Máte dnu? Vyhněte se těchto 7 výrobků


Máte dnu? Vyhněte se těchto 7 výrobků

Dna je jednou z nejvíce bolestivých forem artritidy. Jeho příčinou je akumulace mikroskopických krystalů kyseliny močové v těle.

Obvykle postihuje kolena, kotníky a další části těla, které jsou náchylné k akumulaci látky. Často postihuje klouby a také ovlivňuje měkké tkáně v těle a ledvinách.

Tento stav obvykle trápí v noci, když pacient cítí silnou bolest a palec je zčervenal.

Bylo odhadnuto, že u 20% pacientů s touto poruchou jsou problémy s ledvinami a kameny v nich.

Vzhledem k tomu, že tento problém způsobuje zánětlivou reakci, je obvykle doprovázen nepřetržitým vnímáním bolesti, obtížemi pohybu a zhoršením postižených oblastí.

Odborníci nenastavili přesnou příčinu, ale podmínka je spojena s faktory, jako jsou: dědičné faktory

  • alkohol změny spotřeby po menopauze také

, špatné stravovací návyky a obezita jsou spouští jako v případě dny.

Je proto důležité vědět o některých potravinách, které mohou zhoršit příznaky a vyhnout se jim co nejvíce.

Naučte se o nich níže!

1. Red spotřeba masa příliš mnoho červeného masa, nejen zvyšuje riziko dny, ale také způsobuje řadu komplikací u pacientů, kteří již diagnostikovaných s poruchou.

To je způsobeno skutečností, že obsahuje velké množství purinů - složky, které zvyšují ß-cholesterol a riziko nadváhy. Spotřeba takového masa může způsobit zánětlivé procesy v těle, zvyšující kyselinu močovou a bolest.

2. Mořské plody Mořské plody, včetně měkkýšů, by měly být odstraněny ze stravy lidí trpících dnou.

Bohužel, i když mnoho z jejich sloučenin je docela užitečné, mořské plody také obsahuje mnoho purinů. Jedná se o typ látky, která se v těle rozkládá na kyselinu močovou.

To znamená, že

mořské plody mohou zvýšit hladinu této látky a zvýšit zánět a bolest. 3. Pivo

I když nelze popřít, že mnoho složek piva je pro tělo přínosné, způsobují problémy pacientům s tímto typem artritidy. Tento nápoj zvyšuje množství kyseliny močové v těle, a ještě horší, že pivo

porušuje procesy, které eliminují kyselinu močovou.

Navíc jeho sloučeniny přímo ovlivňují zánětlivé procesy v kloubech, současně

zvyšují tuhost a komplikují pohyb. 4.

nealkoholických nápojů sycených nealkoholických nápojů, které obsahují fruktózu a kukuřičný sirup a umělá sladidla, kterézvyšuje produkci kyseliny močové.

Denní příjem značně zvyšuje riziko vývoje metabolických poruch, stejně jako zánětlivých onemocnění, jako je artritida a dna.

Ve skutečnosti jsou nápoje sycené oxidem uhličitým spojené se zvýšeným rizikem problémů s kostí u dospělých. 5. Whitefish

Přestože některé druhy ryb pomáhají při regulaci zánětu a bolesti,

whitefish je extrémně škodlivé pro pacienty s akumulací kyseliny močové.

Obsahuje 50 až 150 mg purinů, které způsobují potíže při léčbě dny.

této ryby, jako jsou: čipy

basové zabílení tenzidy

  • hejk 6.
  • houby Chutné houby mají nízký obsah kalorií je zdrojem živin, že mnozí lidé chtěli přidat do různých pokrmů.
  • Lidé, kteří trpí dnou, by však měli omezit konzumaci hub, protože zvyšují koncentraci krystalů kyseliny močové v kloubech.

7. Játra

Doporučuje se těm, kteří mají anemii způsobenou nedostatkem železa, ale to není nejlepší možnost pro pacienty s dnou.

Stejně jako ostatní zdroje živočišného původu, játra obsahují spoustu škodlivých purinů.

Vyhýbání se zmíněným potravinám během léčby dny je

zárukou minimalizace a překonávání příznaků.

Místo toho doporučujeme konzumovat potraviny s protizánětlivými, analgetickými a čisticími vlastnostmi, které značně přispívají k eliminaci této látky.


10 úžAsné alternativní způsoby, jak používat balzám na rty

10 úžAsné alternativní způsoby, jak používat balzám na rty

Zajímavá fakta balzám na rty - velmi populární kosmetický přípravek, který jsme se obvykle používají, aby hydratují a chrání citlivou pokožku rtů. Většinou ženy používají to k péči o krásu. Ve skutečnosti je mnoho lidí vždy po ruce, které se mohou používat vícekrát po celý den. Balzám na rty je nicméně víc než jen kosmetický lék.

(Zajímavosti)

6 Nejhorších složek můžete přidávat do kávy

6 Nejhorších složek můžete přidávat do kávy

Zajímavosti bylo prokázáno, že spotřeba káva může zvýšit paměť, zlepšit ochranu zdraví a zdraví srdce a snížit riziko vzniku cukrovky. Přichází však chvíle, , když se káva stane vaším nejhorším nepřítelem : když přidáte umělý cukr a další složky, které nejsou v žádném případě přínosné. Jste si jisti, že váš šálek kávy může být považován za zdravý?

(Zajímavosti)