Toxické' straně vaření


Toxické' straně vaření

Vsadím se, že jste nikdy nepřemýšleli o tom, do jaké míry takové pole řízení v domácnosti jako vaření může být jak prospěšné, tak škodlivé pro zdraví. Několik zdrojů ohrožení zdraví bylo nalezeno v takových materiálech, jako je teflon a plast, ale také je problém s nevhodným vařením. Přečtěte si více o tomto v našem článku.

Hazard moderní kuchyně

Pokud bychom udělali seznam škodlivé pro naše zdraví a rodinné záležitosti, jsou k dispozici v hrnci na vaření, Teflon, samozřejmě by bylo na seznamu příliš. Nicméně Teflon je stále jedním z nejpopulárnějších materiálůkvůli jeho "nelepivým" vlastnostem, když se používá k vaření nebo smažení. Teflon byl vynalezen v roce 1938 nadnárodní společností DuPont. Mnoho lidí to považuje za záchranný kruh v procesu vaření, ale pravda je, že teflon je vyroben z velmi škodlivých materiálů a látek.Používá se také v jiných oblastech, jako je budování kosmických lodí pro pokládku kabelů při výrobě lékařských protéz, barev, laků, kontaktních čoček, obleky, motory, nepromokavé membrány a další.

Nebezpečí teflonu je jeho hlavní složkou - PFOC (kyselina perfluoroktanová, také známá jako C-8). To se nerozkládá a nehromadí. V roce 1961 se vedení společnosti „DuPont“ Byl tam informace, které tento materiál nerozkládá v prostředí, a že způsobuje rakovinu, neplodnost, problémy s játry, hypertyreóza, fetální deformace, atd. A přesto vedoucí pracovníci společnosti neměli žádnou úctu a pokračovali ve vyhazování továrních odpadů do vody a atmosféry. PFOC by mohly být detekovány v řekách, jezerech, oceánech, pitné vodě, rostlinách a dokonce i v krvi 95% světové populace.

Použití Teflon špatné klade na naše zdraví, protože povrch se zhoršuje a nádobí není stabilní, což znamená, že teflon přilepit na jídlo, které jíme poté. Když se tato chemická sloučenina zahřívá o více než 160 stupňů Celsia, stává se natolik toxická, že zabije malé zvíře, jako je pták. Kromě toho se PFOC nacházejí také v plastových pytlích pro bramborové lupínky, hamburgery, kukuřice atd. To dokonce bylo prokázáno, a prokázáno, že Teflon zvyšuje hladiny triglyceridů a cholesterolu.

Druhý prvek, které jsou nebezpečné pro použití pro vaření -plastu, který má miliony aplikací v moderních kuchyních, ale jeho výrobní proces vytváří nejvyšší úroveň kontaminace. Plastic také obtížné recyklovat, protože se nerozloží.

Plast obsahuje látky, které způsobují hormonální poruchy v těle. To znamená, že tyto látky narušovat normální funkci těla, což způsobuje změny (zejména u dětí a plodu), a to zejména ve flexibilních plastových obalů, lahví a obalů pro pre-vařené jídlo. Výživa přichází do styku s těmito prvky, se situace ještě horší, pokud teplo potraviny v igelitových pytlích v mikrovlnné troubě. To se děje každý den v tisících domácnostech, jejichž obyvatelé si koupili, nebo koupit ready-made jídla. Oni ohřát jídlo tento spotřebič, ale také negativně ovlivňuje zdraví generování mikrovlnné zahřívání.

„toxické“ produkty

Nebudeme mluvit o takzvaný „fast food“ v této kapitole, protože to je prostě příliš zřejmý. Lépe jsme se zaměřili na ty výrobky, které mohou být považovány mnoho spotřebitelů zdravými či „neškodných“ pro zdraví, ale které ve skutečnosti pravý opak je škodlivé, pokud nejsou správně namíchali (Mějte na paměti, že tyto výrobky nejsou jsou škodlivé a škodlivé je způsob, jakým jsou vařené). Mnoho produktů

„schovat“ úrovní jejich toxicitynás, ne-li zcela správné připravovat. Zde jsou některé z těchto produktů:

