Dusitanů přísady do klobás na párky v rohlíku jsou karcinogenní


Dusitanů přísady do klobás na párky v rohlíku jsou karcinogenní

Některá zajímavá fakta komponenty, které jsou používány v jedné z nejvíce konzumovaných potravin ve světě (zejména u dětí) - párky - může vést k rakovině. To bylo zjištěno prostřednictvím různých studií v posledních letech. Spotřeba hotových psů a zejména dusitanů, které obsahují, může představovat určitá zdravotní rizika, zejména pro mladé lidi.

fakta o vztahu mezi konzumací uzenin na párek v rohlíku a některými chorobami

Jedna studie ukazuje souvislost mezi konzumací párek v rohlíku a jiné podobné výrobky a touto nemocí, jako je leukémie. Byla analyzována dávka dětí od narození do 10 let. Ti, kteří jedli více než 12 horkých psů měsíčně, jsou devětkrát častěji postiženi touto chorobou krve.

A pamatujte na to, že riziko není také sníženo, když matka dětí konzumuje nejméně 12 horkých psů měsíčně před porodem nebo během těhotenství.

Na druhou stranu, studie provedená v Denveru, Colorado (USA) zjistili, že děti, jejichž matky jedli párky v rohlíku, alespoň jednou týdně v průběhu těhotenství byly dvakrát vyšší Riziko vzniku mozkových nádorů, která se rovná počet případů onemocnění mezi dětmi těch matek, kteří jedli toto jídlo pravidelně.

Proč horké psy způsobují rakovinu?

Jedním z hlavních problémů spojených s tímto jídlem, které děti opravdu užívají, je, že obsahuje dusitany používané jako konzervační látky pro boj proti botulismu. Když jsou hotdogs vařeni, jsou tyto nitrity propojeny s dalšími přírodními složkami masa a tvoří karcinogenní sloučeniny nazvané N-nitrosodné sloučeniny.

také věří, že dusitany v kombinaci s jinými látkami v žaludku a tvoří stejné látky, které mohou způsobit rakovinu močového měchýře, mozku, žaludku, ledvin, jícnu a ústní dutiny. Všechny továrně vyráběné masné výrobky obsahují nitrity, nikoliv pouze hot dogy. Totéž platí pro hamburgery a slaninu.

Je třeba poznamenat, že ne všechny klobásy, které najdeme na trhu, obsahují nitrity. Můžete vyvodit závěr, který z nich obsahuje tuto látku barvou jídla. Pokud mají salámy jasně červenou barvu (tak si představujeme barvu čerstvého masa), znamená to, že obsahují velké množství konzervačních látek.

Párky v rohlíku, kde žádné dusitany, mají světle hnědou barvu nebo kůže. Avšak nenechte se oklamat, protože někteří bezohlední výrobci potravin vědí, jak kombinovat různé ingredience dát svých výrobků zdravý vzhled a zamaskovat velké množství dusitanů ve svých produktech.

Pokud je obtížné opustit spotřeby vaření klobásu továrny, by měli být schopni jim vařit sami, nebo znáte někoho, komu důvěřujete a který rozhodně mohou vařit v kuchyni. Takže budete chránit před nadměrným vystavením konzervačních látek, jako jsou dusitany, které jsou široce používány v potravinářském průmyslu v souvislosti s masem.

Navíc důrazně doporučujeme nejíte více než 12 hot dog měsíc, bez ohledu na to, kde je koupit. Můžete požadovat certifikáty kvality od dodavatelů, kteří by potvrzují množství dusitanů používaných a zjistit jejich skutečný obsah ve výrobcích.

také nutné se ptát, zda prodávají párky v rohlíku do škol pro své děti, a pokud ano, samozřejmě, zjistit obsah tohoto nebezpečného výrobku.

Ve skutečnosti, některé druhy zeleniny obsahují také dusitan (zejména ti, kteří mají zelenou barvu, jako je salát, celer a špenát), ale spotřeba zeleniny snižuje riziko vzniku rakoviny. K tomu může dojít, protože dusitan v zelenině netvoří N-nitrososloučeniny, a to i po varu.

zelenina jsou velmi užitečné, protože obsahují vitaminy C a D, který ve skutečnosti inhibovat působení N-nitrososloučenin. To je důvod, proč nejsou nebezpečné pro naše zdraví, ale právě naopak.

Jak se klobásy pro páry v rožku?

Pokud si přesto chcete jíst toto jídlo, nebo je-li další studie na dusitan ještě není plně přesvědčen o tom, zříkáte párky v rohlíku, budete pravděpodobně mít zájem vědět, jak vyrobit párky v rohlíku. Od tohoto okamžiku udělejte svůj výběr: jíst je nebo ne.

