Výrobky, které zhoršují migrénu


Výrobky, které zhoršují migrénu

Pravděpodobně již znáte různé příčiny, které způsobují migrénu a bolesti hlavy. Například přetížení při práci nebo nedostatek odpočinku. Víte však, že existují některé produkty, které zhoršují migrénu?

V tomto článku o nich budeme mluvit , abyste se jim mohli vyhnout nebo snížit jejich spotřebu.

Co způsobuje migrénu?

Některé potraviny obsahují látku nazývanou histamin. způsobuje bolesti hlavy.

Namísto užívání léků proti bolesti doporučujeme vyhnout se výrobkům, které zhoršují příznaky.

Migrény se mohou objevit kdykoliv v průběhu dne a trvat několik hodin. Symptomy zvyšující světlo nebo hluk. V těžkých případech migrény přicházejí s zvracením, nevolností nebo závratě.

Stres, nedostatek spánku, velké množství práce a každodenní problémy mohou způsobit vážné bolesti hlavy. Migréna může být také způsobena pachy, zvuky, změnami počasí nebo dokonce hormonálními změnami.

Nicméně, málo lidí ví, že potraviny, které jíte, mohou také zhoršit migrénu.

V některých případech může být dokonce způsobena nesnášenlivostí jídla. Váš imunitní systém musí "bojovat" s těmito složkami a produkuje látky, které způsobují bolesti hlavy.

Jaké produkty mohou zhoršit migrénu?

Je třeba věnovat pozornost tomu, co jíte nebo co jíte dříve, než zažijete migrénový záchvat.

To může být způsobeno jinými faktory, avšak s největší pravděpodobností něco ve vaší stravě je příčinou.

Zde jsou produkty, které mohou zhoršit bolest hlavy:

1. Fazole

Všechny druhy fazole mají taniny. To je látka, která způsobuje migrény.

Chcete-li snížit příznaky, snížit spotřebu fazolí na minimum. Nebo je můžete úplně opustit. Uvidíte rozdíl.

2. Nakládky

Ve skutečnosti, okurky nejsou jediný problém. To platí i pro ostatních konzervovaných potravinách, jako jsou: pepřový

  • lilek olivy mrkev

pokusit se přestat konzumovat všechny potraviny vyrobeny s použitím solanky nebo octa.

3. Koření

Pokud si vychutnáte mexickou kuchyni, bohužel musíte snížit množství kořeněných potravin, které jíte.

Kapsaicin v akutním pepři může způsobit bolesti hlavy nebo zhoršit migrénu. To platí zejména tehdy, když jíte během migrénového záchvatu.

4. Ořechy

Jsou lahodné - naplněné bílkovinami a uklidňují váš hlad. Nicméně nejsou vhodné, pokud trpíte pravidelnými migrénami.

Například mandle, vlašské ořechy a kešu obsahují věci jako siřičitany. On způsobuje bolest a nepohodlí. 5. Avokádo a švestky

Kombinujeme tyto ovoce do jedné kategorie. To je způsobeno skutečností, že oba obsahují sloučeninu, která způsobuje migrénu - tyramin.

Pokud chcete jíst avokádo nebo švestky na dezert, měli byste snížit jejich spotřebu na jedenkrát týdně.

6. Banány a citrus Kombinace tyraminu a histaminu v těchto plodech je jednou z hlavních příčin bolesti hlavy.

To neznamená, že byste měli přestat jíst banány nebo citrusy. I když jsou pro zdraví velmi dobré. Cílem je

snížit množství nebo se jim vyhnout, když trpíte migrénami.

7. Mouka Celá pšeničná mouka je mnohem užitečnější než rafinovaná, ale obě zesilují migrény, protože obsahují přírodní chemický kumarin. Zvyšuje se, když dojde ke kontaktu s prostředkem pro prasknutí.

Proto doporučujeme snížit množství chleba, sušenky, pizzy a těstoviny, které jíte.

8. Zpracované maso

Klobásy, šunka a slanina mají spoustu látek, které mohou zhoršit bolesti hlavy.

Tyto výrobky neobsahují jen tyramin. Obsahují také konzervativní látky a jiné chemické látky, které jsou škodlivé, protože zvyšují migrény.

9. Sýr

Zejména jde o uzený nebo fermentovaný sýr. Jedná se o sýry, které dozrávají po mnoho let různými metodami, jako jsou kouřové a nakládané. Jejich příchutě jsou intenzivnější a zesilují migrény.

Snažte se odstranit z parmezánové stravy, když máte migrény.

10. Mléčné výrobky

Smetana a (plnotučné mléko) jsou nejživější mléčné výrobky, takže

by se jim mělo vyhnout, pokud máte velmi bolesti hlavy.

Obsahují také kasein a cholin. Jedná se o dvě sloučeniny spojené s nepohodlí a intolerancí potravin. Máslo, jogurt nebo odstředěné mléčné výrobky mohou navíc příznaky zhoršit, avšak v menším rozsahu.

11. Alkoholické nápoje

Nebudou mít jen špatný vliv na vaše zdraví, pokud je budete pít nadbytek. Také

obsahují tyramin, který způsobuje migrény, závratě a dezorientaci.

Na druhou stranu nedoporučujeme konzumovat červené víno, protože kromě tyraminu obsahuje sulfity a třísloviny, které zvyšují příznaky onemocnění. Důsledky však nejsou tak špatné, když pijete večeři na sklenici.

Měli bychom pít alkohol, když máte bolesti hlavy, místo toho je lepší pít vodu nebo džusy.

12. Čokoláda a káva

Oba obsahují kofein, taniny a další sloučeniny, které způsobují bolest hlavy. Káva bez kofeinu může také způsobit migrény, zvláště pokud přidáte krém.


Kolik vajíček bych měl každý týden jíst?

Kolik vajíček bych měl každý týden jíst?

Je bezpečné konzumovat vejce? Kolik vajíček můžeme jíst? Každý den? Každý týden? V tomto článku zodpovíme několik otázek týkajících se vajec. Navzdory skutečnosti, že jsou přirozené, výživné a zdravé, musíme se naučit jíst tak, aby bylo dosaženo maximální užitek ze všech vlastností. Home vejce podmínky, za nichž jsou kuřata žijí dnes je dost špatné, a to má vliv na kvalitu vajec, které kupujeme.

(Zajímavosti)

4 Důvody pro sledování zdraví vašeho partnera

4 Důvody pro sledování zdraví vašeho partnera

Marital life není jen úsměv a dobrodružství, ale někdy i spor. Je také možnost dozvědět se více o vašem manžela nebo manželce, když žijete společně. Začínáte si všimnout malých vrásek na hlavě manželky, když je nešťastná. Vidíte, jak se její růžové tváře stávají, když se raduje. Víš přesně, jak se jí smát, a hlavně víš každou část jejího těla.

(Zajímavosti)