Jak prát pesticidů v ovoci a zelenině


Jak prát pesticidů v ovoci a zelenině

přírodní prostředky Pokud nemáte zahradu doma nebo nebudou kupovat všechny produkty ve speciálních organických obchodech, bohužel máte kontakt s různými chemickými látkami obsaženými v ovoci a zelenině. Pesticidy, v kombinaci s vosky a leštidly, mohou dokonce dodat čerstvé, téměř umělé výrobky.

V dnešním článku vám řekneme, jak si tyto druhy ovoce a zeleniny umýt, než je budete jíst.

Co jsou pesticidy a jaký je jejich dopad?

Než se naučíte, jak umýt a dezinfikovat výrobky, musíte nejprve pochopit, proč je to důležité. Pesticidy jsou chemické nebo biologické produkty, které slouží k ochraně ovoce a zeleniny před hmyzem, plevely a chorobami.

I když se může zdát vhodné, je třeba zdůraznit, že mnohé z těchto výrobků obsahují složky, které jsou vysoce toxické pro člověka, jako jsou organofosfáty běžné ve Spojených státech. Přečtěte si o

5 potravin, které byste neměli jíst víc než kdy jindy

pesticidy používané u některých druhů obilí, jako jsou: pšenice, rýže a řepky, stejně jako květina a bavlny.

Většina lidí zažívá jejich účinky, když jedí produkty ošetřené pesticidy. Na druhém místě - spotřeba masa ze zvířat v krmivu jsou tyto sloučeniny, a třetí nejčastější příčinou - k pobytu nebo práce na farmách, které používají chemické přísady.

Protože množství pesticidů, které nakonec spotřebitel dosáhne, je velmi nízké, nejsou známy přímé důsledky jejich expozice. Nicméně příznaky otravy pesticidy jsou zřejmé: nevolnost

  • bolest břicha průjem závratě
  • slabé rozpaky poruchy paměti
  • dýchací problémy
  • kožních onemocnění potraty
  • rakovina, onemocnění
  • syndrom vrozené vady hyperaktivitou Parkinsonova s ​​poruchou pozornosti děti

kategorie lidí, jsou nejvíce ohroženy negativními vlivy pesticidů patří :

  • prosinec nenarozených dětí děti
  • teenageři nebo těhotné ženy, kojící ženy v plodném věku

„špinavou tucet „Potraviny s nejvíce pesticidů

V souladu s pokyny k používání pesticidů u rostlinných produktů, K dispozici je seznam běžných ovoce, které obsahují více těchto toxických látek. Pracovní skupina pro životní prostředí (která provedla průzkum) radí, aby nejedli určité potraviny, pokud nejsou pěstovány organicky:

  • jablka celeru
  • pepř
  • broskve nektarinky
  • jahoda hrozny
  • špenát
  • okurky borůvky

brambory přidání rovněž se doporučuje snížit spotřebu anorganických fazole, zelené fazole a zelí. Naštěstí tam jiné produkty, které používají méně pesticidů, tak ať jim bezpečnější:

  • cibule sladká kukuřice
  • ananas avokádo
  • hrášek chřest
  • mango lilek
  • kiwi melounu
  • grapefruit melounu

houby Jak odstranění pesticidů a insekticidů v odvětví ovoce a zeleniny?

Možná jste viděli „speciální“ mýdlo nebo opláchněte k dezinfekci zeleniny na trzích nebo v obchodech. Většina z nich však nebyla příliš účinná. Když přijde na odstraňování nečistot a škůdců z ovoce a zeleniny, nejlepšího přítele - jen čistá voda.

protichnoyu umýt pod vodou mnohem lepší než namočit. Tvrdý kartáč může být také užitečné, pokud jsou výrobky ochranného vosku. Nicméně ani tento nástroj nemusí vždy pomoci.

Nezapomeňte, že sloučeniny, jako například parafin, přidal se kovoce, včetně rajčata a jablka, s cílem zlepšit jejich vzhled. Samy o sobě, že jsou pesticidy, ale tato látka je škodlivé pro člověka. Dokonce i když se pokusíte umýt, to zůstává na povrchu, a v důsledku toho se dostane do žaludku.

Nikdy nepoužívejte na mytí nádobí pro desinfekci ovoce a zeleniny. Nepoužívejte také bělení. Místo toho, mnoho lidí používá produkty, které popisujeme níže.

ocet, jedlá soda a citrón potraviny

Když přijdete domů z obchodu, vzít výrobek a vyprat před vložením do chladničky. Jedná se o jednoduchý a účinný způsob. Složení

:

  • 1/4 šálku jablečný ocet nebo ocet (62 ml)
  • 1 šálek vody (250 ml)
  • šťáva z jednoho citronu 2 lžíce jedlé sody(20 g) Příprava

:

  • Přidejte ocet a vody v Postřikovací láhev.
  • Sprinkle tam prášek do pečiva a čerstvé citronové šťávy.
  • Zavřete víko a důkladně promíchejte.
  • Chcete-li použít stříkací směs ovoce a zeleniny a třít je s kartáčem.

grapefruit, strava soda a ocet

Tato další účinná možnost, chcete-li mýt zeleninu poté, co přišel domů z obchodu.

Složení:

  • 20 g silice grapefruitové
  • 1 šálek vody (250 ml)
  • 1 lžíce jedlé sody (10 g)
  • 1 šálek ocet (250 ml)

Metoda:

  • Pour vody a octa v láhvi s spreje.
  • zpět přidat jedlou sodu a grapefruit silice (můžete koupit v lékárnách nebo specializovaných prodejnách).
  • Zavřete víko a třepe pěknou láhev byla směs připravena k použití.

Přehledný článek: „7 vlastnostijedlé sody“

citrónu a octa v tomto receptu méně komponentů, než předchozí, ale méně účinné. Náprava s citronem a octem je ideální na mytí ovoce a zeleniny, pokud vám chybí čas. Složení

:

  • octa 1 šálek (250 ml)
  • 1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
  • 1 sklenici vody (250 ml) Příprava

:

  • záměsové vody a ocet ve spreji.
  • Přidejte citronovou šťávu.
  • Třepejte a promíchejte. Udržet vozidlo v chladničce a použít v případě potřeby.


3 Rychlé přírodní způsoby, jak snížit zánět

3 Rychlé přírodní způsoby, jak snížit zánět

Přírodní produkty V tomto článku jsme sestavili několik jednoduchých přírodní prostředky, které mohou pomoci snížit zánět v domácnosti. Co je to zánět? Zánět - je odpovědí těla na patogenní podněty nebo negativní fyzikální účinky. Jinými slovy, zánět je jedním z ochranných mechanismů těla. Jedním z hlavních projevů zánětu jsou zarudnutí určité části těla, vzhled otoky, bolesti, horečky a podobnými příznaky.

(Lidových opravné)

Příčiny a přírodní prostředky pro šedé vlasy

Příčiny a přírodní prostředky pro šedé vlasy

Pokud začnete hledat šedé nebo stříbřené vlasy na hlavě, nehýbejte se rukama! To neznamená, že jste starý. Až do nedávné doby byly šedé vlasy považovány za synonymum stáří a stáří. Nyní už víme , že mnoho dalších faktorů může ovlivnit barvu vlasů. Další informace o tomto bolestivém problému v našem článku.

(Lidových opravné)