Pozor! 7 výrobků, které by nikdy neměly být ohřívány


Pozor! 7 výrobků, které by nikdy neměly být ohřívány

Zahřívání potravin je skvělý způsob, jak snížit množství odpadu, který je na globální úrovni tun každodenního života.

Je extrémně smutné, že některé země mají nadbytečné množství zbytečných potravin, zatímco v jiných zemích lidé hladoví.

Proto mnoho let lidi přispívají ke spotřebě zbytků potravin, přípravě nových pokrmů z nich nebo opětovnému ohřevu. Ale pokud jste zvyklíte na opětovné zahřívání zbytků, měli byste vědět, že to není vždy nejbezpečnější volba, protože existují některé produkty, které se mohou vystavit působení vysokých teplot.

Vzhledem k tomu, že mnoho lidí stále neví, jaké jsou tyto produkty, v

dnešní článek, chceme sdílet tento seznam a řekněte nám, proč by tyto sedm výrobků nikdy neměl být vyhřívaný, protože mohou být škodlivé pro vaše zdraví.Špenát

Nejlepší způsob, jak jíst špenát je, když jsou listy čerstvé a většinou v surové formě. Existuje mnoho receptů na ovoce koktejly, saláty a smetanové omáčky, které vám umožní využít všech výhod špenát bez nutnosti vařit.

Když zahřejete špenát nebo ho zahřejete v mikrovlnné troubě, nitráty v listí se změní na nitrity, což může být škodlivé pro vaše zdraví.

Celer

Celer se obvykle konzumuje v surové formě, jako je špenát, ale je také někdy přidáván do polévek nebo horkých omáček. V těchto případech

je lepší použít čerstvý celer a nehřívat zbytky. Jako špenáte, celer obsahuje dusičnany, které po zahřátí mohou být škodlivé pro vaše zdraví.

Nitrit je sloučenina, která je spojena s vývojem různých typů rakoviny, ačkoli

představují takové závažné riziko pouze tehdy, když jsou spotřebovány nadměrně. V každém případě nejlepší způsob, jak získat 100% užitečné vlastnosti celeru, je konzumovat v surové formě.

Vejce

Jelikož jsou malé a snadno se vaří, vajíčka zřídka odcházejí.

Ale pokud zůstanou, je to špatné, protože ztrácejí svou čerstvost, vůni, strukturu a chuť.

Rovněž se nedoporučuje teplé vejce, protože když jsou vystaveny vysokým teplotám, mohou poskytnout určité toxické sloučeniny.

červená řepa

Po mnoho let, alternativní medicína hodně cenila tento kořen, považuje jej za vynikající zdroj základních živin a antioxidantů.

Ale řepa také obsahuje minimální množství dusičnanů, které nepoškodí, ale je nejlepší ne vystavit účinkům vysokých teplot, aby se zabránilo jakémukoli riziku.

Většina odborníků na výživu doporučuje, aby si vychutnávala řepu v zeleninových šťáv, koktejly nebo saláty.

Brambory

Brambory obsahují živiny a jiné sloučeniny, které jsou velmi prospěšné pro zdraví, jestliže jete v mírných množstvích. Vzhledem k vysokému obsahu uhlohydrátů může příliš velké množství bramborových pokrmů způsobit problémy s jídlem během oběda.

Navíc musíte také vědět, že opětovné zahřívání brambor vede ke ztrátě nutriční hodnoty. Kromě toho,

jeho aroma se mění, a některé sloučeniny, které jsou škodlivé pro trávicí systém mohou být uvolněny. Dobrou zprávou je, že existuje mnoho jednoduchých a chutných způsobů, jak vychutnat vařené brambory.

Například bramborová kaše. Houby

Houby by neměly být za žádných okolností vyhřívány, protože

mohou způsobit problémy s trávením a dokonce i srdečními chorobami. Houby mají prospěšné vlastnosti pro zdraví, ale musíte je jíst jen tehdy, když jsou čerstvé.

Nejlepším způsobem, jak se vyhnout zbytkům hub, je vařit co nejvíce, nebo jíst několik hodin po vaření.

Kuře

Kuře je doporučenou složkou zdravé, vyvážené stravy kvůli vysokému obsahu bílkovin.

Když však vařené kuře zahříváte, ztrácí čerstvost, mění složení bílkovin a může způsobit problémy s trávením.

Stejně jako u hub, měli byste vařit jen tolik kuřat, než budete jíst.

Pokud jsou zbytky, ujistěte se, že je zahříváte při velmi nízkých teplotách.


ŠKodlivé kosmetiky, které byste neměli koupit

ŠKodlivé kosmetiky, které byste neměli koupit

Krása výrobky péče jsou velmi důležité pro zdraví kůže, stejně jako udržovat atraktivní vzhled. Nicméně, ne všechny prostředky jsou tak bezpečné a užitečné, jak se zdá na první pohled. Pamatujte, že přírodní produkty bez chemikálií je skvělé řešení, , které pomohou vyhnout se mnoha problémům. Někdy může být jedno špatné rozhodnutí škodlivé pro zdraví.

(Zajímavosti)

Co vědět o rakovině prsu

Co vědět o rakovině prsu

Rakovina prsu je jedním z nejčastějších typů rakoviny, který se vyskytuje u žen a v menším rozsahu u mužů. Každoročně trpí miliony obětí. Toto onemocnění je v současné době nejnebezpečnější mezi ženami po celém světě, neboť různé rizikové faktory mohou vést k jejímu vzhledu, avšak včasná detekce je klíčem k jeho léčbě a dokonce i dokončení překonání.

(Zajímavosti)