Sedm produktů, které mohou obsahovat karcinogeny


Sedm produktů, které mohou obsahovat karcinogeny

Ukazuje se, že mezi jídly, které mnozí lidé jíst téměř denně, jsou ty, které mohou vést k rakovině. Až dosud zcela jasné, jaké produkty přispívají ke vzniku a rozvoji rakoviny u lidí, ale nedávné studie ukázaly, že ve skutečnosti, některé produkty mohou být spojeny s nemocí, a odborníci se shodují v názoru, že častá konzumace těchto výrobků zvyšuje riziko rakoviny

Samozřejmě, že každý člověk tělo je odlišné od sebe navzájem, a dopad těchto výrobků je jiný, ale samozřejmě, měli byste si přečíst z těchto sedm produktů, které mohou obsahovat karcinogeny, a jehož použití je riziko vzniku rakoviny.

Vzhledem k vědeckému poznání, že 35% nádorů vzniká v důsledku určité výživy, budeme hovořit o tom, co přesně mohou produkty ohrozit lidské zdraví.

Zpracované maso

Zpracované maso se přidává k takovým výrobkům, jako je klobása, šunka a slanina. Mají také vysoký obsah různých chemických konzervačních látek, umělých barviv, tuku a soli. To vše se přidává k produktům tak, aby zůstaly čerstvé a chutné déle.

Tyto přísady zahrnují chemikálie, jako je dusičnan sodný a dusitan sodný, což významně zvyšuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. Bílá rafinovaná mouka

Podle studie, která byla zveřejněna v časopise „Cancer Epidemiology, významné události a prevence“, prokázaly, že častá konzumace rafinovaných sacharidů může zvýšit riziko rakoviny o 220%.

To je způsobeno tím, že produkty s vysokým glykemickým indexem rychle zvyšují hladinu cukru v krvi, podporují růst a šíření rakovinných buněk v těle a krmí je.

Rafinovaný cukr

Jak rafinovaná mouka a rafinovaný cukr mohou podpořit růst a šíření rakovinných buněk v našem těle. Náhrady cukru jsou nejnebezpečnější produkty, obsahují mnoho umělé fruktózy, která se rychle a snadno absorbuje rakovinnými buňkami.

Takže si uvědomit, že tyto oblíbené potraviny, jako jsou sušenky, koláče, dorty, limonády, džusy a sladké omáčky obsahují vysoké množství rafinovaného cukru a mohou vést k poškození zdraví, o čemž svědčí rafinovaný cukr je spojeno s rozvojem rakoviny

Geneticky modifikované potraviny

spotřebu geneticky upravených nebo geneticky modifikované potraviny z největší riziko různých druhů rakoviny, ale toto tvrzení není ještě zcela prokázána. Debata o bezpečnosti a potenciální hrozbu geneticky modifikovaných organismů (GMO) pro lidstvo stále zachována.

Vědci dělí na dva tábory a během existence transgenních rostlin nemohl potvrdit či vyvrátit ani první, ani druhý. To není překvapující, protože s jistotou říci, jak to bude mít vliv na produkt genetického inženýrství v dlouhodobém horizontu zdraví budoucích generací, dnes riskovat nikoho.

Populární zařízení pro genetické inženýrství - sójové boby, brambory, kukuřice, cukrová řepa, rýži, rajčata, řepka, pšenice, meloun, papája, squash, len, fazole a řepky. Tyto produkty jsou známé pro nás pro všechny a měli bychom si uvědomit, že zneužití tohoto produktu není žádoucí.

smažená jídla a rychlé občerstvení

smažené potraviny a jídla z rychlého vaření je považován za nezdravý a nedoporučuje se pro jakoukoli dietu. také jíst tyto potraviny, si uvědomit, že to může přispět k rozvoji zhoubných nádorů a může způsobit další zdravotní problémy, jako jsou srdeční choroby a obezita.

hranolky, bramborové lupínky a zákusky, se běžně vyskytují v supermarketech a restauracích, rychlé vaření, mohou obsahovat vysoké hladiny akrylamidu, karcinogenní látky, která se nachází ve všech potravinách se zahřeje na teplotu vyšší než 120 ° C a měly by zdůraznit, že hranolky a další nezdravé potraviny mají vyšší hladiny této karcinogenní látky.

Navíc, tyto produkty obsahují vysoké hladiny trans tuku, sodíku a cukru, také přispívají k rozvoji rakoviny.

Dietní potraviny a nápoje

dietní potraviny a nápoje za normálních okolností považovat za vynikající volbou pro zdravé výživy, které mohou přispět ke snížení a regulaci hmotnosti, ale to není zcela správný názor. Je pravda, že tyto výrobky obsahují méně tuku, cukru, kalorií a sacharidů a další látky, které způsobují zvýšení tělesné hmotnosti. Nicméně

etikety na produktech jsou často zavádějící a mohlo by zmást zákazníky, nutí k názoru, že použití těchto výrobků zlepšuje zdraví a hubnutí. Ale samozřejmě to není celá pravda o dietních potravinách.

Bylo zjištěno, že tyto takzvané zdravé potraviny, které obsahují aspartam, jeden z nejčastějších umělými sladidly, negativně ovlivňuje lidské zdraví před vrozených vad u dětí až po rakovinu. Potraviny v konzervách

Mnoho lidí, kteří žijí ve venkovských oblastech jsou obvykle sklízí v zimě různých výrobků, jejich zachování. Ale tyto produkty jsou ve špatném vaření a konzervování mohou hromadit škodlivé složky, a tyto karcinogeny a podporovat rozvoj rakoviny.

Nejvíce konzervované potraviny obsahují bisfenol A, která se chová jako estrogen v těle a zlomí hormonální rovnováhu. Tato chemikálie se nachází všude v každodenním životě. Podezření, že tato chemická přispívá k tvorbě nádorových buněk, obezity, kardiovaskulárních onemocnění a neplodnosti.

také zjistil, že konzervované potraviny je úzce souvisí s výskytem rakoviny. Většina plechovky potaženy bisfenol A (BPA), který je ničí endokrinního systému - ničí nebo napodobuje hormonů a v důsledku toho se zvyšuje riziko rakoviny prsu nebo prostaty.

Konzervované rajčata zvláště škodlivé, protože vysokou kyselost rychle absorbují bisfenol A. Tak to je nejlepší koupit čerstvá rajčata. Kromě toho potraviny uložené v plechovkách, kovy se hromadí v sobě, který je také k těluvelmi škodlivé, zejména pro děti.


14 Tipů, aby se zabránilo plýtvání potraviny

14 Tipů, aby se zabránilo plýtvání potraviny

Zajímavá fakta Jídlo házení lidí je velkým problémem všude, a to nejen proto, že je třetina vyrobených ročně. Situace se zdá být ještě vážnější, když si myslíme miliony lidí, kteří hladovějí. V posledních letech organizace jako Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) podal odvolání k lidem přijmout opatření, aby se zabránilo plýtvání potravinami.

(Zajímavosti)

Francie zakázala potravinový odpad v supermarketech

Francie zakázala potravinový odpad v supermarketech

Potravinářský odpad je po mnoho desetiletí kontroverzním problémem po celém světě. Odhaduje se, že každý rok se hodí více než 1,3 milionu tun potravin, zatímco lidé denně umírají z hladu a bídy. Již mnoho let byly pokusy o snížení této hodnoty sníženy, ale výzkumy ukazují, že každý rok se stále výrazně snižuje množství potravin.

(Zajímavosti)