Jak prát pesticidů v ovoci a zelenině


Jak prát pesticidů v ovoci a zelenině

přírodní prostředky Pokud nemáte zahradu doma nebo nebudou kupovat všechny produkty ve speciálních organických obchodech, bohužel máte kontakt s různými chemickými látkami obsaženými v ovoci a zelenině. Pesticidy, v kombinaci s vosky a leštidly, mohou dokonce dodat čerstvé, téměř umělé výrobky.

V dnešním článku vám řekneme, jak si tyto druhy ovoce a zeleniny umýt, než je budete jíst.

Co jsou pesticidy a jaký je jejich dopad?

Než se naučíte, jak umýt a dezinfikovat výrobky, musíte nejprve pochopit, proč je to důležité. Pesticidy jsou chemické nebo biologické produkty, které slouží k ochraně ovoce a zeleniny před hmyzem, plevely a chorobami.

I když se může zdát vhodné, je třeba zdůraznit, že mnohé z těchto výrobků obsahují složky, které jsou vysoce toxické pro člověka, jako jsou organofosfáty běžné ve Spojených státech. Přečtěte si o

5 potravin, které byste neměli jíst víc než kdy jindy

pesticidy používané u některých druhů obilí, jako jsou: pšenice, rýže a řepky, stejně jako květina a bavlny.

Většina lidí zažívá jejich účinky, když jedí produkty ošetřené pesticidy. Na druhém místě - spotřeba masa ze zvířat v krmivu jsou tyto sloučeniny, a třetí nejčastější příčinou - k pobytu nebo práce na farmách, které používají chemické přísady.

Protože množství pesticidů, které nakonec spotřebitel dosáhne, je velmi nízké, nejsou známy přímé důsledky jejich expozice. Nicméně příznaky otravy pesticidy jsou zřejmé: nevolnost

  • bolest břicha průjem závratě
  • slabé rozpaky poruchy paměti
  • dýchací problémy
  • kožních onemocnění potraty
  • rakovina, onemocnění
  • syndrom vrozené vady hyperaktivitou Parkinsonova s ​​poruchou pozornosti děti

kategorie lidí, jsou nejvíce ohroženy negativními vlivy pesticidů patří :

  • prosinec nenarozených dětí děti
  • teenageři nebo těhotné ženy, kojící ženy v plodném věku

„špinavou tucet „Potraviny s nejvíce pesticidů

V souladu s pokyny k používání pesticidů u rostlinných produktů, K dispozici je seznam běžných ovoce, které obsahují více těchto toxických látek. Pracovní skupina pro životní prostředí (která provedla průzkum) radí, aby nejedli určité potraviny, pokud nejsou pěstovány organicky:

  • jablka celeru
  • pepř
  • broskve nektarinky
  • jahoda hrozny
  • špenát
  • okurky borůvky

brambory přidání rovněž se doporučuje snížit spotřebu anorganických fazole, zelené fazole a zelí. Naštěstí tam jiné produkty, které používají méně pesticidů, tak ať jim bezpečnější:

  • cibule sladká kukuřice
  • ananas avokádo
  • hrášek chřest
  • mango lilek
  • kiwi melounu
  • grapefruit melounu

houby Jak odstranění pesticidů a insekticidů v odvětví ovoce a zeleniny?

Možná jste viděli „speciální“ mýdlo nebo opláchněte k dezinfekci zeleniny na trzích nebo v obchodech. Většina z nich však nebyla příliš účinná. Když přijde na odstraňování nečistot a škůdců z ovoce a zeleniny, nejlepšího přítele - jen čistá voda.

protichnoyu umýt pod vodou mnohem lepší než namočit. Tvrdý kartáč může být také užitečné, pokud jsou výrobky ochranného vosku. Nicméně ani tento nástroj nemusí vždy pomoci.

Nezapomeňte, že sloučeniny, jako například parafin, přidal se kovoce, včetně rajčata a jablka, s cílem zlepšit jejich vzhled. Samy o sobě, že jsou pesticidy, ale tato látka je škodlivé pro člověka. Dokonce i když se pokusíte umýt, to zůstává na povrchu, a v důsledku toho se dostane do žaludku.

Nikdy nepoužívejte na mytí nádobí pro desinfekci ovoce a zeleniny. Nepoužívejte také bělení. Místo toho, mnoho lidí používá produkty, které popisujeme níže.

ocet, jedlá soda a citrón potraviny

Když přijdete domů z obchodu, vzít výrobek a vyprat před vložením do chladničky. Jedná se o jednoduchý a účinný způsob. Složení

:

  • 1/4 šálku jablečný ocet nebo ocet (62 ml)
  • 1 šálek vody (250 ml)
  • šťáva z jednoho citronu 2 lžíce jedlé sody(20 g) Příprava

:

  • Přidejte ocet a vody v Postřikovací láhev.
  • Sprinkle tam prášek do pečiva a čerstvé citronové šťávy.
  • Zavřete víko a důkladně promíchejte.
  • Chcete-li použít stříkací směs ovoce a zeleniny a třít je s kartáčem.

grapefruit, strava soda a ocet

Tato další účinná možnost, chcete-li mýt zeleninu poté, co přišel domů z obchodu.

Složení:

  • 20 g silice grapefruitové
  • 1 šálek vody (250 ml)
  • 1 lžíce jedlé sody (10 g)
  • 1 šálek ocet (250 ml)

Metoda:

  • Pour vody a octa v láhvi s spreje.
  • zpět přidat jedlou sodu a grapefruit silice (můžete koupit v lékárnách nebo specializovaných prodejnách).
  • Zavřete víko a třepe pěknou láhev byla směs připravena k použití.

Přehledný článek: „7 vlastnostijedlé sody“

citrónu a octa v tomto receptu méně komponentů, než předchozí, ale méně účinné. Náprava s citronem a octem je ideální na mytí ovoce a zeleniny, pokud vám chybí čas. Složení

:

  • octa 1 šálek (250 ml)
  • 1 lžíce citronové šťávy (10 ml)
  • 1 sklenici vody (250 ml) Příprava

:

  • záměsové vody a ocet ve spreji.
  • Přidejte citronovou šťávu.
  • Třepejte a promíchejte. Udržet vozidlo v chladničce a použít v případě potřeby.


Odstranění kuřích ok na nohou s využitím přírodních léčiv přírodní prostředky

Odstranění kuřích ok na nohou s využitím přírodních léčiv přírodní prostředky

Mozoly - hrubé, žlutavých oblastí, které jsou vytvořeny na nohou v důsledku nadměrného tření nebo tlaku. Oni jsou považováni za estetický problém, ale mohou někdy způsobit bolest kvůli tomu, že kůže je popraskaná a tam je infekce. Obvykle se objeví ve stopách, ale může být také na rukou a jiných částech těla prostřednictvím konstantního tření.

(Lidových opravné)

Kefír - přirozený způsob, jak posílit imunitu!

Kefír - přirozený způsob, jak posílit imunitu!

Přírodní produkty Nedávno jogurty se stala velmi populární, zejména u lidí, kteří se snaží najít přirozené způsoby, jak zlepšit své zdraví. Tento nápoj pomáhá zlepšit rovnováhu bakterií ve střevě, stejně jako celkové trávení. Zajímavý fakt o kefír: i ti, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy, si mohou užívat.

(Lidových opravné)