Proč byste měli jíst řepu?


Proč byste měli jíst řepu?

Tento sladký kořen ukrývá neuvěřitelné zdravotní vlastnosti. Červená řepa dokonale čistí játra, také snižuje vysoký krevní tlak, bojuje se zácpou a dává spoustu energie.

Zjistěte v tomto článku, proč byste měli jíst řepku každý den, stejně jako některé jednoduché způsoby vaření řepy.

Řepa jsou kořenové plodiny, ale jak vysvětlujeme v tomto článku, můžete také použít jejich listy a stonky. Obsahují vitaminy skupiny B, C a minerály, jako je draslík, železo, sodík, hořčík, stejně jako mnoho vlákniny.

Dobré zdraví'Jsem z řepy

  • Protože obsahují železo, řepa pomáhá bojovat proti anémii a slabosti.Jsou ideální pro zotavení po onemocnění.
  • Pomáhá snížit vysoký krevní tlak.
  • Obsahují protizánětlivé vlastnosti.
  • Pomohou vyčistit krev a játra z trosek. Rovněž pomáhá eliminovat toxiny, které poškozují játra.
  • Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
  • Jako většina červených potravinářských výrobků pomáhají při prevenci rakoviny.
  • Jejich vysoký obsah vláken přispívá k permeabilitě střev.

Jak jíst řepu? Dušené

  • :Pro ty, kdo nemá rád sladkou chuť řepy, doporučujeme je nakrájíme na malé kousky a přidejte do rostlinného nebo maso dušené. Takže jejich chuť bude méně nápadná, ale budete si pořád užívat všech svých užitečných vlastností.
  • Vařené:Pro vaření řepy,je nutné je umýt velmi dobře, abyste je mohli vyčistit.Je také nutné nechat trochu stonku, aby ušetřila více živin, barvy a vůně. Bude nutné je vařit asi hodinu předtím, než se stanou jemnými k chuti.
  • Sýry:Ti, kteří mají rádi řepu, obvykle jíst je surové v salátech nebo jako obloha. Vzhledem k tomu, že jsou pevné,můžete také vyzkoušet jejich tření na struhadle, abyste přidali nějakou "barvu" do vašich pokrmů.Zkuste je přidávat k dezertům, jako jsou sušenky nebo jogurty.
  • Džusy a pruhy:Chutné a originální recept - přidat řepy do své šťávy nebo pás. Takže si můžete vychutnat výhody živin surové řepy, ale zbavit žvýkání. Zkuste je kombinovat s jablky, banány, červeným ovocem, jahodami a dalšími produkty.

Neházejte listy!

Pokud si koupíte celá řepa, mohou mít stále letáky. Chcete-li získat co největší výhody z řepy, použijte také listy, to bylo používáno ve starověku. Je nutné jej velmi pečlivě umýt a přidat do jeho šťávy, pruhy, dušené ovoce, omáčky nebo saláty.

Listy jsou bohaté na vitamíny A, C, vitamín K, stejně jako živiny jako vápník a železo.

Léky pro ženy řepné šťávy je starý způsob, který je opravdu velmi účinná při léčbě nepravidelnou menstruaci a předčasná menopauza. V obou případech,by měl vypít sklenici řepy šťávy denně na prázdný žaludek pokaždé, když zažíváte nepříjemné pocity. Borsch

Tento tradiční recept je pro nás ideální způsob, jak se vypořádat s nachlazení, která je typická pro východní Evropu, kde je jídlo je běžné.

K přípravě polévky by měly být sníženy trochu cibuli a řepy, a pak trochu smažit v malém množství oleje (cca 7 minut). Přidejte zeleninový vývar a vařte na nízkou teplotu asi 15 minut. Přidejte čerstvé, jemně nasekané zelí, petržel, sůl a pepř.A samozřejmě, nezapomeňte dát kopečku scones!

Přírodní barvivo

Překvapivě se červené barvivo obvykle extrahuje z řepy.To je známé jako přídatné látky E-162 nebo Betatine a není škodlivý pro zdraví, na rozdíl od jiných červená barviva, například, E-120, který se získá z jednoho druhu hmyzu. E-120 může způsobit alergické reakce.


Výborné hodnocení 3 extraktů, které podporují trávení procesu recepty

Výborné hodnocení 3 extraktů, které podporují trávení procesu recepty

Po vydatné jídlo bohaté na tuky a bílkoviny, není nic lepšího, než bylinného čaje, který pomáhá žaludek na to strávit. Máte na výběr několik možností. Tento článek popisuje některé z nejúčinnějších infuzí, které zabraňují pocitu těžkosti v žaludku po jídle. Zázvorový čaj Zázvor je dobře známý pro použití v kuchyni.

(Recepty)

Zdravý a aktivní start do nového dne s citronem, česnekem a medových receptů

Zdravý a aktivní start do nového dne s citronem, česnekem a medových receptů

Zkoušeli jste někdy smíchat med, česnek a citron? Taková kombinace se může zdát spíše podivná, protože všechny tyto ingredience se dobře nesmějí. Ale ve skutečnosti to vůbec není. Věřte tomu nebo ne, ale pár "česnek - med" je dobře znám při vaření. Navíc, tyto výrobky byly po staletí používány v přírodní medicíně ke zlepšení fungování imunitního systému.

(Recepty)