Negativních důsledků použití mikrovlnné


Negativních důsledků použití mikrovlnné

Zajímavé skutečnosti tam bylo mnoho studií o výhodách či škodlivosti tohoto oblíbeného domácího zařízení, které lidé používají na celém světě, zejména ve velkých městech. Studie ukázaly, že pravidelné používání mikrovlnné trouby může vést k vážným negativním účinkům na zdraví. V tomto článku zjistíte, co může být negativní důsledky používání mikrovlnné trouby.

Jak funguje mikrovlnná trouba?

Není pochyb o tom mikrovlnná trouba je jedním z nejnovějších vynálezů lidstva, které za několik málo minut ohřívání nebo vaření jídel. Mikrovlnná trouba je velmi snadno použitelná, šetří čas a energii a spotřebovává méně elektřiny než tradiční trouba nebo sporák.

Toto zařízení využívá formu elektromagnetické energie, totiž dlouhého vlnového záření, jako jsou rádiové vlny. Každá mikrovlnná trouba obsahuje magnetron, který je trubičkou a vysílá vlny o frekvenci přibližně 2450 MHz. Elektromagnetické vlny interagují s molekulami potravin. Jsou jednou z forem elektromagnetické energie, která zahrnuje také světlo a rádiové vlny. Každá elektromagnetická vlna vytvořená tímto zařízením změní polaritu z pozitivního na negativní v každém cyklu nebo milionůkrát za sekundu. Tento jev způsobuje pohyb molekul potravy a tření molekul mezi sebou během pohybu vytváří teplo. Avšak také poškozuje nebo zničí aminokyseliny obsažené v potravinách, což vede k tvorbě látek toxických pro tělo.

Když se zařízení používá k ohřevu jídla, může to způsobit: molekulární transformace, které vytvářejí karcinogeny; snížení biologické kompatibility živin (vitamínů a minerálních látek); ztráta 60 až 90% obsahu kalorií v produktech; snížený obsah bílkovin a tvorba volných radikálů.

Tři negativní důsledky používání mikrovlnné trouby

Především je jedním z fenoménů, které jsou pro tento přístroj typické, přehřátá voda. Když jsme se dát misku s vodou v mikrovlnné troubě zahřát, může dosáhnout teploty bez charakteristických „bublin“ varu, takže ne vždy vidět nebo vařící vody. To může ohrozit popáleniny, pokud to neberou v úvahu. Existují případy, kdy by nádoba, ve které jsme právě zahřála nebo vařené jídlo, mohla explodovat, když otevřeme dveře pece. To je způsobeno výraznou změnou teploty. Takový případ může vést k těžkým popáleninům rukou, tváří a krku. Vždy buďte opatrní při používání mikrovln k ohřívání vody na čaj, káva, atd., Nebo jakékoliv jiné kapaliny, například mléka nebo vývaru.

Za druhé je zde otázkavyluhovat z plastu, jsou hlavním problémem pro některé uživatele mikrovlnných troubách. Některé typy kontejnerů vydávají chemikálie v potravinách, když jsou zahřívány v důsledku úniku některých plastových součástí. Použití těchto látek může mít karcinogenní účinek. Je velmi důležité používat správné nádobí a ujistěte se, že pro mikrovlnné trouby nepoužíváte neúčelové typy nádob. Pokud nemáte jinou možnost než používat mikrovlnnou troubu k vaření nebo ohřevu jídla, je lepší použít sklo.

A konečně, jak jsme již dříve řekli, může mikrovlnná trouba výrazně změnit obsah potravy. Snižuje hladinu vitaminu B12, který je nezbytný pro tvorbu červených krvinek a jiných buněk v těle, a to také téměř kompletně ničí flavonoidy, které mají protizánětlivé účinky a pomáhají v boji proti rakovině. Enzymy a antibiotické vlastnosti, které obsahují mateřské mléko, mohou být také zničeny. Nebezpečí

  • použití mikrovlnných jídel každodenní užívání, který byl ohříván nebo vařené v mikrovlnné troubě může způsobit nevratné, dlouhodobé zranění prostřednictvím transformace a změny v živiny, kterým čelí jídlem.
  • Lidské tělo nemá schopnost rozdělit neznámé látky, ani ty, které byly změněny v mikrovlnné troubě.
  • Výroba hormonů v těle může být změněna nebo dokonce zastavena jak u mužů, tak u žen.
  • Rostlinné minerály se mění na volné radikály, které jsou spojeny s rakovinou.