Je to jeden z nejvíce konzumovaných potravin ve světě a zároveň jedním z nejstarších a produkt má tajemství odhalit stojí za námahu. Máme na mysli, samozřejmě, párky vyrobené v potravinářském průmyslu - ti, kteří obvykle koupit v obchodech a supermarketech a které ohrožují naše zdraví.

Lékaři, odborníci na výživu, vědci a výzkumníci analyzovali všechny komponenty z nichž každá obsahuje hot dog, , že v jiných zemích, které jsou známé pod jmény jako salchichas, salámy, párky v rohlíku, skladování, vídeňských párků či Frankfurter.

asi 35 různých druhů uzenin jsou k dispozici na světovém trhu, ale máme na mysli klasické „vídeňské párky“. Každý z těchto druhů má svou vlastní výraznou vůni, strukturu, chuť a především složení.

přísady a výrobní postupy, které jsou často používány v průmyslových výrobců uzenin, jsou následující:

mechanicky rozdělen klobása maso most - drůbeže vlastně různé druhy ptáků, ale ve většině případů - kuřecí a krůtí. Vytrhávat peří z ptáků a umístí v mechanickém systému, který odděluje maso od kostí.

Samozřejmě jako vepřové a telecí maso může být použit jako součást, ale tento druh masa, ve skutečnosti, těžko zvládnout. Máte-li zkoumat výsledky mikroskopické analýzy masa, lze uvést, že směs použitá v uzenin dostupné různé druhy drůbežího masa a kostí drtit, a tam jsou nervy, chrupavek, cév, kůže, atd Příchutě a voda

druhou hlavní složkou v uzenin pro hot dog - je voda. Regulační pokyny pro výrobu potravin, stanoví, že se množství vody na jednotku výroby by neměla překročit 10%. Nicméně některé značky uzenin obsahují 50% vody.

Můžeme si myslet, že je to dobré pro naše zdraví, ale problém není ve vodě, ale kvůli tomu, jak se mísí. umělé příchutě jen rozpouštějí ve vodě, a množství použití závisí na pravidla a předpisy platné v jednotlivých zemích.

mluví o chemikálie, trestí nebo příchuť, která se používá, aby se klobásy ostřejší chuť nebo jim silnější příchuť.

sůl a kukuřičný sirup

Tyto dvě složky jsou přítomny ve velkých množstvích ve všech rychlých potravinářských výrobků. Když už mluvíme o kukuřičného sirupu, se používá pro zlepšení konzistence, struktura a sladkost, a to jak v průmyslové výrobě, stejně jako připravit domácí klobásy na párky v rohlíku.

Navíc sůl (chlorid sodný) - potřebné pro výrobu potravinářských produktů, ale výrobci často zneužívané sůl a přidat v nadměrném množství. Například, klobása na párek v rohlíku obsahuje asi 500 mg soli, která se 20% RDA.

fosforečnan sodný laktát, fosfát draselný

sodný - směs sodných solí kyseliny fosforečné, který se používá jako přísada, účelem je v tomto případě v interakci s proteiny (které mimochodem činí „k ničemu“, tedy k ničemu) a zvýšení šťavnatost, čímž se snižuje ztráta vody.

Pokud jde o laktát draselný, tento typ soli se používá jako regulátor kyselosti a antioxidant. Tento ochranný pro masné výrobky, protože má antimikrobiální vlastnosti (zabíjí škodlivé bakterie).

Chápeme to tak těžké, jakmile se vzdal jakékoliv chutné, chutné vypadající jídlo. Nicméně, pokud vám jde o vaše zdraví, na informacích, které jste právě přečetli, měli přemýšlet a vybrat si bezpečnější jídlo pro sebe a své rodiny. Postarejte se o své zdraví, je to neocenitelné!


Komplikace spojené s onemocnění štítné žlázy

Komplikace spojené s onemocnění štítné žlázy

Zajímavých informací komplikací spojených s onemocněním štítné žlázy, jsou velmi odlišné . Často mohou významně ovlivnit kvalitu života pacienta. Jedná se o bezpochyby jednu z nejčastějších onemocnění, která často postihuje ženy. Přestože léčí onemocnění štítné žlázy, obvykle trvá dlouhou dobu, včetně chronické léčby, která může zahrnovat chirurgickou intervenci.

(Zajímavosti)

7 úžAsné výhody piva

7 úžAsné výhody piva

První Zajímavá fakta je třeba zdůraznit, že alkohol v přebytku, je špatné pro vaše zdraví. Nicméně 1-2 sklenice týdně mohou být skutečně užitečné. Není pochyb o tom jste slyšeli, že sklenka vína při večeři zdravý sertsya.A co o pivo? V dnešním článku se chceme říct o některých výhodách střídmé konzumace piva.

(Zajímavosti)