Jak vařit lahodný vegetariánský majonéza


Jak vařit lahodný vegetariánský majonéza

vegetariánské recepty majonézu vyrobenou výhradně z rostlinných surovin. To znamená, že jiné přísady, například rostlinné mléko, nahradí vejce nebo pravidelné mléko.

Je to velmi snadné, a tam je několik receptů s různými přísadami. Každá z těchto receptů majonézy se v textuře a konzistenci mírně liší, ale všechny jsou 100% přirozené.

Vegetariánská majonéza se sójovým mlékem a olivovým olejem

Tato majonéza je velmi lehká. Můžete ho použít ihned po vaření, a to je skvělá volba pro saláty nebo sendviče. Ingredience

  • 1/2 stroužek česneku, 1 šálek olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 šálku
  • sója nebo mandlové mléko
  • špetka mořské soli 1/2 lžičky hořčičného Příprava
  • Pour sójové mléko a citrónovou šťávu v mixéru. Míchá se 30 sekund.
  • Pomalu přidejte olej, dokud se směs neztuhne.
  • Přidejte sůl, petržel a dobře promíchejte.
  • Vyzkoušejte směs, připravte ji v případě potřeby.
  • Pamatujte, že můžete přidat koření, které potřebujete: chilli, sladký pepř, černý pepř.

Viz také: s nízkým obsahem tuku majonéza jako alternativa k majonéze vegetariánské

brambory s majonézou Je to jednoduché, i když je o něco těžší než ten předchozí, protože v tomto receptu brambor je hlavní složkou. Brambory poskytují tuto variantu charakteristickou chuť. Složení

  • slunečnicový olej, černý pepř, oregano
  • soli (podle chuti), 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva 1 velký brambor
  • vody (množství závisí na tom, zda kapalina nebo hustou majonézu).

Vaření

  • Vyčistěte brambory a vařte.
  • Po kompletním přípravě položte brambory do mixéru.
  • Přidejte česnek, oregano, černý pepř a špetku soli.
  • Pomalu přidejte olivový olej.
  • Když je směs kombinována, zastavte přidávání oleje. Pomalu přidejte vodu podobným způsobem.
  • Ošetřete směs v 5sekundových intervalech, dokud se nestane homogenní.
  • Přidejte citron (podle chuti). Dávejte pozor, abyste přidat příliš mnoho šťávy, protože to může vést ke srážlivosti směsi (stejně jako je tomu u tradičních majonézou).
  • Můžete přidat koriandr, bazalku, petržel a vytvořit chutné individuální chutě.

Tipy pro výrobu vegetariánské majonézy

  • Pro tyto recepty jsou ruční mixéry a skleněné nádoby nejvhodnější.
  • Můžete použít stacionární mixér nebo kuchyňský robot. U menších částí je však lepší, abyste si vybrali ruční mixér.
  • Musíte použít sladké sójové mléko (vyhnout se přísadám, jako je vanilka, čokoláda atd.).
  • Vyberte slunečnicový olej nebo jiný nearomatický olej.
  • Olivový olej má silnou kořeněnou vůni. Pokud chcete použít olivový olej, použijte ho v malých množstvích.
  • Ujistěte se, že ingredience jsou pokojové teploty, když se chystáte udělat majonézu.
  • Bohatě přidávejte sůl a česnek. Pokud nemáte dost, můžete přidat trochu víc, dokud nezískáte požadovaný vkus.
  • Majonézu musíte uložit do chladničky a rychle ji použít.

Proč je to konopí?

  • Směs nasypte a několikrát se zastavte.
  • Příliš studená nebo horká.
  • Používání příliš velkého množství oleje (to je nejčastější chyba).
  • Shuffle při příliš vysoké rychlosti.
  • Namísto zahušťování se směs během míchání stává stále tekutější a transparentnější.

Přečtěte si také: 7 potravin, které byste neměli jíst, pokud vypršela trvanlivost Volby majonézu

S vegetariánská majonéza může přijít s různými příchutěmi a barvami, jen přidává některé prvky.

  • Pro fialovou nebo růžovou barvu přidejte kus vařené červené řepy.
  • Pro zelenou barvu použijte vařený špenát. Získáte zelenou majonézu s lehkou chutí.
  • Pro omítku rostlinného zubního kamene můžete přidat kapary, okurky a cibuli.
  • Pro růžovou majonézu stačí přidat kechu kečupu.

Doporučené použití

  • Saláty. Namísto oleje a octa.
  • sendviče a hamburgery.
  • Přílohy: Omelety, pasta.
  • Pro zeleninu a jiné pečené potraviny.
  • Pizza omáčka (namísto rajské omáčky).

Home Vegetariánská majonéza vám umožní vytvářet jedinečné pokrmy a vychutnávat si různé přírodní a zdravé pokrmy. 5

neuvěřitelné vlastnosti zázvoru vody

Přes svou specifickou chuť, orientální kultura začala používat zázvor před tisíci lety. Dnes se dozvíme o neuvěřitelných vlastnostech zázvorové vody.


čIštění a zlepšení tlustého střeva recepty

čIštění a zlepšení tlustého střeva recepty

Tlustého střeva, také známý jako tlustého střeva, je subjekt odpovědný za pohyb a vylučování odpadu, který nepotřebuje. zdravé tlusté střevo je klíčem k dobré kondici organismu, protože je zodpovědný za to, že ostatní orgány nejsou ovlivněny jedovaté látky a většina orgánů řádně fungovat. Od starověku se očkování tlustého střeva považuje za jeden z nejlepších způsobů prevence onemocnění.

(Recepty)

Tyto snídaňové bílkoviny vám ušetří energii po celý den! Recepty

Tyto snídaňové bílkoviny vám ušetří energii po celý den! Recepty

Užitečné začít den snídaní - nejlepší způsob, jak nabíjení tělu energii, která ho potřebuje, aby správně fungovaly. Věděli jste, že přesně proteiny přerušuje přinést co nejvíce energie do dne? Obecně platí, že dobrá snídaně pomáhá tělu zdržet se přejídání večer. Dává tělu vše potřebné, spouští metabolismus a zlepšuje kognitivní funkci.

(Recepty)