11 Důvodů, proč jíst červené zelí každý den


11 Důvodů, proč jíst červené zelí každý den

Přírodní produkty Červené zelí, také známý jako fialové zelí, pochází ze Středomoří, kde se pěstuje od 2500 před naším letopočtem

Existuje rozdíl mezi červeným a bílým zelím. Tento rozdíl je anthocyanin, flavonoidní pigment. Má také silné antioxidanty a dostatek vitamínů C a E.

Tento článek vám řekne, některé důvody, proč byste měli jíst červené zelí.

1. Zdravé oči

Červené zelí zlepšuje zdraví oka, protože obsahuje velké množství zeaxanthinu a luteinu. Tyto dva prvky jsou přirozené chrániče proti slunci, které brání pronikání ultrafialového záření do sítnice.

2. Červené zelí zlepšuje trávení

známo, že červené zelí dobré pro trávení, protože pomáhá tělo vytváří žluč, a zabraňuje tak problémy, jako jsou zažívací potíže nebo zácpa.

Šťáva z červeného zelí je velmi užitečná pro léčbu vředů, zejména peptického vředového onemocnění.

3. Zlepšuje zdraví srdce

Dalším důvodem, proč jíst červené zelí je, že jeho šťáva podporuje tvorbu červených krvinek. Vylučuje také škodlivé toxiny z těla. To vede ke zlepšení funkce oběhového systému.

Stačí jen jíst misku z červeného zelí a obdržíte 216 mg draslíku. To pomůže vyhnout se srdečnímu stresu. Stimuluje také kontrakce, které způsobují srdeční tep.

4. Snižuje špatný cholesterol

Další výhodou je použití červeným zelím, že snižuje škodlivý cholesterol a kyseliny močové vzhledem k velkému množství síry - látky, která mu dává charakteristickou chuť.

cholesterolu a kyseliny močové v krvi se snižuje kvůli několika faktorům:

  • Celulóza v zelí neumožňuje tělu absorbovat špatný cholesterol, které obsahují jiné výrobky.
  • To snižuje hladinu LDL apolipoproteinu v játrech, protože musíte transportovat méně cholesterolu.
  • Antioxidanty v červeném zelí rozbít tukové tkáně, což vám dodá více energie.

5. Červená zelí bojuje s rakovinou

Množství a rozmanitost antioxidantů, které získáte z kapusty, je prostě úžasné. Pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům. Jak víte, volné radikály jsou jednou z příčin rakoviny v těle. Navíc je užitečné pro prevenci růstu rakovinných buněk.

6. posiluje imunitní systém

v důsledku velkého množství vitamínu C, červené zelí pomáhá tělu posílení imunity.

Na druhé straně jeho antioxidanty přispívají k detoxikaci těla.

Pomáhají také léčit rany. 7.

snižuje příznaky stárnutí červeného zelí šťáva má vysoký obsah antioxidantů a fytochemikálií, včetně vitaminů C, E a A. Jsou

udržovat pokožku hydratovanou, hladká, pružná a zářivá. Další výhodou konzumace červeného zelí je, že

stimuluje tvorbu kolagenu. Vytváří stavební bloky, které spojují tkáně vašeho těla. To zajistí zdraví pokožky a svalů. 8. Anestezie

Červené zelí je velmi užitečné při léčbě onemocnění ledvin, artritidy a revmatismu. Používá se také k úlevě od bolesti a zánětu, ke kterým dochází během kojení.

Červená zelí má také sedativní a analgetické vlastnosti.

Pomáhají očistit vaši krev. Kromě toho tyto vlastnosti pomáhají léčit nespavost. To je způsobeno látkou, jako jsou laktobacily. Jedná se o účinnou látku obsaženou v uklidňujících a expektorantních přípravcích, které se používají jak proti kašli, tak při kašle.

Chcete-li těžit z těchto výhod, zahřejte červenou zelí zelí.

  • Pak ji vložte do oblasti, kde máte pocit bolesti nebo zánětu.
  • 9. Malarické vlastnosti

Malárie - tropické parazitární onemocnění. Je to způsobeno kousnutím komárů, dědičností nebo transfuzí krve.

to napadá své červených krvinek a způsobuje následující příznaky: anemie

  • zimnice, nevolnost, zvracení
  • bolest hlavy křeče kóma
  • k léčbě malárie by měli navštívit lékaře. Nicméně, červená zelí

vám pomůže vyrovnat se s účinky této choroby kvůli obsahu laktobacilů. 10. Diabetes spotřeba Řízení

z červeného zelí pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi v důsledku přírodních obsah inzulínu.

Obsahuje také několik kalorií a sacharidů. Tento

vám pomůže uklidnit hlad a nezkomocí. Proto stojí za přidání červeného zelí do salátů nebo zelených nápojů. Pomůže to zabránit hladovění mezi příjmem potravy.

11. silné a zdravé kosti

Vzhledem k obsahu vitamínu C, červené zelí známo, že ona

přispívá k udržení silné kosti. Je to proto, že obsahuje také osteokalcin. Jedná se o specifický protein v kostní matrici, který potřebuje vitamín K pro zrání.

Možná už jíte červené zelí na boční misce. Můžete jej použít jako čaje nebo dokonce použít jako komprese k ulehčení bolesti. V každém případě,

červená zelí je skvělá pomoc pro zdraví.


Jak vyléčit špatný tělesný pach pomocí přírodních prostředků

Jak vyléčit špatný tělesný pach pomocí přírodních prostředků

Tepla, pocení, šaty nejsou pro počasí, konstantní ruch po celý den, syntetické ponožky ... To vše (a více) může způsobit zápach z jakékoliv části těla . Dobrou zprávou je, že existují přírodní prostředky pro léčbu špatného tělesného zápachu, který by měl být vyzkoušen. Informace o nich naleznete v tomto článku.

(Lidových opravné)

Výhody skořice pro lidské zdraví

Výhody skořice pro lidské zdraví

Máme si skořice v čaji a dezerty. Jako tyčinky skořice a prášku. Ale kromě skutečnosti, že je standardní ingredience v kuchyni, tam jsou některé neuvěřitelné výhody skořice pro lidské zdraví. Chcete vědět přesně co? Přečtěte si dál! Skořice: malé, ale silné Když si myslíte na skořici, vaše mysl pravděpodobně automaticky zobrazí chutný terapeutický nebo chutný nápoj.

(Lidových opravné)