Jogurt recept domů a jeho výhody


Jogurt recept domů a jeho výhody

recepty Ever připravit sami jogurt? Je-li odpověď „ne“, v tomto článku chceme říci, že jednoduchý a levný proces, který nebere moc času. Whitejogurt obsahuje mnoho živin a jsou velmi dobré pro tělo a dokonce i péči.

Pokud se chcete naučit vařit vlastní domácí jogurt, přečtěte si rady níže a sledovat každý krok recept, aby mohli začít zítra.

Jak vyrobit domácí jogurt?

připravit jogurt doma je snadné. Nepotřebujete speciální zařízení, je to stejně dobře s praxí a čas - velmi rychle. Ingredience

  • Mléko (v závislosti na množství jogurtu, kterou chcete vařit)
  • 1 bílý cukr jogurt kontejnery
  • Glass Měřicí lžíce
  • Něco, aby se zahřál: noviny, furgon, plošné apod

Podrobný recept

Krok 1. Za prvé, kromě požadované množství mléka v závislosti na tom, kolik jogurt chcete vařit. Neberou tuku nebo libovémléka, s výjimkou, pokud jste, aby se z nějakého důvodu kontraindikováno mléčného tuku. Krok 2.

Prosterylizuyte skleněné nádoby.K tomu, uvaříme s víkem po dobu asi 10 minut.

Krok 3. Měření lžíce čistého jogurtu v každé z nádob. Například to bude trvat půl litru lžíce.

Krok 4. Zahřejte mléko na mírném ohni až 85 stupňů Celsia, zatímco zapomenout na často čistit Vařečka jogurt, která není přilepená ke dnu nebo spálené během zahřívání.To trvá asi 10 minut, ale nezapomeňte se dívat.

Krok 5. Vyjměte mléko z ohně nechat vychladnout na 45 stupňů Celsia. To bude vyžadovat jinde hodinu. V případě, že teplota klesne pod určenou znovu dát mléka na plyn, až dosáhne 45 stupňů.

Krok 6. Spill mléko ve skleněných nádobách, snaží se je naplnit co nejvíce, aby každý odešel jako malý vzduch.

Krok 7. Smíchejte obsah každé nádoby se jogurt smísí s mlékem.

Krok 8. Zavřete nádoby a umístit je na místě, kde budou zůstat v teple (může být zabalené v novinách, nebo dát do krabice zabalené deku). Ponechte jogurt přes noc v teplém místě a nemají míchat.

Krok 9.Odstraňte kontejnery z teplého místa a počkejte 10 minut před umístěním do chladničky.

Krok 10.Ponechte jogurt v chladničce po dobu 4 hodin nebo dokud není úplně zahuštěn. V ideálním případě by jogurt měl vykvést dva dny.

Užitečné vlastnosti domácího jogurtu

Jednou z hlavních výhod domácího jogurtu je to, že neobsahuje žádné konzervační látky nebo přísady a živiny se neztrácejí, jako při komerční produkci. Bílý domácí jogurt má takové prospěšné vlastnosti pro vaše zdraví:

  • je snadno tráven, což je důvod, proč lidé s laktózovou intolerancí mohou pravidelně konzumovat bez problémů;
  • se dokonale hodí na infekce trávicího systému, protože obsahuje stovky milionů živých bakterií přetížených komplexem vitamínů B;
  • jeho složky pomáhají stabilizovat střevní flóru a mikroorganismy v zažívacím systému. Bakterie přeměňují laktózu na kyselinu mléčnou;
  • Doporučuje se používat u lidí s průjmem nebo zácpou, protože jogurt se potýká s vlivem škodlivých bakterií ve střevě (jejich zdrojem je většinou jídlo, které jíte);
  • obsahuje vápník, hořčík a fosfor - tyto minerály jsou důležité pro zdravé a silné kosti;
  • pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, podporuje vstřebávání tuků a snižuje negativní vedlejší účinky některých antibiotik;
  • se stará o zdraví kůže, protože to dává jemnost, pomáhá obnovit a dává lepší zdraví a krásu;
  • působí jako exfoliát, který hluboce čistí póry a odstraňuje mrtvé kožní buňky;
  • Několik studií zjistilo, že pravidelná konzumace bílého jogurtu může pomoci snížit riziko vaginálních infekcí. Ve skutečnosti může být použita jednoduše na místo vagíny k boji s plísňovými infekcemi; jogurt obsahuje stejné množství draslíku jako banány
  • , a stejné množství bílkovin jako v jednom vejce nebo 30 gramů masa;Pravidelné používání domácího jogurtu může také pomoci posílit imunitní systém.


šťáVa pro prevenci a léčbu anemických Recepty

šťáVa pro prevenci a léčbu anemických Recepty

Pokud chcete léčit chudokrevnost a cítit plni energie během dne, zkuste vypít tento džus hned, jakmile se vzbudíte v dopoledních hodinách. Můžete je také konzumovat několikrát po celý den. Anémie - porucha, ve které snížený počet červených krvinek a hemoglobinu v krvi. To může vést k dalším zdravotním problémům, protože snižuje schopnost těla k přenosu kyslíku z plic do jiné tkáně.

(Recepty)

Chléb a olivový olej: dokonalá kombinace

Chléb a olivový olej: dokonalá kombinace

Mnoho receptů na snídani vybere chléb a olivový olej. To je součástí středomořské stravy, která se rozšířila po celém světě a má mnoho příznivců! Ale je taková snídaně užitečná? Není takové jídlo zvýšení hmotnosti ? Je to dobrý nápad jíst stejné jídlo na snídani každý den? Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá.

(Recepty)