11 + Užitečné vlastnosti ovsa k snídani receptu


11 + Užitečné vlastnosti ovsa k snídani receptu

užitečné návyky Přes jeho způsobu přípravy, oves obsahují mnoho proteinů, nenasycené tuky a vitamín. Jedná se o obiloviny s vysokou koncentrací vitamínů a minerálů. Každý je dobře známý pro své příznivé vlastnosti pro pokožku a pro regulaci střevního průchodu. Oves - to je velmi užitečný produkt a téměř každý z nás ho může využít.

Oves byl používán už více než 4000 let, v dávných dobách byl považován za potravu pro nižší třídy. Teď se ale myšlenka na její kvalitu změnila kvůli užitečným vlastnostem, které má. Z tohoto důvodu se přidá ovesna jakékoli jídlo, ať snídaně nebo svačiny je jedním z nejlepších návyků, které vám pomohou zůstat zdravý.

Metody konzumace ovesných vloček

Oves může být přidán do vaší stravy různými způsoby. Nicméně, to v podstatě spotřebuje ve dvou variantách: jako vločky nebo jako otruby. Hlavním rozdílem mezi nimi je způsob zpracování, kterému je obilí vystaveno.

Celozrnné ovesy jsou čerstvě vybírané a oloupané a smažené. Aby se získaly ovsené vločky, celé zrno se vysuší, vyčistí a nakrájí na malé kousky a nakonec se nakrájí na vločky. Ve druhém případě, když děláme ovesné otruby, všechny ovesy jsou mleté, odstranění cokoli z obilí.

výsledek, ovesných otrub vyrábějí především vnější část zrna, což znamená, že obsahují více proteinů a méně sacharidů než „Hercules“. Obvykle preferované ovesné otruby, protože mají více živin (zejména vlákna).

Nicméně neexistují žádné důkazy o tom, že tento druh ovesu je prospěšnější pro zdraví než ostatní. Bez ohledu na to, jaký druh ovesu si vyberete, pomáhá denně snížit hladinu cholesterolu, reguluje trávení a je bohatým zdrojem vlákniny.

výhody ovsa pro zdraví

Oves obsahuje významné množství bílkovin a sacharidů, zdravých tuků (nenasycených tuků a linolové kyseliny), vitamíny, minerální látky a stopové prvky. Je to skvělý zdroj energie, zabraňuje pocitu únavy způsobené nízkými hladinami glukózy.

Tato obilovina je vynikajícím zdrojem vitamínů B, vitamínu A, vitamínu E a vitamínu D. Obsahuje také minerály, jako je vápník, který zabraňuje osteoporóze. Oves je bohatý na železo, které pomáhá přenášet kyslík do tkání těla. Kromě toho obsahuje ovos zinek, který hraje klíčovou roli ve fungování inzulínu.

Dalším rysem ovsa je, že obsahuje až 25% bílkovin - více než jakákoli jiná plodina. Například oves má stejnou koncentraci bílkovin jako maso, mléko a vejce. Tedy naše tělo používá ovesné vločky na tvorbu svalů. Kromě toho je nutný protein k udržení svalové hmoty.

Takže ovesný mech obsahuje šest z osmi esenciálních aminokyselin: isoleucin, leucin, lysin, methionin a fenylalanin. Pomáhají zbavit se špatného cholesterolu (LDL) a stimulují játra produkovat více lecitinu, což podporuje odstranění těžkých kovů z těla. To ukazuje největší přínos ovsa ve srovnání s jinými obilovinami. Například pšenice obsahuje pouze jednu esenciální aminokyselinu a ječmen a žito nemají žádné.

Navíc ovos obsahuje beta-glukany - složky, které absorbují cholesterol a žlučové kyseliny ve střevech . Pomáhají předcházet vnikání škodlivých sloučenin do těla a odstraňovat je přirozeně.Oves má také vlastnosti, které jsou dobré pro pokožku. Je součástí různých krémů a mýdel pro exfoliaci a hydrataci.

Navíc díky své změkčující vlastnosti je vhodné užívat koupele s touto trávou k boji proti různým nemocem, infekcím a podrážděním kůže. On také našel použití jako velmi účinný domácí prostředek pro herpes a kuřecí neštovice. Nakonec se jedná o obilí a obzvláště ovsené otruby bohaté na vlákninu, které pomáhají regulovat činnost střevního traktu a snižovat hladinu cholesterolu.

Vzhledem k této vlastnosti je ovos nejen účinným prostředkem proti zácpě, ale také snižuje kyselost žluči a snižuje jeho toxické účinky. 11 užitečné vlastnosti oves Oves zdravotní

volal král obilné zrno protože jeho četné zdravotní výhody, bohaté na vitamíny a minerály. Níže budeme diskutovat jedenáct způsobů, jak zlepšit fungování těla pomocí ovsa. Reguluje trávicí systém

Vzhledem k tomu, oves obsahují významné množství rozpustné vlákniny, pomáhá trávení a regulaci trávicí systém.

Spotřeba ovsa zabraňuje zácpě a podporuje střevní průchod. Kromě toho sklenice vody s lžičkou ovsených vloček pomáhá zbavit se kyselého refluxu a pálení žáhy. Snižuje cholesterol

spotřeby celozrnných každý den - skvělý způsob, jak snížit triglyceridy a špatný cholesterol.

