Jak vařit lahodný vegetariánský majonéza


Jak vařit lahodný vegetariánský majonéza

vegetariánské recepty majonézu vyrobenou výhradně z rostlinných surovin. To znamená, že jiné přísady, například rostlinné mléko, nahradí vejce nebo pravidelné mléko.

Je to velmi snadné, a tam je několik receptů s různými přísadami. Každá z těchto receptů majonézy se v textuře a konzistenci mírně liší, ale všechny jsou 100% přirozené.

Vegetariánská majonéza se sójovým mlékem a olivovým olejem

Tato majonéza je velmi lehká. Můžete ho použít ihned po vaření, a to je skvělá volba pro saláty nebo sendviče. Ingredience

  • 1/2 stroužek česneku, 1 šálek olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 šálku
  • sója nebo mandlové mléko
  • špetka mořské soli 1/2 lžičky hořčičného Příprava
  • Pour sójové mléko a citrónovou šťávu v mixéru. Míchá se 30 sekund.
  • Pomalu přidejte olej, dokud se směs neztuhne.
  • Přidejte sůl, petržel a dobře promíchejte.
  • Vyzkoušejte směs, připravte ji v případě potřeby.
  • Pamatujte, že můžete přidat koření, které potřebujete: chilli, sladký pepř, černý pepř.

Viz také: s nízkým obsahem tuku majonéza jako alternativa k majonéze vegetariánské

brambory s majonézou Je to jednoduché, i když je o něco těžší než ten předchozí, protože v tomto receptu brambor je hlavní složkou. Brambory poskytují tuto variantu charakteristickou chuť. Složení

  • slunečnicový olej, černý pepř, oregano
  • soli (podle chuti), 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva 1 velký brambor
  • vody (množství závisí na tom, zda kapalina nebo hustou majonézu).

Vaření

  • Vyčistěte brambory a vařte.
  • Po kompletním přípravě položte brambory do mixéru.
  • Přidejte česnek, oregano, černý pepř a špetku soli.
  • Pomalu přidejte olivový olej.
  • Když je směs kombinována, zastavte přidávání oleje. Pomalu přidejte vodu podobným způsobem.
  • Ošetřete směs v 5sekundových intervalech, dokud se nestane homogenní.
  • Přidejte citron (podle chuti). Dávejte pozor, abyste přidat příliš mnoho šťávy, protože to může vést ke srážlivosti směsi (stejně jako je tomu u tradičních majonézou).
  • Můžete přidat koriandr, bazalku, petržel a vytvořit chutné individuální chutě.

Tipy pro výrobu vegetariánské majonézy

  • Pro tyto recepty jsou ruční mixéry a skleněné nádoby nejvhodnější.
  • Můžete použít stacionární mixér nebo kuchyňský robot. U menších částí je však lepší, abyste si vybrali ruční mixér.
  • Musíte použít sladké sójové mléko (vyhnout se přísadám, jako je vanilka, čokoláda atd.).
  • Vyberte slunečnicový olej nebo jiný nearomatický olej.
  • Olivový olej má silnou kořeněnou vůni. Pokud chcete použít olivový olej, použijte ho v malých množstvích.
  • Ujistěte se, že ingredience jsou pokojové teploty, když se chystáte udělat majonézu.
  • Bohatě přidávejte sůl a česnek. Pokud nemáte dost, můžete přidat trochu víc, dokud nezískáte požadovaný vkus.
  • Majonézu musíte uložit do chladničky a rychle ji použít.

Proč je to konopí?

  • Směs nasypte a několikrát se zastavte.
  • Příliš studená nebo horká.
  • Používání příliš velkého množství oleje (to je nejčastější chyba).
  • Shuffle při příliš vysoké rychlosti.
  • Namísto zahušťování se směs během míchání stává stále tekutější a transparentnější.

Přečtěte si také: 7 potravin, které byste neměli jíst, pokud vypršela trvanlivost Volby majonézu

S vegetariánská majonéza může přijít s různými příchutěmi a barvami, jen přidává některé prvky.

  • Pro fialovou nebo růžovou barvu přidejte kus vařené červené řepy.
  • Pro zelenou barvu použijte vařený špenát. Získáte zelenou majonézu s lehkou chutí.
  • Pro omítku rostlinného zubního kamene můžete přidat kapary, okurky a cibuli.
  • Pro růžovou majonézu stačí přidat kechu kečupu.

Doporučené použití

  • Saláty. Namísto oleje a octa.
  • sendviče a hamburgery.
  • Přílohy: Omelety, pasta.
  • Pro zeleninu a jiné pečené potraviny.
  • Pizza omáčka (namísto rajské omáčky).

Home Vegetariánská majonéza vám umožní vytvářet jedinečné pokrmy a vychutnávat si různé přírodní a zdravé pokrmy. 5

neuvěřitelné vlastnosti zázvoru vody

Přes svou specifickou chuť, orientální kultura začala používat zázvor před tisíci lety. Dnes se dozvíme o neuvěřitelných vlastnostech zázvorové vody.


Jíst studená melounová polévka recepty a zhubnout

Jíst studená melounová polévka recepty a zhubnout

Pokud se snažíte zhubnout, se snaží vařit tyto studená polévka s melounem. Budou velkou výzdobou stolu. jistě se vám to líbí. Zvlášť pokud jste jedním z těch lidí, kteří mají vždy čas na vaření. Zdá se, že už víte, že meloun patří do zeleninové vody. Obsahuje také mnoho vlákniny a minerálů. To je důvod, proč meloun dobře čistí tělo a pomáhá odstranit zánět.

(Recepty)

Smoothies na hubnutí s jahodami, ovesné vločky a zázvor receptů

Smoothies na hubnutí s jahodami, ovesné vločky a zázvor receptů

Nyní nastal čas, kdy se začnete starat o přibývání na váze přes použití příliš mnoho sladkostí a nezdravé potraviny. Můžete si však vzít bezpečnostní opatření: tato hubice je jednou z možností. V tomto článku najdete chutný recept kapele tři zdravé a výživné složky: jahody, oves a zázvor - to pomůže zbavit se těch kila navíc.

(Recepty)