Těží z konzumace jablek


Těží z konzumace jablek

Zajímavá fakta Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě jen proto, že jsou k dispozici v každém ročním období, ale také proto, že velmi univerzální a bohaté na živiny.

Jablka poskytují antioxidanty a mnoho přírodních vláken, které podporují dobré trávení a pomáhají eliminovat toxiny.

Nejzajímavější věc je, že jablka mohou skutečně pomoci zhubnout, protože nás nasycují a pomáhají snižovat touhy po jídle.

Jelikož mnoho lidí stále neví, jak velké jsou jablka, rádi bychom o nich mluvili podrobně.

Chcete vědět více?

1. Zlepšují kardiovaskulární zdraví

Jedna porce obsahuje významné množství jablek fytochemikálií - přírodní látky s antioxidačním účinkem a chránit tělo před poškozením způsobuje volné radikály.

Podporuje zdraví buněk, což je klíčový faktor při snižování rizika onemocnění srdce a rakoviny.

Navíc, jablka poskytují rozpustné vlákno, snížit úroveň špatného cholesterolu (LDL) v krvi a zabránit tvorbě plaků v tepnách.

2. Oni mají diuretický účinek.

Toto ovoce je charakterizováno vysokým obsahem draslíku - důležitým minerálem, který má diuretický účinek na tělo.

To znamená, že když jíte jablka, stimulujete odstranění zbytků tekutin a eliminujete nadýmání. Doporučují se pacientům se zánětlivými poruchami nebo hypertenzí.

3. Jablka pomohou udržet vaše zuby zdravé.

Pravidelná konzumace tohoto ovoce má velký význam pro zdraví ústní dutiny.

Jak žvýkání tohoto ovoce produkuje sliny, jeho spotřeba

řídí reprodukci bakterií, které mohou vést k kazu. Přestože jablka samy o sobě nemohou nahradit správnou hygienu ústní dutiny, jsou velmi užitečné, pokud nemáte zubní kartáček na ruce.

4. Snižují pravděpodobnost Alzheimerovy

vysokou koncentraci antioxidantů v jablek je spojena se sníženým rizikem kognitivních poruch, jako je Alzheimerova choroba.

Navíc jejich schopnost udržovat volné radikály poškozující vaše buňky

zaručuje ochranu proti předčasnému stárnutí mozku. 5. Oni pomohou dosáhnout zdravé váhy

Lidé, kteří toto ovoce součástí jejich stravy mohou vidět významné výhody v jejich úsilí zhubnout.

Navzdory skutečnosti, že to není zázračné ovoce pro spalování tuku, odborníci na výživu se domnívají, že jablka

do značné míry přispívají ke snížení hmotnosti. Pravidelná konzumace jablek v průběhu času snižuje chuť k jídlu a pomáhá řídit denní množství kalorií.

Navíc jsou jablka konzumovány přátelskými bakteriemi v tlustém střevě a

podporují rychlý metabolismus. 6. Jablka optimalizují detoxikaci jater

Onemocnění jater je výsledkem nezdravých stravovacích návyků a stálého vystavení toxinům životního prostředí.

Ačkoli se toto tělo dokáže vyčistit, je-li přetížené a plné toxinů, je těžké pracovat.

Naštěstí, sklenice jablečného džusu

může "tlačit" proces detoxikace jater, který je potřebný k tomu, aby fungoval bez problémů. 7. Posilují imunitní systém

Vitamíny a esenciální minerály v jablkách -

nejlepší přátelé imunitního systému. To znamená, že denní spotřeba jablek snižuje riziko: onemocnění dýchacích cest

  • infekce jiné poruchy spojené s šířením virů, bakterií a hub.
  • 8. Poskytují zdravou mladou pleť

Všechny odrůdy jablek obsahují antioxidanty, vitamíny a minerály, které zlepšují vzhled pokožky.

Místní aplikace ve formě masky nebo přímého příjmu pomáhá

minimalizovat poškození buněčné oxidace, což je hlavní faktor předčasného stárnutí. Minerály zlepšují okysličení krve, což je klíč k procesům čištění a omlazení.

9. Jablka přispívají k dobrému trávení

Jablka a jablečná kůže obsahují druh vlákniny zvané pektin, který podporuje trávení.

Napájí střevní hlen a

pomáhá regulovat nerovnováhu pH v žaludku, aby se snížilo riziko rozvoje různých onemocnění. Kromě toho hrají ochrannou úlohu proti různým druhům rakoviny a chronickým problémům, jako je upevnění.

Jak jste se již dozvěděli, existuje mnoho důvodů, jak začít pravidelně jíst toto ovoce.

Udělej to jako součást vaší stravy a podívejte se na sebe!


4 Nejčastější cerebrovaskulární onemocnění

4 Nejčastější cerebrovaskulární onemocnění

Zajímavých informací cerebrovaskulární onemocnění - vnitřní poruchy charakterizované dočasné potíže nebo úplné zastavení toku krve do jedné nebo více částí mozku. Zdá se, že každý z nás je přítel, který musí přežít mrtvici nebo aneuryzmatu. Tyto poruchy mají negativní vliv na práci vnitřních orgánů av některých případech mohou dokonce vést k smrtelným účinkům.

(Zajímavosti)

Užitečné tučná jídla, které by měly být konzumovány

Užitečné tučná jídla, které by měly být konzumovány

Zajímavá fakta Když si myslíme, tučných jídel, budeme považovat za škodlivé. Nakonec, lidé v poslední době zvýšila spotřeba zpracovaných sladkých potravin s rafinovaných sacharidů. V důsledku toho lidé získali váhu, stali se unaveni a nemocní. Naštěstí nový výzkum a objevy nám pomohla naučit něco důležitého: Některé tučná jídla skutečně užitečnější, než si myslíte.

(Zajímavosti)