Pokusit se vařit chléb, který je bezlepkové recepty


Pokusit se vařit chléb, který je bezlepkové recepty

Tento článek vám poradí, jak vařit chléb, který je bezlepkové ovesné vločky s banánem a vlašského ořechu.

V celém historii lidstva byl chléb nejdůležitějším prvkem výživy v mnoha různých zemích.

V posledním desetiletí však byl kritizován za to, že měl příliš mnoho kalorií a významně přispěl k obezitě.

Naštěstí pro vás, dnes vyrábí mnoho zdravých odrůd chleba, například, tento chléb s ovesem, banány a ořechy. Tyto zdravé odrůdy nám ukazují, že chléb může být také užitečnou a zdravou výživou.

V tomto článku se dozvíte o recept na tohoto lahodného chleba vyrobeného z ovsa, že neobsahuje laktózu ani lepek, takže je vhodný pro všechny uživatele. Kromě toho se dozvíte také o jeho nádherných zdravotních vlastnostech.

Přínos chleba

Chléb v podstatě není špatný pro zdraví. Záleží na složení, které obsahuje, a množství chleba, který konzumujete.

Obecně je to potravina, která je bohatá na sacharidy. Jsou to základní prvky našeho těla a vynikající zdroj energie.

Bez ohledu na tuto skutečnost, jestliže spotřebováváme nadměrné množství chleba, může to způsobit nadváhu.

Takže chléb vyrobený ze zdravých a kvalitních surovin je dokonalým doplňkem ke zdravé snídani nebo jakémukoli jídlu.

Kromě toho musíme být opatrní s některými chlebami, vyrobenými v továrně z mouky velmi špatné kvality. Továrny je vyrábějí z kvasnic, které mohou způsobit po konzumaci břišní edém.

Kromě toho je vyrábějí s mnoha přísadami, které mění strukturu chleba na gumu. Proto se po krátkém čase stává nepoužitelným.

Kvůli problému s průmyslové pekárny chleba mnozí rozhodli vrátit se do starých receptůchléb, kterou dělají v noci, s trpělivostí a s nádechem řemeslníka. Rozhodli se také o použití mouky vyšší kvality, jako je pšenice, žito a pohanka.

Je tu bezlepkový chléb?

Základem pro tento typ chleba je drcený ovesný prášek nebo práškový oves. Tento sacharid velmi výživné a má vysoký obsah bílkovin a vláken.

Kromě toho, chléb neobsahuje lepek, je to dobré pro trávení a pomáhá překonat chuť k jídlu, naplnění žaludku.

Oves neobsahuje přírodní lepek. V mnoha případech však bude ošetřena pšenicí, která je kontaminuje. V takových případech to může být docela nebezpečné pro ty, kteří mají celiakii.

Pokud máte tento problém, měli byste zkontrolovat, zda ovesné vločky, které se prodávají, ve skutečnosti neobsahují lepek. Také, když si vyberete kvasnice, ujistěte se, že neobsahují také lepek.

Chléb z ovesných vloček, banánů a vlašských ořechů

Chléb uvedený výše není jen velmi užitečný, ale je také velmi snadné. Nevyžaduje žádný typ směšování. Složení

:

  • 2 vejce 1/2 šálku olivového oleje (100 g)
  • 2 šálky vody (500 ml)
  • 1 lžíce cukru (10 gramů)
  • granulátu 2 šálky ovesných vloček (260 g)
  • 2 zralé banány 1 šálek nasekané vlašské ořechy (150 gramů)
  • 1 balíček droždí (12 g) Příprava

Výhodou tohoto chleba je, že nemáte hníst, a můžete to udělat rychle a snadno pomocí vejce šlehače.

  • Nejprve smíchejte dvě vejce se šlehačkou.
  • Pak přidejte máslo a pokračujte v míchání vajec.
  • Přidejte vodu, banány, cukr a znovu promíchejte.

Pokud je teplota okolí vysoká, použijte teplou vodu. Pokud vaříte ve studené atmosféře, použijte horkou vodu.

  • Postupně přidávejte ovesné vločky, když budete míchat ingredience tak, aby byly homogenní a jste neviděli kousky ovsa všude.
  • Když jste dostatečně míchali a důsledně přidali suché kvasinky a znovu promíchali přísady.
  • Když je kvasnice zcela míchána, přidejte nakrájené vlašské ořechy a vraťte se k míchání těsta.
  • Potom položte těsto po dobu 30 minut do ledničky. Správně, chléb může mít čas vstát. Horké těsto a studené teploty způsobují růst.
  • Zatímco kvasnice reagují, předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Po třiceti minutách by těsto mělo výrazně růst. Dejte ho do nádoby na chléb a vložte do trouby po dobu 50 minut a nechte chléb pečeme.
  • Po čtyřiceti minutách zkontrolujte chléb nožem a zjistěte, zda je připraven. Vzhledem k rozdílu velikosti nádrží na chléb může vaření trvat méně času nebo více.
  • Počkejte, až bude chléb připraven podle vašeho vkusu. Poté ji vyjměte z trouby a lehce ochlaďte.
  • Doporučujeme, aby byl v čerstvém a suchém prostředí. Jezte to 4-5 dní po vaření. Je to domácí chléb, který neobsahuje lepek, takže je nejlepší jíst rychle.

chléb a olivový olej: dokonalá kombinace

Věděli jste, že jíst snídaně krajíc chleba s olivovým olejem, je nasytit své tělo s živinami, a dokonce i bojují se zácpou? Zjistěte si o výhodách zdravého chleba na snídani a dozvíte se o různých receptech, které byste měli vařit doma!


Jak borůvkový tvarohový koláč recepty

Jak borůvkový tvarohový koláč recepty

Přišli k vám na večeři a chcete překvapit užitečné dezert? Tento recept je velmi jednoduchý a méně zdravé, takže je ideální chuť na sladké, kteří nechtějí trávit hodně času na vaření, nebo se snaží nejíst příliš mnoho cukru nebo zpracovaných surovin. Vezměte na vědomí tento recept, protože by vás zajímat: cheesecake s borůvkovou marmeládou a jogurtem.

(Recepty)

Recept dort bez mouky, mléka a cukru receptů

Recept dort bez mouky, mléka a cukru receptů

Každý den tam jsou více a více lidí, kteří se starají postoj k tomu, co jedí a chtějí omezit používání, například laktóza nebo gluten obsažené v potravinách. Jiné potraviny, jako je bílý cukr, by měly být zcela vyloučeny ze stravy, protože jsou jedem pro zdraví. V tomto článku se budeme sdílet recept th lahodný koláč také, který neobsahuje mučí , na cukry a mléčných výrobků s zápasů.

(Recepty)