Špatně vařené bílé fazole nebo červená

jak červených a bílých fazolí se připraví při teplotách vyšších než 100 stupňů Celsia. Kromě toho, fazole by měl být ponechán nasáknout vodou po dobu několika hodin (přes noc, například), aby byl měkčí. Pokud to tak není, fazole udržel toxická sloučenina (fitohemahlyutynin), který může způsobit žaludeční potíže.

semena jabloní Obsahují glukózy a malé množství kyanidu zvané amygdalin. Musíte jíst velké množství semen jablek, které mají významné toxické účinky. Na druhou stranu, tyto sloučeniny jsou vstřebávány zažívacím systémem, i když by bylo lepší, aby se jablková semena nekonzumovala. Totéž platí pro jamku broskví.

Bitter mandle

Tento mandl nemá velmi dobrý vkus a pravděpodobně nebudete schopni jej úplně potit a spolknout. To je způsobeno látkou, kterou jsme již zmínili - amygdalin, stejně jako další toxickou látku - emulze. 20 zrn hořké mandle může vést k nebezpečným důsledkům.

Zelený brambor

Látka přítomná v bramborovém klíči se nazývá solanin. Je vytvořena samotnou rostlinou proti hmyzu a houbám. Ve velkých dávkách může způsobit komplikovanou intoxikaci. Pokud vaše brambory mají klíčky, je nejlepší je nakrájet spolu s malým množstvím bramborové kaše kolem klíčky. A pokud mají brambory zelenou kůru, nevarujte ji bez předběžného čištění brambor z této kůry.

Sladké brambory

Takový brambor by neměl být nikdy konzumován syrový, protože je velmi toxický a může způsobit záchvaty nebo bludy, které ovlivňují centrální nervový systém. Sladké brambory by měly být vařené, aby zničily dioscorin, což je prvek, který způsobuje takové problémy.

Rajčata

Když listy a ovoce jsou zelené, nejsou dobré pro zdraví, protože obsahují tomatinu, která ovlivňuje tělo i surové sladké brambory. Někteří lidé věří, že zelené rajčata snižují hladinu cholesterolu nebo potlačují nádory. Rajčata by měla být konzumována pouze dospělou, stejně, nikdy ani nemyslete na to, že jíst rajčata.

Muscat Nut

Pokud jsou konzumovány v nadměrných množstvích, jsou tyto oříšky toxické, protože obsahují myristin, což může u některých lidí způsobit záchvaty. Když z nějakého důvodu bylo spotřebováno příliš mnoho muškátového oříšku, je nutné provést opláchnutí žaludku, aby se předešlo ještě vážnějším problémům.

Jedlé houby

Houby jsou lahůdky v gastronomii, ale mohou způsobit nepohodlí některým lidem. Některé jedlé houby obsahují hydrazin, který se stává toxickým, jestliže houby jsou konzumovány syrové.

Fotografie poskytl Bert Dickerson, Rene, Schwietzke, TwentyFour studenti, Tom Ipri, Fotologické, Dr. Romesh.


Jak se postarat o vlasy dítěte

Jak se postarat o vlasy dítěte

Obvykle vzhled vlasů dítěte v průběhu času se velmi liší. Když jsou velmi malé, pak docela často nestačí, ale nebudete mít čas si všimnout, jak jsou vlasy silné a vzpurné. To je důvod, proč je dobré vědět o nejlepších produktech péče o vlasy pro dítě tak, aby rostlo co nejvíce zdravé a silné. Nezapomeňte, že to bude naučit je starat se o sebe od raného věku , což je zvláště důležité u dívek.

(Krása)

Přírodní péče o krk

Přírodní péče o krk

Beauty kůže na krku je mnohem tenčí a má méně olej žlázy , ve srovnání s obličej a tělo. Proto časem zde známky stárnutí se projevují především kožní SAG, vrásek a stařeckých skvrn. Nicméně nedostatečná péče je další příčinou těchto změn vzhledu, a to především proto, že jsme dávat pozor na obličej, ale je to velmi důležitá oblast krku ignorovat.

(Krása)