Indické kulinářské tajemství, které vám pomohou zhubnout recepty


Indické kulinářské tajemství, které vám pomohou zhubnout recepty

Někteří říkají, že díky dietě, která obsahuje indické kuchyně, můžete přetáhnout pár kilo za měsíc. Nicméně

tajemství kuchyně, které se bude vztahovat v tomto článku vám pomohou nejen zhubnout, ale také cítit zdravě.

Chcete o nich vědět? Přečtěte si dál!

Některé informace o indické kuchyni

Je důležité znát několik základních informací o indických pokrmech, protože můžete lépe porozumět této stravě. Konečně, tato informace pomůže zhubnout.

  • Nemíchejte sacharidy a bílkoviny.
  • Vyberte si kvalitní výrobky. Nejdůležitější je kvalita, ne kvantita.
  • Jezte hnědá rýže a zeleninu.
  • Jezte čerstvé ovoce, zejména citrus.
  • Jezte třikrát denně. Máte-li hlad, zkuste přírodní jogurt nebo ovoce.
  • Oběd jídla 100 krát. Zlepšuje trávení. Pití dva litry vody a zeleného čaje každý den.
  • Zahrajte si sport. Nejlepší je chodit 40 minut denně.
  • Indická kuchyně byla ovlivněna kulturami mnoha zemí, včetně Mongolska, Portugalska a Anglie. V důsledku této směsi se objevila velmi všestranná a bohatá kuchyně.

Vyznačuje se různorodostí koření. Říká se, že lidé, kteří se narodili v Indii, mají mnohem lepší schopnost rozlišovat mezi chutí než ti, kteří se narodili na západě. Indická kuchyně se také vyznačuje skutečností, že nepoužívá hovězí maso. Krávy jsou v tomto náboženství považovány za posvátné.

Rovněž nepoužívají mnoho mléčných výrobků

. Částečně nahradí másloghi . V této kuchyni, šířit tekuté jogurt, obecně známý jakovosk .Další složky, které se často používají: rýže, kuřecí maso a jehněčí. V této kuchyni je také mnoho vegetariánských pokrmů. Důvodem je, že poměrně velká část Indů respektována zásada nenásilí, což znamená, že nebudou jíst jakýkoli druh masa.

Existuje několik různých způsobů vaření.

Wagar: proces vaření a ochucení potravinových koření.

  • Tandoor: Marinování potravin v koření a jogurtu. Poté je pečivo pečené v troubě.
  • Krmivo: vaříme nádobí na horkých uhlících. Konzistence jídla je velmi silná, protože se přidává jogurt, mléko nebo smetana.
  • Dhungar: pro pár.
  • Dhum: jídlo je pohřbeno v horkém uhlí.
  • Food: hinduismus a Ayurveda hubnutí

V Indii, jeden z největších zemí na světě, existuje velmi silná spojitost mezi jídlem a pohody. Zahrnuje také alternativní medicínu a ztrátu hmotnosti.

Věc je, že

jídlo je lék. Pomáhá cítit zdravě a silně. Jak jsme již řekli dříve, mnoho indických pokrmů přidávat koření. Například kari, kardamom a kmín. Stimulují tělo, zvýšit vnitřní teplotu a pomáhají zbavit nadbytečných kilogramů.

To je důvod, proč indické jídlo přispívá ke snížení hmotnosti.

Jedním z hlavních rysů indické kuchyně je používání koření a dresinků. Nicméně, oni mohou mít větší výběr, nabízíme různé možnosti.

Tyto kurkuma listy tmavě zelené listy mohou být přidány do salátů a omáček. Jsou konzumovány syrové nebo vařené.

kurkuma pomáhá žaludku a trávicí trakt.

To také pomáhá zhubnout, nebo udržovat výsledky. Zároveň ponechává

kurkuma má léčivé vlastnosti. To může být použit k průjmu, úplavice a diabetes. Dhall

Jedná se o tradiční indické pokrmy. Zahrnuje sušený hrášek, čočku a fazole. Toto jídlo se podává s rýží a chapát chleba.

