Měl bych přidávat led v nápoji?


Měl bych přidávat led v nápoji?

Někdy jsme žízniví a nechceme pít kávu nebo čaj, a to osvěžující nápoj. Pokud v ledničce není láhev studené sody, přidáme led v nápoji - a vše, problém je vyřešen!

A stojí za to dělat? Dnes řekneme proč rozhodnutí přidávat led v nápoji není tak dobrý nápad, jaký se může zdát na první pohled.

Nefiltrované kostky ledu jsou škodlivé

Vědci opakovaně provádějí výzkum, zda pravidelné přidávání kostky ledu k nápojům na lidské zdraví.

Výsledky jsou působivé: Ve většině fast food a módních kavárnách byla voda na vaření ledem plná bakterií. Navíc se počet patogenů v nápojích z těchto zařízení rovnal počtu mikrobů ve veřejných toaletách. Horší, že?

Nejste si mylni, jakmile skutečně srovnáme kvalitu vody v toaletách a nápojích ve stravování. Kromě toho nezapomeňte, že toaletní potřeby jsou čištěny mnohem častěji než čisticí stroje pro sýtené nápoje.

Majitelé a manažeři těchto institucí ospravedlňují výsledky výzkumu tím, že jejich zaměstnanci sami pravidelně kontaminují prostory kaváren.

To znamená, že čištění a čištění zařízení pro sýtené nápoje jsou prováděny stejnými lidmi a oni samy nesou bakterie v celé instituci. Stejné zaměstnance se také zabývají peněžními transakcemi (berou peníze od zákazníků a poskytují jim zbytek) a také umývají podlahu v instituci, ale často zapomínají, že po tom umyjí ruce.

Laboratorní testy nenalezly smrtelnou kontaminaci nápojů ze zařízení pro veřejné stravování. Nicméně, hladina bakterií nalezených v nápojích je výrazně vyšší než přijatelné standardy.

Všimněte si, že problém není jen voda, ze které jsou vyrobeny kostky ledu, a který pak kupující pije. Šíření bakterií ve veřejných stravovacích zařízeních je způsobeno špatně vyčištěnými pitnými zařízeními a ignorováním hygienických pravidel zaměstnanci těchto institucí.

Samozřejmě, že množství bakterií, které se dostávají do těla z provzdušněných nápojů, nepředstavuje hrozbu pro zdravého dospělého. Nicméně, kontaminované nápoje jsou neuvěřitelně nebezpečné pro děti, starší osoby a lidi se slabým imunitním systémem.

Upozorňujeme, že i cestování do zemí a měst s vysokou úrovní znečištění životního prostředí, kde není pitná voda, jsou také nebezpečné.

téměř všechny exotické hotspoty v Africe, Asii a Jižní Americe hygienické podmínky jsou velmi špatné, protože tam používají vodu ze znečištěných řek, jezer, potoků a nádrží.

V takových případech vám doporučujeme, abyste nepřikládali led v nápoji. Souhlasíte s tím lepší jednou pít teplý nápoj než několik dní neopustil hotelový pokoj, protože průjem, bolesti břicha a nevolnost (a to není to nejhorší, co se může stát po požití kontaminované vody).

Budete si užívat: Úžasné užitečné vlastnosti vody: Top 7

Mohu vařit led sám?

Můžeme provést přesné závěry o bezpečnosti potravin ve veřejných institucích. V kavárnách a restauracích však nejedeme každý den. Je bezpečné používat led z vlastní mrazničky?

Zabýváme se tím, že přidáváme nápoje do kostek ledu z vlastní lednice?

Ve skutečnosti se tato situace příliš neliší od situace ve veřejných stravovacích zařízeních. Zapamatujte si, kdybyste umývali ruce před tím, než vylijete vodu do speciální ledové formy? To je nepravděpodobné. Nechte ruce čisté, když přidáte kostky ledu do hotového nápoje? Nejpravděpodobněji nedáváte hygienu rukou velkou hodnotu, stejně jako zaměstnanci kavárny.

A existuje vážnější nebezpečí. Pokud pravidelně neoplachujete dávkovač ledu nebo jeho plíseň, může se na těchto místech objevit plísní. Později spadne do kostek ledu a s nimi do těla.

Než přidáte led v nápoji, musíte se ujistit, že vaše ruce a tvary ledu jsou dokonale čisté. Před tím, než si vezmete kostku ledu, důkladně si umyjte ruce, abyste zabránili škodlivým mikrobům a bakteriím.

Pokud jsou vaše ruce čisté před vařením ledu a servírováním nealkoholických nápojů, budou šance na šíření patogenních mikroorganismů výrazně sníženy.

Nicméně, a to nejen z důvodu hygieny by měl přemýšlet o tom, zda vhodné použít nealkoholických nápojů, protože příliš nízká teplota nápoj může způsobit podráždění krku a hlasivek.

Pokud vás proti tepelné ryatuyetes sklenici sodovky, džus nebo voda z lednice (nebo kostky ledu), pozdějimohou cítit bolest v krku nebo dokonce ke ztrátě hlasů.

Studené nápoje proti horké - které si vybrat? Při zkoumání hlavních charakteristik ledu je třeba vzít v úvahu vliv chladných kapalin na lidské tělo jako celek a zejména na jeho žaludek.

Vědci prokázali, že

spotřeba studených nápojů nebo vody s přidáním kostky ledu negativně ovlivňuje trávicí proces . Proto v asijských zemích je upřednostňováno teplo zeleného čaje, spíše než oblíbený studený nápoj.Během konzumace nealkoholických nápojů klesají krevní cévy.

V důsledku toho se v těle hromadí velké množství hlenu a vodní rovnováha se zhoršuje. Zde je další důvod, proč byste do nápoje neměli přidávat led. Když pijeme teplé nápoje, střevo funguje lépe, trávicí proces je mnohem rychlejší a škodlivé látky a toxiny se uvolňují z ledviny a krve.

Nezapomeňte, že pití jídla teplými nápoji,

pomáháte tělu rychle absorbovat tuky obsažené v produktech. Tak, nápoje při pokojové teplotě a teplé teploty nedovolí tuk se usadit na stěnách žaludku.Doporučujeme, abyste upřednostňovali teplé nápoje těm lidem, jejichž strava je bohatá na rostlinné a živočišné tuky (např. Ořechy, maso, žloutky nebo máslo). 5

lišta s kiwi, určitě byste měli vyzkoušet

Kiwi je nejen bohatý na vitamin C a vlákniny, toto ovoce obsahuje mnoho minerálů a antioxidantů, které vás naplní energií a elánem. Podívejte se na tyto 5 receptů na lahodný pruh kiwi.



Zajímavé Články

Populární Příspěvky