úžAsné léčivé vlastnosti skořice


úžAsné léčivé vlastnosti skořice

Natural skořicí znamená pro vás, samozřejmě, již dobře známá jako koření na kávu a dezerty. Používá se však nejen při vaření, ale má také mnoho dobrých vlastností pro zdraví. V tomto článku se dozvíte o dlouhé osvědčené výhody skořice vědět, jak ji používat hned. Nesmírně bohatá skořicový

Po tisíciletí, skořice používat různé prostředky domácí kuchyni. Moderní věda po mnoha experimentech a studiích potvrdila své prospěšné vlastnosti.

Tato kořenící výtažek, odebrání z vnitřní kůry stromů skořice (skořice), který roste a to jak v zemích, jako je Egypt.Alespoň tam je první zmínka o ní. Ve starověku byla skořice velmi cenná, vzácná a drahá. To bylo používáno jen králů jako luxusní položka.

Nejprve si výrobek vyřezá, odstraňuje a suší. Pak z něj tvoří pásy ve formě hole. Také skořice lze rozdrtit a použít půdu.

Naštěstí, skořice je velmi snadné najít na pultech obchodů či supermarketů. Má zvláštní charakteristické aroma díky skořicový aldehyd, který je zdrojem všech jejích úžasných funkcí a výhodmetabolismu a celkové zdraví.

Existují dva druhy skořice:

  • Ceylon skořice je známý jako pravdivé skořice
  • Cassia (čínská skořice), který je nyní nejběžnějším typem skořice

Užitečné vlastnosti skořice

Kromě chuti, což není možné s ničím zmatené a recepty, skořice má některé vědecky prokázané užitečné vlastnosti.

zdrojem antioxidantů Tyto sloučeniny chránit vaše tělo před oxidačním poškozením způsobeným „volných radikálů“. Bylo vědecky dokázáno, že skořice obsahuje vysoce kvalitní polyfenoly. Studie porovnávala antioxidační vlastnosti 26 koření a skořice také vyhrál ve srovnání s produkty, jako oregano a česnekem.

protizánětlivé skořice pomáhá snižovat otoky v různých částech těla a bojuje proti infekcím, obnově poškozené tkáně a zlepšuje stav u pacientů s artritidou nebo gurmán.

snížit riziko

srdeční choroby, pokud jsou vaši rodinní mnoho případů srdečních onemocnění nebo jste v nebezpečí (obezita, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak), ujistěte se, že jíst více skořici. Tento koření má schopnost snížit riziko srdečních problémů, které mohou dokonce vést k úmrtí. Gram skořice denně má velmi dobrý vliv na zdraví lidí trpících cukrovkou druhého druhu.

toto koření také pomáhá snížit hladinu „škodlivého“ cholesterolu a triglyceridů. Výsledky některých studií, skořice zvyšuje množství „dobrého cholesterolu“, což snižuje vysoký krevní tlak. Všechny tyto příznivé vlastnosti vám pomohou mít zdravější srdce.

zlepšuje inzulinovou senzitivitu

To je další užitečná vlastnost skořice diabetu, protože zvyšuje citlivost na inzulín. Je jedním z hlavních regulátorů metabolismu a energie v těle. Inzulin také transportuje cukr v krvi, zejména v krevním řečišti a v buňkách. Pacienti s inzulínovou rezistencí, jinou než diabetem, mohou trpět jinými závažnými poruchami.

prostředky Diabetes Jak již bylo řečeno dříve, skořice snižuje hladinu cukru v krvi, což je důvod, proč se doporučuje jíst s diabetem. Prokázáno, že snižuje množství glukózy, které dostává do krve po štěpení, a má vliv na trávicí enzymy a buňky, aby dopravní inzulín a snižuje degradaci sacharidů v zažívacím traktu.

Doporučujeme jíst v dezertech bez cukru nebo kávy po obědě nebo večeři. Studie provedené u pacientů s diabetem zjistila, že skořice může snížit hladinu cukru až o 30%. Doporučená denní dávka - ne více než 6 gramů.

zpomaluje degenerativní neurodegenerativními nemocemi problémy charakterizují postupné zhoršování mozkových buněk nebo struktur. Často se objevují onemocnění, jako je Alzheimerova choroba a Parkinsonova choroba. Určité sloučeniny nacházející se ve skořici mít schopnost zabránit akumulaci proteinu v mozku, které vede k Alzheimerově chorobě a chrání neurony, zlepšení motorické schopnosti a normalizovat hladinu neurotransmiterů u pacientů s Parkinsonovou nemocí.

Chrání proti rakovině

Rakovina je způsobena nekontrolovaným růstem maligních buněk. V průběhu let zkoumali vztah mezi spotřebou skořicí a snížení počtu pacientů s tímto onemocněním a vlivu léčby na koření. To je důvod, proč různé studie tvrdí, že skořice může být domácím lékem proti rakovině.

skořice snižuje tvorbu krevních cév v nádorech, které vedou ke smrti zdravých buněk. také pomáhá snížit vliv volných radikálů, a tím zabraňuje vzniku rakoviny tlustého střeva, který je nyní velmi časté.

Boje plísňové a bakteriální infekce

Hlavní účinnou látkou skořice (skořice aldehydu) bojuje s určitými typy infekcí, jako jsou infekce dýchacích cest, které jsou způsobeny dopadem houby, zpomaluje růst bakterií, jako je salmonela, předchází zubnímu kazu a nepříjemný zápach z úst .


Med a jablečný ocet v boji proti celulitidě přírodní prostředky

Med a jablečný ocet v boji proti celulitidě přírodní prostředky

Celulitida je vytvořené v důsledku hromadění tukových zásob pod povrchem kůže. To téměř vždy dochází na boky a hýždě. Je to jeden z nejčastějších ženských problémů, a to zejména v případě, nadváha, obezita, genetické či hormonální poruchy. celulitidy je charakterizována výskytem malých otvorů v kůži, což je trochu jako pomerančové kůry.

(Lidových opravné)

Užitečné ovoce odstranit zácpu přírodní prostředky

Užitečné ovoce odstranit zácpu přírodní prostředky

Samozřejmě, každý má jiný střevo, ale když jdete na záchod pouze dvakrát nebo třikrát týdně, pravděpodobně jste zácpa. Zjistěte, jak můžete hůl vyndat správnou výživou. Hlavní příčiny zácpy jsou: nadměrné namáhání pasivní životní styl strava s nízkým obsahem vlákniny diabetu těhotenství To může také být spojen s jinými nemocemi, jako je rakovina tlustého střeva, divertikulitida a hemoroidy.

(Lidových opravné)