Jak vařit zdravé a lehké hranolky


Jak vařit zdravé a lehké hranolky

Kdo nemá rád hranolky? Ovšem kvůli způsobu vaření může být velmi škodlivé pro zdraví. Bohužel, když jsme koupit ready-made hranolky v restauracích, fast food, kavárny, to je obvykle v oleji špatné kvality, což se bohužel znovu použít mnohokrát, a navíc, jídlo vždy dochází při vysokých teplotách .

Nicméně, nemusíte úplně opustit jeho použití. Tento článek vám řekne, jak můžete vařit hranolky doma třemi různými způsoby, takže je zdravější a jednodušší, než je obvyklé, s méně škodlivými účinky na vaše zdraví, než to obvykle má.

hranolky, které prodávají v restauracích a kavárnách

To hranolky byly zdravé , první krok, který je třeba udělat - udělat sami doma, protože to je jediný způsob, který garantuje jeho kvalitu. To vám umožní jíst to často s jinými pokrmy. Snažte se tomu vyhnout co nejčastěji, když nejste doma.

Brambory se obvykle prodávají v restauracích nebo restauracích rychlého občerstvení. A je to právě tato hranolky - škodlivé z následujících důvodů:

  • Je smažené v oleji nízké kvality (v následujícím, nazývaných jedlé tuky, která obsahuje transgenní sójových bobů a další původ rostlinné oleje), který se převede na trans-tuků při vaření při vysokých teplotách, které mohou být toxické pro vaše tělo. Tento olej je také často používán mnohokrát.
  • hranolky v restauracích má velmi vysoký obsah tuku, protože je smažený ve velkém množství oleje.
  • Takový brambor je vlastně - to je směs bramborové kaše a jiné nezdravé přísady.
  • Obsahuje spoustu rafinované soli.

všemi těmito vlastnostmi přispívají ke špatnému zdravotnímu stavu:

  • Zvýšená hladina cholesterolu a triglyceridů Tam
  • podporovat obezitě a celulitidě Perevtomlyuyetsya
    • játra a ledviny zhoršuje krevní tlak a zpoždění tekutiny
    • způsobené kyselostí, která způsobuje onemocnění

    Základní kroky pro přípravu dobrých hranolků

    Abyste ochutnali lahodné a zdravé hranolky, měli byste dodržovat tato pravidla:

    • Získat brambory kvalitních lepší organické pokud je to možné
    • Použití olivový olej
    • ochucené mořská sůl, ale ne příliš
    • Použití není teflonovou nádobí smažení, jako je keramika, sklo, nerez oceli, litiny a atd.

    1. hranolky bez kyseliny

    kulinářské trik, která pochází z východních zemí, je přidání několika umeboši švestky na olejové neutralizovat velké množství kyselin, výrobků, které absorbují při smažené. Tento výjimečný léčivý přípravek s mnoha příznivými vlastnostmi. Tyto švestky absorbovat část toxických látek bez změny chuti smažených potravin. byste neměli jíst švestky, které byly smažené, ačkoli čerstvých švestek můžete jíst po každém jídle, aby dále neutralizovat škodlivé účinky smažených jídel. 2.

    Pečené Fries Vyjmout bramborových hranolků, stejně jako vy, když jde to smažit a dát ji na plech na pečení. Před pečením se ujistěte, že nalít hodně olivového oleje jako výsledek oni jsou křupavé. Tímto způsobem se dostanete pečené hranolky, které budou identické vzhledu smažené na pánvi, ale s mnohem menším obsahem oleje.

    3. Vařené a smažené brambory

    Jiný způsob, jak vařit brambory, které by se absorbují mnoho oleje je ve své předběžné vaření ve vodě po dobu deseti minut. Řez bramborových hranolků jsou pro vaření, ale dříve, než ji vařit tak, že ztratila svou pevnost. Poté, co nechal vysušit dobře, že žádná voda dostala do rozpáleného oleje a smažíme, dokud brambory nejsou upraveny pro normální hranolky vypadají.

    Doporučení správné používání hranolky

    brambor obsahuje velké množství škrobu, což je důvod, proč doporučujeme vždy kombinovat szelenině (saláty, ovoce) abílkoviny (maso, ryby, vejce, fazole) pro zlepšení trávení. Také, pokud si propojíte své produkty uvedené, budou dopady jejich spotřeby mnohem zdravější pro vaše tělo. Nicméně nedoporučujemehranolky v kombinaci s jinými potravinami, které obsahují škrob nebo mouku, jako jsou sendviče, pizza, těstoviny, atd, protože je obtížné trávení, únava a vaše tělo bude přispívat k vytváření nežádoucího tuku.

    Víte smažených jablek?

    Nakonec uděláme vám dokonce zdravější návrh, který vás i celou vaši rodinu překvapí. Nakrájejte jablko proužky, jako vy s brambory smažení a smažíme v oleji, přidat trochu soli. Sladká chuť a textura jablek osvizhalna převádí tento produkt v jídelenvelmi originální chuť.

    Snímek poskytla avlxyz, stevebott, mismisimos a Leszek.keszcysnki


    10 Neuvěřitelných ovesných vloček vlastnosti a recept na dobré snídaně

    10 Neuvěřitelných ovesných vloček vlastnosti a recept na dobré snídaně

    Ovesné vločky je jedním z nejvíce chutné a nejužitečnější celozrnné. Je to také nejoblíbenější obilovina na světě vzhledem k její vysoké energetické hodnotě a skutečnost, že ovesná kaše je také známým zdrojem energie, je hlavní produkt v mnoha kulturách a národech. Přečtěte si více o 10 nesmírně užitečné vlastnosti ovesných vloček (plus bohatá snídaně recept!

    (Recepty)

    Zelené nápoje - nejlepší způsob, jak spalovat tuk recepty

    Zelené nápoje - nejlepší způsob, jak spalovat tuk recepty

    Zelené nápoje zejména doporučené pro čištění tělo toxinů a spalování tuků, protože vysoký obsah vitamínů a minerálů v jejich složení velký dělat tyto procedury opravdu účinná. Budeme vám vyprávět o několik zeleného nápoje , které by svými vlastnostmi - jsou velmi efektivní při spalování tuků a tím jsou užitečné zejména pro ty, kteří chtějí zhubnout přirozeně, aniž by se uchylovat k léčbě nebo k činnostem, které by mohly ohrozit vaše zdraví kombinace kiwi, špenát a salát Kombinace těchto tří produktů se stanou chutné a zdravé šťávy s vysokým obsahem vlákniny, chlorofyl a antioxidanty.

    (Recepty)