9 Způsobů, jak zabránit, aby se potraviny držely na pánvi


9 Způsobů, jak zabránit, aby se potraviny držely na pánvi

Není pro nikoho žádné tajemství, že kuchyňské problémy většinou trvají většinu času, pokud jde o udržení domu čistého.

To je něco, co je třeba dělat několikrát denně, a to může trvat hodně času - zvláště když nastane chvíle, kdy se všechno vrátí na místo.

Lidé, kteří chtějí vařit, vědí desítky triků, aby ulehčili některé úkoly, ale ostatní lidé mají jen potíže a stres.

Například při čištění kuchyňského náčiní se často můžete dotýkat oleje nebo zbytků potravin, které jsou připojeny ke pánvi.

Nič je horší, než když strávíte spoustu času na důkladném vaření, jen abyste nakonec zjistili, že jídlo se drží na pánvi.

Abychom vám pomohli vyhnout se některým z těchto nepříjemností, dnes se chceme podělit o devět zajímavých triků, které vám pomohou vyhnout se lepení potravin. Venujte pozornost!

1. Použijte olivový olej

Přidání malého množství olivového oleje do kuchyňského nádobí je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet jídlo z lepení.

Nalijte trochu oleje do pánve, rozetřete ji papírovým utěrkem a

ujistěte se, že pokryjete všechny oblasti, na které potravina obvykle suší. Před vložením jídla do nádoby na vaření počkejte, až se panva zahřeje (samozřejmě také nezapomínejte, že jste olej nespálili).

2. Přidat trochu soli

vyrobené z hliníkových pánví a pánve mají tendenci držet na povrchu více potravin, a to vše přes jejich porézní materiál.

Chcete-li předejít tomuto problému, nalijte tenkou vrstvu slunečnicového oleje do hrnce, přidejte trochu soli a

ujistěte se, že je rozložen po celém povrchu .Nepřehánějte to solí, protože jeho chuť může změnit pokrm. Pokud si myslíte, že jste přidali příliš mnoho, vytřete přebytečný papír papírovým ručníkem, než zahříváte pánev.

3. Použijte jablečný jablečný ocet

Hliníkové pánve a ty z jiných porézních materiálů by měly mít před vařením povlečený povrch tak, aby jídlo neklesalo.

Další dobrou volbou je nalít trochu oleje do pánve, zahřívat a přidat stroužek jablečného octa.

Ujistěte se, že ho udržujete na nízké teplotě a ① před dalším vařením nechte úplně odpařit.

4. Používejte pravé máslo Pravé máslo obsahuje živiny, které jsou pro tělo důležité, spolu s mastnými látkami, které snadno vytvářejí podmínky pro vaření bez lepení.

V závislosti na původu může být olej zdrojem

esenciálních mastných kyselin, vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Použijte malou lžičku másla pro mazání pánví před vařením pokrmů, jako jsou vejce, klobásy a podobné potraviny. Abyste je chránili, nejsou spáleni, udržujte průměrnou teplotu a přidávejte trochu soli.

5. Nepoužívejte kovové nádobí

Nepoužívejte kovové lžičky nebo kovové pánve nádobí, které mají nepřilnavý povrch, protože urychluje jejich opotřebení.

Místo toho koupit nádobí ze dřeva, plastu nebo silikonu, které by nedošlo k poškrábání povrchu, a v důsledku toho zachránit jídlo z lepení.

6. Nepoužívejte tvrdé houbičky

Jako žínky a houby drátu může zvýšit množství pórovitost Do hliníkových misek a nepořádek-stick povrch.

Používejte měkké houbičky nebo ubrousky, abyste nádobí udrželi v dobrém stavu.

7. Vyhýbejte se skladování pánví a pánví

Pokud máte teflonové nádobí, nikdy je neukládejte na jeden. Tento materiál je velmi citlivý na jakékoli tření a může být snadno poškozen.

8. Před tím, než je položíte na místo, dobře utírejte pánví.

Po umytí zbývajících kuchyňských potřeb nechte ji před uložením do skříňky zcela vyschnout.

Vlhkost může vést k vzhledu plísně, což způsobí přilepení potravin na povrch.

9. Udržujte smaženou pánev před vysycháním

Hlavní tajemství, které udržuje jídlo z lepení na pánvi, je

nalévat malé množství oleje během vaření.

Pokud zjistíte, že suší, přidejte trochu více oleje a nezapomeňte ho rovnoměrně rozdělit. Postupujte podle těchto tipů a zjistíte, že můžete vařit bez problému slepení jídla.

Nejenže dostanete perfektní jídlo, ale

také vám pomůže šetřit čas na čištění a dát pokrmy brilantní vzhled.


Začít od nuly v libovolném věku

Začít od nuly v libovolném věku

Zajímavosti vždy obtížné začít znovu . Jedná se o skok do neznáma. Musíte se zhluboka dýchat a rozloučit se lidi a věci, které by měly být po sobě zanechal. Je pravděpodobné, že jste museli začít od nuly několikrát. Možná, že se jedná o „reset“ je výsledkem problémů v práci, něco víc osobní nebo rodinné problémy.

(Zajímavosti)

Jíst vejce - je to dobré nebo špatné pro vaše zdraví?

Jíst vejce - je to dobré nebo špatné pro vaše zdraví?

Někteří lidé tvrdí, že konzumace vajec je prospěšná a ostatní jsou proti jejich spotřebě. Někteří argumentují, že toto jídlo má pro tělo mnoho prospěšných vlastností a jiné, které škodí zdraví. Jíst vejce je dobré nebo špatné pro zdraví? Odpověď na otázku, kterou najdete v tomto článku. Nutriční hodnota vajíček Vejce jsou plné živin a lze je snadno odhalit.

(Zajímavosti)