Vzhledem k obsahu kyseliny linolové a vlákniny, oves brání absorpci cholesterolu ve střevě. Vlákna zároveň pomáhají odstranit tukové usazeniny, které se hromadí na stěnách tepen. Chrání tělo před rozvojem hypertenze, infarktu nebo jiných kardiovaskulárních problémů.

úrovně kontroly krevního cukru

oves doporučuje pro diabetiky, protože rozpustné vlákniny stabilizuje krevní cukr.

Protože snižuje vstřebávání cukru ve střevě, také snižuje krevní tlak. Je důležité poznamenat, že na rozdíl od jiných obilovin obsahuje tato kultura složitější sacharidy než jiné vlákna.

Obnovuje tkáně, protože je velmi bohatý na spotřebě bílkovin podporuje tvorbu a rozvoj nových tkání v těle.

Zabraňuje rakovině rakoviny

Oves, stejně jako jiné obiloviny, obsahuje mnoho fytochemikálií, které pomáhají předcházet rakovině.

Phytoestrogeny a lignany nalezené v této kultuře snižují riziko vzniku rakoviny prsu spojené s hormonálními poruchami. studuje příznivý účinek fotochemických složek ovsa v prevenci rakoviny, jako je rakovina endometria, vaječníků a prostaty. Sense of sensation

Ovesné snídaně je více nasycené než ostatní obiloviny a mléko.

To přispívá k tomu, že oves obsahují sacharidy, které jsou pomalu absorbovány, a poskytuje více trvalý efekt nasycení a větší kontrolu hladiny cukru v krvi. bohaté na vápník

Oves obsahuje významné množství vápníku, které pomáhá zabránit demineralizaci kostí.

Užitečné pro pokožku

Ovesné vločky mají silný čistící účinek na pokožku.

Pohlcují veškeré nečistoty a nečistoty, které se hromadí v pórech a poskytují hluboké čištění. Spotřeba ovesné mouky je tedy přirozeným způsobem, jak udržet optimální pH rovnováhu pokožky, vyhnout se agresivním chemikáliím. Kromě toho oleje obsažené v ovesu zabraňují dehydrataci pokožky. Oves má také uklidňující efekt, a proto pomáhá lépe naplňovat. Pomáhá zhubnout

Ovesná kaše na snídani každý den pomáhá lidem udržet kontrolu nad jejich hmotností a dokonce i pomalu ztratit.

Můžete jíst ovsené vločky s mlékem nebo jogurtem. Doporučená denní dávka je dvě lžíce, aby nedošlo k překročení doporučeného množství kalorií. Obsahuje vitamin B komplex

vitamíny, jako je B1 a B2, které jsou nezbytné pro správné fungování mozku a nervového systému.

Asi 100 gramů ovsa uspokojí 40% denní potřeby vitamínu B1 .užitečné pro štítnou žlázu

stravovacích ovsa pomáhá předcházet hypothyroidism

,protože tento výrobek obsahuje jód - minerál, který pomáhá funkce štítné žlázy správně. Oves může používat všichni lidé bez ohledu na věk. Neexistují žádné kontraindikace k použití, samozřejmě, jestliže ji budete jíst v rozumných porcích. Existují ovšem lidé, kteří mohou být alergičtí na oves.

Snídaně recept uvařit chutnou kaši k snídani, musíte mít: 1/2 šálku ovesných vloček

  • 6 mandle vlašské ořechy 2
  • med 1 lžička rozinek
  • skořice, kardamom, zázvor (volitelně , ale je žádoucí)
  • Metoda přípravy ...

Namočte oves v noci. Před vařením vypusťte vodu, osušte ji v hrnci, nalijte jí poloviční sklenici čerstvé vody.

  • Když se oves vaří, přidejte skořici, kardamom a zázvor zázvoru.
  • Když začne mísa zahustit, přidávejte další vodu, aby nedošlo k jejímu přilepení.
  • Můžete sladit oves s medem dle vašeho vkusu, pak přidat hrozinky, nakrájené mandle a vlašské ořechy. Nádobí je připraveno k použití. Také
  • lze přidat kakaový prášek, sušené nebo čerstvé borůvky, banánové plátky, ovoce, džem atd


    10 Přikázání se vypořádat se stresem a únavou

    10 Přikázání se vypořádat se stresem a únavou

    Užitečné návyky Únava je obvykle dočasné a je výsledkem fyzické námaze, nedostatek spánku a špatnou výživou i během dne. Může se však vyvine chronická únava, která nezmizí rychle, ale zůstane po delší dobu a může narušit normální život. Co způsobuje vyčerpání nebo chronickou únavu? Mohou být způsobeny různými faktory, od nemoci až po nedostatek vitamínů nebo deprese.

    (Užitečné návyky)

    7 Chyb, které všichni děláme v kuchyni

    7 Chyb, které všichni děláme v kuchyni

    Jak byste popsali své návyky zachovat čistotu v kuchyni? Pravděpodobně si myslíte, že jsou docela dobré, že je vše plánováno pro co nejlepší zdraví. Ale existuje řada jistých chyb, které všichni děláme v kuchyni a o kterých ani nevíte . Přečtěte článek a zjistěte hlavní! Tyto běžné chyby nejsou zlé návyky a nevyplývají z toho plynoucího spěchu.

    (Užitečné návyky)