  • jíst potraviny vařené v mikrovlnné troubě může zvýšit růst rakovinných nádorů v žaludku a střev (to je zčásti důvod, proč existuje tolik případů rakoviny tlustého střeva).
  • Imunitní systém je oslabován kvůli změnám v krevní plazmě a mízních uzlinách.
  • Kognitivní funkce mozku může být pozměněna, což způsobuje ztrátu paměti, emoční nestabilitu nebo nedostatek koncentrace.
  • Množství živin, minerálů a vitaminů v potravinách se zmenšuje nebo mění v mikrovlnné troubě na tak nízkou úroveň, že lze předpokládat, že tam vůbec neexistují.
  • Použití mikrovlnná trouba může zničit až 75% přírodní antioxidant potraviny, když je chemické složení potravy molekul zničené v důsledku tření, způsobené jejich vibrací elektromagnetickými vlnami.

  • Některé studie ukázaly, že použití mikrovln je spojeno s různými onemocněními, jako je nachlazení a chřipka.
  • Buňky buněk, které jsou ohřívány mikrovlnami, jsou úplně zničeny při pohledu pod mikroskopem.
  • Mikrovlnné trouby generují elektromagnetické záření.
  • Energie, kterou by potravina měla dát, je ztracena.

Ohřev mateřského mléka v mikrovlnné troubě je vážná chyba. Nedávné studie se zaměřily na kojence, které byly ohřívány v mikrovlnné troubě. Pediatři říkají, že to není zdravé praxe a matky by se měly vyhnout použití mikrovlnné trouby v takových případech předcházet zdravotním problémům své děti.

Samozřejmě, že teplo mléko na sporáku také vede ke ztrátě některých živin, ale to není tak kritická jako v případě mikrovlnné trouby, kde se kromě toho, elektromagnetické vlny skutečně změní obsah jídla, jak jsme řekli dříve. To může mít vážné nežádoucí účinky na zdraví kojenců, kteří mohou onemocnět častěji, protože nemají správné ochranné funkce. Může také vést ke vzniku více volných radikálů. Poznámka

V současné době je používání mikrovlnných trub je poměrně časté, ale mějte na paměti, že negativní vedlejší účinky jsou ty, které se vyskytují najednou, a nebudou poškodit, pokud budeme používat mikrovlnnou troubu pouze příležitostně. Stejně jako u všech ostatních je třeba si uvědomit, že časté používání mikrovlnné trouby může mít některé negativní účinky na zdraví. Z tohoto důvodu důrazně doporučujeme, abyste postupně snižovali pravidelné používání tohoto spotřebiče a používejte jej pouze tehdy, když je to naprosto nezbytné. A jak si zahříváte nebo vaříte jídlo na sporáku nebo v mikrovlnné troubě?


7 úžAsných strategií ke zlepšení živosti myšlení. Vyzkoušejte je teď! Zajímavosti

7 úžAsných strategií ke zlepšení živosti myšlení. Vyzkoušejte je teď! Zajímavosti

Když říkáme „hbitost myšlení“, máme na mysli všechny ty úžasné poznávací procesy aby osoba, která má rychle myslet a dělat závěry. Tato kategorie zahrnuje také kreativitu, schopnost analyzovat věci a rychle provádět vhodné změny v každodenních situacích. Všechny tyto procesy nejsou dar přírody nebo sklony, které se vztahují pouze na mladé lidi.

(Zajímavosti)

Návyky, které mohou vést ke zranění kyčle

Návyky, které mohou vést ke zranění kyčle

Bolest v bederním kloubu - je častější u žen než mužů. Pravděpodobnost zlomeniny kyčle se zvyšuje s věkem. Takže je to spíše aktuální problém, který by měl být více znám. Přečtěte si, dnes budeme mluvit o návycích, které mohou poškodit boky. Pokud již cítíte pálení nebo bolest v dolní části zad, hýždí, nebo dosažení, pokud máte silnou bolest v kyčli při chůzi nebo chůzi do schodů, je nutné věnovat pozornost informačním v dnešním článku o návyky, které mohou poškodit váš stehna Poraďte se s lékařem o těchto otázkách a nebojte se změňte své každodenní zvyky ke zlepšení celkové kvality života.

(Zajímavosti)