Skryté nebezpečí kuchyňských houbiček


Skryté nebezpečí kuchyňských houbiček

užitečné návyky kuchyňské houby patří mezi nejčastěji používané zařízení na kuchyně pro mytí nádobí a povrchů.

Nicméně tento užitečný nástroj a ideální ztratit titul jednoho z nejlepších nástrojů pro čištění a být jedním z nejhorších nepřátel své zdraví, pokud nechcete používat správně.

používáme houbu, aby se odstranily zbývající jídlo na nádobí po jídle.

Během procesu čištění, mnoho z těchto zbytků potravin absorbovány houbou a, v kombinaci s vlhkostí, vytváří příznivé podmínky pro růst bakterií, a to zejména v případě, že houba je mokrý od jednoho použití na jiné. Tyto bakterie

, je E. coli, Staphylococcus aSalmonella může přežít na rty na několik hodin nebo dokonce dnů po prvním kontaktu. Z tohoto důvodu doporučujeme časté dezinfekce nástrojů, kromě použití běžného mycí prostředek.

Přečtěte si tento článek: typy bakterií zjištěných na penězích

kuchyňské houby, nejšpinavější věci ve vaší domácnosti

Podle Dr. Philip Thiernu, profesor klinické mikrobiologie a patologie na New York University:„nejšpinavější věc ve vaší domácnosti - malá houba, která umýváte nádobí, více špinavá než toaletní miska nebo odpadkový koš ".

Tato položka obsahuje malé otvory, které pomáhají odstranit nečistoty, ale také udržení nečistot a choroboplodné zárodky, které jsou rozloženy v průběhu čištění.

zbytky potravin, které jsou absorbovány houby mohou být skladovány po delší dobu v případě, že houba není správně dezinfikovat. Každých 20 minut, během kterých houba zůstává vlhká, se vyvíjí více nových bakterií.

Můžete věřit, že pomocí mycí houby, je čistá a bezpečná pro použití na svých deskách. Ale to není dost, protože výrobek nemůže eliminovat všechny patogeny nalezeny na vnitřní straně houby se zbytky jídla.

Nejlepší způsob, jak zabránit onemocnění z houbou plné špinavých bakterie - je dezinfekce. Může se to zdát poněkud paradoxní, že byste měli čistit objekt, který používáte k čištění, ale pravdou je, že je to nutné a je efektivní způsob, jak odstranit mikroorganismy.

Jak čistit a dezinfikovat houbičky?

Ve studii Agricultural Research Service USA (ARS), provedeného v roce 2007, provedli několik experimentů s cílem určit nejúčinnější způsob, jak odstranit patogeny, které se hromadí na rty.

První věc, kterou oni dělali - při pokojové teplotě zamochyly houbu do roztoku obsahujícího mletého hovězího masa, aby bakterie potřebné pro výzkum. Následující postupy byly prováděny tak, aby bylo možno stanovit nejlepší způsob, jak dezinfikovat kuchyňské houby:

  • ponoření po dobu 3 minut v roztoku 10% bělidla.
  • Ponoření do citronové šťávy po dobu 1 minuty.
  • Umístění v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty.
  • Umístění do myčky během cyklu sušení.

také číst: Výhody a použití citronové kůry

ponorné houbou v bělidla nebo citrónové šťávy může snížit obsah bakterií o 37% až 87%.

Zahřívání v mikrovlnné troubě může eliminovat 99,9% mikroorganismů. Výsledky byly podobné v metodě myčky nádobí.

dezinfikovat mikrovlnná trouba, houbou, opláchněte čistou vodou a pak dát do mikrovlnné trouby na vysokou teplotu po dobu 2 minut. Dále byste měli věnovat pozornost následujícím tipům:

  • Po každém použití vyčistěte houbu.
  • Otáčejte oběma rty tak, abyste byli vždy čistí a suchý k použití.
  • Zkontrolujte houbu a pokusit se odstranit zbytky potravy odešel po mytí nádobí.
  • Po každém použití nechte houbu vyschnout, aby se zabránilo příliš rychlému růstu bakterií.
  • Pokud vybavení nebo nástrojů tuků z živočišných tuků, nejprve očistěte papírovým ubrouskem před použitím houbičky.


Tyto přípravky by neměly jíst v noci

Tyto přípravky by neměly jíst v noci

Užitečné návyky Často jsme schopni usnout kvůli pocitu gravitace, která je způsobena potravinami. Pokud byste měli večeři velmi pozdě, těsně před ulehnutím ke spánku, nemůžete usnout snadno, kromě toho, že by nemělo být absolutní klid, takže budete potřebovat, protože zítra nový den a potřebujete novou sílu.

(Užitečné návyky)

7 Známky játra otrávená

7 Známky játra otrávená

Užitečné návyky Není žádným tajemstvím, že játra je jedním z nejdůležitějších orgánů v těle. To je zodpovědné za produkci proteinu, glukózy metabolizuvannya pro železo, cholesterolu a detoxifikaci toxinů a cizorodých látek v těle. A někdy v játrech dochází k poruše a to může znamenat otravu jater. Chcete vědět hlavní příznaky jedovaté játry?

(Užitečné návyky)