10 Neuvěřitelných ovesných vloček vlastnosti a recept na dobré snídaně


10 Neuvěřitelných ovesných vloček vlastnosti a recept na dobré snídaně

Ovesné vločky je jedním z nejvíce chutné a nejužitečnější celozrnné. Je to také nejoblíbenější obilovina na světě vzhledem k její vysoké energetické hodnotě a skutečnost, že ovesná kaše je také známým zdrojem energie, je hlavní produkt v mnoha kulturách a národech. Přečtěte si více o 10 nesmírně užitečné vlastnosti ovesných vloček (plus bohatá snídaně recept!)

V obilovin obsahuje více bílkovin, sacharidů, vitamínů a živin než ostatní obiloviny. A nejlepší je, že ji můžete kdykoli po celý rok jíst, protože je vždy k dispozici za nízkou cenu! Potřebujete další důvody k jídlu ovesné kaše každý den?

Pomáhá úrovně řízení cholesterolu

vláknina v ovesných vloček obsahuje sloučeninu zvanou beta-glukan,a který, podle některých probíhajícím výzkumu je velmi užitečné pro ty, kteří trpí vysokým obsahem cholesterolu. Použití ovesné vločky na snídani pomáhá udržet ji zdravou.

Je to antioxidant

Ovesné vločky má také vlastnosti antioxidantu, a proto pomáhá bojovat proti volným radikálům vznikajícím v důsledku přítomnosti špatného cholesterolu v těle. Tento aspekt je velmi důležitý a hraje integrální roli při prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

Posiluje imunitní systém

Beta-glukany obsažené v ovesné vločce jsou nejlepšími nástroji pro imunitní systém v boji proti různým virům a bakteriím, které způsobují infekční onemocnění. Denní použití ovesné kaše pomáhá posílit imunitní systém a chránit tělo před těmito škodlivými patogenními bakteriemi.

Pomáhá při léčbě diabetu

Lidé, kteří pravidelně konzumují ovesné vločky, mají menší šance na získání cukrovky typu 2. Pro ty, kteří již trpí cukrovkou, rozpustná vláknina, nalezený v ovesných vloček, která je velmi užitečné, protože stimulují štěpení produktů s vysokým obsahem škrobu a reguluje hladinu cukru v krvi, a to zejména hned po jídle.

Zlepšuje trávení

Skutečnost, že ovesné vločky zlepšují trávicí proces, znamená, že také zabraňuje tvorbě zácpy. Rozpustné vlákna pomáhají snižovat množství kyseliny a žluči v žaludku, stejně jako škodlivé složky.

To dává pocit sytosti

Jedním z hlavních důvodů, proč je doporučená denní konzumovat ovesné vločky k snídani je, že dává pocit sytosti na delší dobu a eliminuje falešné lidskou touhu neustále jíst. To je způsobeno skutečností, že ovesné krůty obsahují složité sacharidy, které se také nazývají pomalu vstřebávající sacharidy. To je proti rakovině

ovesná mouka obsahuje lignany a fytoestrogeny, které jsou dva klíčové prvky, které pomáhají při prevenci rakoviny spojené s hormonální nerovnováha. Proto sněm doporučuje konzumovat ženy, které jsou v menopauze, protože studie ukázaly, že přítomnost ve stravě ovesné vločky hraje významnou roli ve snaze snížit riziko vzniku rakoviny prsu.

Pomáhá při léčbě astma

ovesné vlastní účinkem podobným účinku sirup proti kašli, proto bude užitečná zejména pro ty, kteří trpí kašel nebo bronchitidy. Studie prokázaly, že pravidelná konzumace velkého množství celých zrn plodin, jako jsou ovesné vločky, může snížit riziko onemocnění v dětství astmatu o 50%.

Tato studie byla provedena na základě porovnání ovesné vločky s rybami, a ukázalo se, že pravidelná konzumace těchto výrobků může jak snížit riziko vzniku astmatu a 50%, a přesto se sníží riziko zúžení průdušek dýchacích cest o 80%. Chrání

lignany srdce

, které jsou obsaženy v ovesných vloček a ostatních obilovin, použije se rostlinné látky, které vstupují naše tělo při trávení a může pomoci chránit naše srdce z mnoha různých nemocí.

to je diuretikum spotřeba

ovesné vločky pomáhá odstranit kyselinu močovou z těla a zvyšuje množství moči pomocí obsahu křemíku v ovesných vloček. Tato vlastnost obilovin také pomáhá v boji s dnou a dalšími chorobami spojenými s retencí tekutin v těle.

Jaký druh konzumace ovesných vloček je na snídani?

Existuje mnoho způsobů, ve kterých si můžete připravit kaši k snídani, ale chceme se s vámi podělit o jeden jednoduchý recept na jeho přípravu, který vám pomůže začít svůj den.

Ingredience:

  • Celozrnné ovesné vločky (zem) - 0,5 šálků
  • Mandle - 6 ks.
  • Ořech - 2 ks.
  • Chia semena - 1 lžíce medu nebo stevia
  • rozinky - 1 čajová lžička mandlový nebo kokosový

nápoj Co byste měli udělat?

  • Zvolte misku, která by vyhovovala složkám tohoto receptu a naplňte ji potřebným množstvím ovsa. Pak přidejte lžíci chia semen.
  • Smíchejte přísady a zalijeme kokosových ořechů nebo mandlový nápoj téměř k horní části nádoby, ale ponechat nějaký prostor pro další komponenty.
  • Přidejte všechny ostatní ingredience a zakryjte misku něčeho. Nechte ho unavit v chladničce v noci. Následujícího rána můžete do svého přání přidat nějaké mléko.


Tři zdravou snídani, najdete recepty

Tři zdravou snídani, najdete recepty

I když každý ví, a chápe, že snídaně je jedním z nejdůležitějších jídel po celý den, mnoho lidí stále nejedí snídani. Nicméně doporučujeme, abyste na to nikdy nezapomněli. Každý chápe, že někdy spěch, dynamické životy a náš závazek k nám zabránit tiše sedět a jíst snídani, takže potřebujeme, protože jeho základních živin a energie, kterou dává naše tělo den.

(Recepty)

šťáVy a koktejly v boji proti nespavosti

šťáVy a koktejly v boji proti nespavosti

Recepty Nespavost je vážná porucha spánku způsobená často rušný životní styl, příliš mnoho každodenních záležitostech nebo neustálém stresu a úzkosti. V moderní společnosti, mnoho lidí trpí tímto problémem po dlouhou dobu, a snadno vidět, jak to snižuje kvalitu jejich života. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) až 40% populace trpí poruchami spánku.

(Recepty)