20 úžAsných faktů o čokoládu


20 úžAsných faktů o čokoládu

zajímavá fakta čokolády ve skutečnosti má velmi příjemnou chuť, která chutná výborně sám o sobě nebo v kombinaci s jinými potravinami nebo dezertů. Mnoho lidí pocit viny po pojídání čokolády, ani si uvědomit, že několik gramů čokolády týdně může poskytnout tělo zdravé živiny.

Přečtěte si, abyste zjistili 20 neuvěřitelných skutečností o čokoládě!

rostoucí skupina výzkumu zjistí, že tmavá čokoláda je bohatá na antioxidanty, což je skvělý doplněk k dietě, protože z jeho důležitých zdravotních výhod. Tyto studie ukázaly, že tmavá čokoláda je plná flavonoidů, které jsou silné antioxidanty a chrání tělo před různými nemocemi.

Existuje mnoho faktů, že lidé o tomto produktu nevědí. Přečtěte si tyto 20 kuriozit o čokoládě a máte pocit, že nyní už budete čokoládu mnohem častěji jíst.

20 faktů o čokoládě

  • Čokoláda obsahuje malé množství kofeinu ve srovnání s jinými potravinami, jako je káva nebo čaj.
  • Vzhledem k tomu, čokoláda je přírodní analgetikum, pojídání čokolády může pomoci k léčbě a prevenci příznaků, jako je bolest nebo bolesti v těle.
  • Jen jeden plátek čokolády může tělu poskytnout energii, aby běželo 200 metrů.
  • Živiny v čokoládě pomáhají zvýšit množství užitečných bakterií v těle.
  • Vzhledem k obsahu flavonoidů, čokoláda chrání kůži před poškozením sluncem a zabraňuje spálení.
  • Jeho vůně zvyšuje ata vlny v mozku, které způsobují pocit uvolnění.Používání čokolády také stimuluje vylučování endorfinů, které jsou odpovědné za pocit radosti a radosti.
  • Používání čokolády zlepšuje paměť a koncentraci. To je také spojeno s obsahem flavonoidů, které zvyšují průtok krve do mozku, pro dvě až tři hodiny po jídle.
  • Čokoláda může pomoci zabránit vzniku kazu, protože antibakteriální látky v kakaových bobech snižují obsah cukru.
  • Redukuje únavu a zlepšuje fyzickou výkonnost.
  • Vysoká hladina antioxidantů v tmavé čokoládě může prodloužit životnost těch, kteří ji pravidelně používají.
  • Ve studii publikované v časopise „Physiology and Behaviourzjištěno, že i desek z tmavé čokolády může pomoci lépe vidět za nízké hladiny osvětlení.
  • Čokoláda je velmi prospěšná pro srdce kvůli obsahu antioxidantů v ní. Použití tmavé čokolády přispívá k expanzi tepen a přispívá k toku krve. Kromě toho pomáhá zabránit akumulaci plakuna stěnách tepen.
  • Ačkoli mnoho lidí tomu nevěří, čokoláda může pomoci při hubnutí. Je opět'šitý svým obsahem antioxidantů.
  • Používání čokolády během těhotenství pomáhá předcházet stresu a zlepšuje pohodu.
  • Obsahuje velké množství kosmetických přípravků, které hydratují pokožku a pomáhají zabránit vrásky.
  • Předpokládá se, že tmavá čokoláda může pomoci v boji proti kašli.
  • Antioxidanty pomáhají člověku mít lepší a čerstvý vzhled.
  • Flavonoidy v čokoládě bojují proti volným radikálům v těle. Díky tomu pomáhá čokoláda předcházet nemocem a pomáhá regenerovat buňky.
  • Nedávné studie zjistily, že ženy, které jedí 200 gramů tmavé čokolády týdně, mají riziko mrtvice 20%.
  • Kakao obsahuje kyselinu olejovou, druh tuku, který může pomoci zvýšit hladinu užitečného cholesterolu.

Tipy na to, jak nejlépe jíst čokoládu

  • Horká čokoláda je nejvíce užitečné pro zdraví'I. Některé druhy bílé čokolády si zachovávají určité příznivé vlastnosti, ale jsou stále méně užitečné než tmavé odrůdy.
  • Omezte spotřebu čokolády na maximálně 50 gramů denně.
  • Ti s diabetem a obezitou by se měli poradit se svým lékařem před přidáním tmavé čokolády do své každodenní stravy.
  • Při nákupu čokolády se ujistěte, že obsahuje alespoň 65% kakaa.


Humus: přirozená antidepresiva, bohatá na živiny

Humus: přirozená antidepresiva, bohatá na živiny

Už jste někdy slyšeli o hummu? Co jsi jedla? Není příliš známý, ale postupně začíná vyhrát své místo na stolech. Pokud máte rád čenich, pak budete milovat a hummus. Tento lákavé těstoviny - jednoduchá kombinace citronové šťávy, olivový olej, česnek, paprika, sezamová semínka, olivy a cizrnu, který je jeho základna.

(Zajímavosti)

Kubánci vytvořili vakcínu proti rakovině

Kubánci vytvořili vakcínu proti rakovině

Vzpomínáte si, kdy byla myšlenka vakcíny proti rakovině sci-fi? Každý den se blížíme k tomuto cíli. Nejlepší světoví vědci soustředí své úsilí na vymýcení této ničivé nemoci. Každá země na zemi sdílí své zdroje, aby nalezla nápravu proti této nemoci. Nejlepší mysli ve světě pracují na dosažení tohoto cíle.

(Zajímavosti)