být použita výhradně v čisté formě, to znamená bez přidání cukru nebo čokolády.

Jahody, stejně jako jiné bobule, mají schopnost snižovat hustotu lipoproteinů v těle. Tak přispívají ke snížení hladiny cholesterolu.

  • Pokud je to možné, jíst 10-15 jahod denně. Díky antioxidačním vlastnostem jahoda
  • snižuje množství triglyceridů v těle .Pokud chceme zlepšit své zdraví,

přidat do jídelníčku více ovoce a bobule červené, jako jsou hrozny nebo brusinky . Mají schopnost zlepšit práci srdce.5. jedno jablko denně pomáhá regulovat hladinu cholesterolu

Apple - ovoce je univerzální a lze jej konzumovat jiným způsobem. Můžete přidat do jablečného ovesné vločky k snídani, připravíme salát s jablky, celer a ořechy na oběd a vymačkané jablečné šťávy na večeři.

Jablka musí být nezbytně ve vaší denní stravě. Můžete je používat, jak se vám líbí,

ale nezapomeňte to dělat pravidelně .Užitečné sloučeniny, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, jsou obsaženy v jablečných jablkách. Jablečná kůra navíc obsahuje živiny, jako je pektin a polyfenoly.

Díky těmto příznivým vlastnostem

jablka jsou vynikajícími pomocníky v boji proti špatnému cholesterolu . Pro pravidelné užívání jablekmůžete zbavit škodlivých molekul , které často způsobují zánět u onemocnění kardiovaskulárního systému.Samozřejmě, že ovoce samo o sobě vám nedosáhne požadovaného výsledku, je třeba zcela zkontrolovat stravu. Jezte více čerstvého ovoce a zeleniny denně.

přidání některých ovocný salát, uděláte nejen to chutný na pohled, ale také vyrovnat množství cholesterolu v těle. Pokud strávíte celý den v pohybu a nemáte čas na oběd, jíst čerstvé jablko. Tímto způsobem nebudete hladováni škodlivými produkty.

Pokud pravidelně používáte čerstvé ovoce, brzy pochopíte, jaké zázraky jsou schopné.


Proč „oživit“ - kotník na noze

Proč „oživit“ - kotník na noze

Přírodní produkty valgus deformity (hallux valgus) - je zvýšit kloub na základně palce, který způsobil posun kosti nebo tkáně. Tato nemoc je zakřivení plyusnefalanhovoho kloub, kde palec odchýlí vůči svým sousedům. U lidí, nemoc se nazývá hrbolky nebo kosti nohy. Je třeba poznamenat, že tato vada noha nese nejen kosmetické obtíž, ale také přináší mnoho problémů s nošením bot.

(Lidových opravné)

Onychomycosis: houby nehty

Onychomycosis: houby nehty

Vědecké jméno houby nehty - onychomykóza. Tato infekce mění vzhled nehtu, zejména jeho barvu a tloušťku. Více informací o této problematice níže. Příčiny a příznaky onychomykózy Jedná se o velmi časté onemocnění u lidí po celém světě, které začíná jednou rukou nebo nohou a nakonec se rozšiřuje na všechny ostatní bez léčby.

(Lidových opravné)