Dhal - jídlo s vysokým obsahem bílkovin, a proto je velmi uspokojující. Aby se strávil, tělo potřebuje více času než obvykle. To znamená, že pokud budete jíst dhal, pravděpodobně nebude cítit hlad po dobu několika hodin vyšší. Toto jídlo také podporuje snížení tělesné hmotnosti. Koriandru

Tato aromatická bylina, která má diuretické vlastnosti.

To pomáhá odstranit toxiny a přebytečné tekutiny moči. Koriandr patří do stejné rodiny jako petržel a celer.v alternativní medicíně se používá ke snížení střevní plyn, břišní zánět a čistí krev.

luštěniny a obiloviny luštěniny vařené oloupané a drcený, že organismus mohl snadněji stravitelné.

Když už mluvíme o obiloviny, rýže - to je bezesporu základem hinduistických pokrmů. Jeho nejslavnější formou je rýže basmati. Obsahuje mnoho vlákniny a dává pocit sytosti.

můžete také přidat trochu misku pšenice, kukuřice a proso. Nápoje

Pokud má tělo dostatek vlhkosti, to bude jednodušší kontrolovat vaši chuť k jídlu. Někdy, když člověk myslí, že hladoví, ona opravdu jen chce pít. S cílem poskytnout tělu potřebné dva litry vody denně a udržovat správnou hladinu vlhkosti, zkuste indické nápoje jsou uvedeny níže.

vynikající - kapalný jogurt

  • chai - čaj s kořením
  • halogen-lady - limonáda
  • kokosová voda nakonec
  • ,

týkající ajurvédské produkty, existují tři typy Doshi, z nichž každá je spojena s určitým typem těla. Pokud víte, jaký druh, bude to pomůže pochopit, co stojí za to jíst. To vše je nezbytné, aby se cítila lépe a rychleji zhubla.

vlna Tato skupina zahrnuje chudé lidi. Přednostně mají vždy hlad a mají nepravidelné trávení. Oni doporučují jíst

  • „vazhkishi“ jídla. Například, polévek, dušených pokrmů a omáčky.Pitta. Lidé s průměrným tělem.
  • Jsou akutně hladoví a žízniví. Snadná začnou zlobit, pokud jídlo není podáno ve lhůtě, a mají tendenci se přejídat. Doporučuje se jíst saláty a studené nápoje. Zástupci této skupiny by neměli jíst těžké potraviny a maso. Kapha. Tato skupina zahrnuje lidi se silnou postavou. Mají pomalé trávení a průměrnou chuť k jídlu. Neměly by jíst mléčné výrobky, sladkosti a tuky. Doporučuje se jíst více ovoce a zeleniny, zejména mrkve, dýně, celer, zelí a salát.


Přírodní prostředky k obnovení střevní

Přírodní prostředky k obnovení střevní

Recepty střevo hraje velmi důležitou roli při trávení a celkové zdraví, protože ovlivňuje metabolismus, vstřebávání vitamínů a minerálů, imunitní funkce a zásoby energie. Nicméně, špatná výživa a použití antibiotik, kromě mnoha dalších faktorů, trvale poškozují střevní mikroflóru. V tomto článku budeme hovořit o tom, jak obnovit střevní mikroflóru pro normální fungování těla.

(Recepty)

Jak zvýšit produktivitu: 5 Recepty proteinové koktejly

Jak zvýšit produktivitu: 5 Recepty proteinové koktejly

Budete potřebovat vysokou úroveň fyzické i psychické výkonnosti nosit vše, co potřebujete udělat, a vyřešit všechny obtíže, které vznikají v průběhu celého dne. Dostatečná energie je určujícím faktorem při aplikaci času. Nicméně špatné stravovací návyky, stres a únava může zhoršit kvalitu skutečně brání každodenní život.

(Recepty)