Zelenina, která pomáhá zlepšit funkci ledvin


Zelenina, která pomáhá zlepšit funkci ledvin

Vaše strava by měla sestávat ze zdravých potravin, které by tělo a tělo jako celek. A ledviny jsou životně důležité orgány, jejichž činnost ovlivňuje kvalitu života, takže nutně potřebují zdravou výživu. Strava by měla vždy obsahovat živiny, zejména zeleninu, která pomáhá zlepšit funkci ledvin .

Zelenina, která zlepšuje zdraví ledvin

Dosažení nádherného zdravotního stavu prostřednictvím zdravé a vyvážené výživy. Nejíst mastné potraviny, sůl, cukr a potraviny, které jsou těžko stravitelné, to bude první krok ke zlepšení funkce ledvin.

Pokud chcete změnit dietu ve vaší stravě pro zdraví výhody, odborníci a odborníci na výživu vždy doporučují některé produkty, které těží z jiných.

Výrobky, které čistí tělo, odstraňují toxiny, chrání vnitřní orgány a zlepšují funkci ledvin. Nyní můžete číst o zelenině, která stimuluje orgány, aby pracovaly v plné síle.

1. Chřest

Po konzumaci chřestu je jedním z vedlejších účinků specifický zápach moči. Přítomnost asparaginu v chřestu, která způsobuje tento silný zápach, vylučuje ledviny. Chcete-li udržet ledviny silné a zdravé, zahrnujte chřest ve své každodenní stravě.

Další přínos bude další dávka vitamínů a minerálů obsažených v chřestu. Chřest neobsahuje tuky a skládá se z rostlinných bílkovin. Také je to silný zdroj antioxidantů, bohatý na vitamín C a vlákninu. A kromě toho, kdo dokáže odolat takovému lahodnému jídlu?

2. Červený bulharský pepř

Jako červená paprika? Vzhledem k nízkému obsahu draslíku je červená paprika perfektním prostředkem pro zlepšení zdraví ledvin. A kromě toho v drtě bulharského pepře obsahuje lykopen, vitamíny A, C, B6, kyselinu listovou a vlákninu.

připravit vhodný pro ledviny jídlo, aby salát s červenou paprikou a tuňákem, nebo pepř přidat jiný salát, můžete také pečené papriky nebo jíst syrové.

3. Zelí Zelí je chutné a zdravé jako brokolice, bohatý na fitohimikaliyi, které chrání tělo před volnými radikály. Neobsahuje draslík, a proto vaše ledviny a játra budou vděčné, pokud je přidáte do vaší stravy. Je to zdroj vitamínů K a C, s vysokými koncentracemi bílkovin, B6 a kyseliny listové, čímž se zelí stává produktem, který nelze vyloučit z jeho stravy.

4.Cabbage

Barevné zelí je stejně chutné a užitečné jako bílý kaviár, je také skvělý doplněk stravy. Kromě toho pozitivně ovlivňuje zdraví ledvin. Z květáku si můžete udělat bramborovou kaši, saláty, jíst syrové nebo smažit octem a olejem.

Květák je velmi výživný kvůli vysokému obsahu vitamínu C a vlákniny. S ní bude talíř plný mnoha živin, jako je kyselina listová a vláknina, které pomáhají očistit a posilovat ledviny. Kromě toho tyto látky pomáhají játrech eliminovat tělo z strusky a toxinů. To je důvod, proč, ujistěte se, že přidat květák do vaší stravy.

5. Česnek - nejlepší přírodní lék

Česnek - dobře známý lék, který je široce používán v boji proti různým nemocem. Pomáhá snížit zánět, bojovat s infekcemi, čistí, snižuje hladinu cholesterolu a je přirozeným antibiotikem. Kromě toho má česnek správné množství antioxidantů a antikoagulancia.

Není možné se obávat, že v procesu přípravy česnek ztratí své vlastnosti. Může být vařeno a smaženo, zatímco bude udržovat obsah všech živin. Česnek je nedílnou součástí přípravy mnoha jídel: ať už je to rýže, ryby, maso nebo omáčka, přidává neuvěřitelnou chuť k jídlu, takže v kuchyni to bez něj nemůže udělat.

6. Cibule - staré léky pro mnoho nemocí

Hledáte produkty, které pomáhají očistit tělo? Cibule - dokonalá volba pro vás. Je bohatý na flavonoidy, jako je quercetin, které pomáhají očistit tělo před toxickými a dalšími škodlivými látkami, které konzumujete, a těmi, které jsou v těle přirozeně přítomné, například ve formě tuků. Cibule pomáhají vylučovat tepny z tuků, zabraňují tvorbě krevních sraženin a zlepšují krevní oběh. Obličky budou také těžit z používání cibule, protože pomůže ochránit ledviny a stimulovat jejich práci. Kromě toho jsou cibule účinným protizánětlivým činidlem.

Přidejte cibuli do salátu a budete se cítit jako skvělý doplněk k jakémukoli pokrmu.

Cibule je ideální pro zlepšení zdraví ledvin, protože má velmi nízký obsah draslíku. Kromě toho výrazně zlepšuje metabolismus a pomáhá recyklovat bílkoviny a sacharidy. Pokud se chcete starat o své zdraví ledvin, přidejte pár výše uvedených zeleniny do vaší stravy. Můžete je používat surové nebo vařit jídla z nich, a velmi brzy budete cítit, jak skvěle ovlivňují zdraví celého těla.


5 Hlavních způsobů, jak zabránit demenci

5 Hlavních způsobů, jak zabránit demenci

Mluvíme o demenci obecně: v okamžiku, kdy člověk začíná ztrácet některé aspekty duševních schopností, když je obtížné žít autonomní život. Zahrnuje ztrátu paměti, ztrátu schopnosti navigovat, přemýšlet ... Již jste dokázal odhadnout, že nejčastější typ demence je určitě Alzheimerova choroba. Cévní mozková příhoda může vést k demenci.

(Zajímavosti)

Hlavní příčiny rakoviny prsu

Hlavní příčiny rakoviny prsu

Zajímavých informací Rakovina prsu dochází, když je v prsní tkáni vyvíjí zhoubný nádor. Ženy trpí tímto onemocněním v první řadě, ale to může mít vliv i na muže. Tisíce žen umírá na rakovinu prsu každý rok, protože, bohužel, ve většině případů zjištěna příliš pozdě. s pokročilou technologií a moderní medicína rakoviny prsu může být léčena, a průměrná délka života u mnoha pacientů výrazně zvýšil.

(Zajímavosti)