7 Produktů škodlivých pro zdraví střeva


7 Produktů škodlivých pro zdraví střeva

Záškrtu zdraví je nesmírně důležité pro celkový stav těla. Nakonec tento organismus pomáhá absorbovat živiny a produkovat odpad.

Věděli jste, že střevo také obsahuje prospěšné bakterie?

Žijí miliony bakterií. Ve skutečnosti jsou nezbytné pro normální trávení, protože jsou odpovědné za rozdělení určitých sloučenin, které tělo nemůže trávit.

Přispívají také k tvorbě určitých důležitých vitaminů. Navíc příznivé bakterie poskytují tělu energii a posilují imunitní systém.

Problémem je, že někdy nesprávné stravovací návyky mohou zasahovat do střev normálně pracovat a způsobit příznaky a nemoci, které mohou zhoršit kvalitu života.

Obáváme se, že mnoho lidí neví, které výrobky jsou škodlivé a proč jejich spotřeba může mít negativní důsledky. To je důvod, proč bychom rádi využili příležitosti, abychom vám pověděli o

7 nejškodlivějších pro zdraví střeva a vysvětlete, proč je nejlepší snížit jejich příjem. Zjistěte, jaké jsou tyto produkty!

1. Obilné produkty s vysokou úrovní lepku

Ačkoli vláknina v některých obilovinách může zlepšit fungování střeva,

lepku v rafinovaných zrnech někdy způsobuje problémy. Tento protein není tráven a není řádně degradován, což vede k alergii a negativním reakcím.

Nadměrná spotřeba zvyšuje úroveň zánětu.

Pokud situace není kontrolována, může vést k autoimunitním chorobám, jako je : diabetes;artritida;

  • Alzheimerova choroba;
  • lupus
  • fibromyalgie;
  • roztroušená skleróza;
  • Crohnova choroba
  • Chcete vědět více? Přečíst: 5 znamení, že byste měli přestat jíst lepek

2. Červené maso Pravidelná konzumace červeného masa je nejen

zvyšuje riziko dny, ale také může mít vliv na tkáně, což zvyšuje zánět.

Tento typ jídla je obtížněji stravitelný než libové maso. Vzhledem k tomu, červené maso zpomaluje trávení, ale také může způsobit tyto příznaky: břišní zánět

  • plyny Dále, červené maso mění střevní pH, která snižuje

prospěšných bakteriía tím zvyšuje pravděpodobnost infekcí. 3. tuku smažené potraviny smažené potraviny a potraviny s vysokým obsahem tuku poměrně snadno návyková a může vyvolat dlouhodobé

poruchy problémů metabolismu a hmotnosti.

S ohledem na okamžité účinky, takové potraviny dráždí střeva a zvyšuje hladinu kyseliny v žaludku

. Také způsobuje problémy, jako je reflux kyseliny. Lidé s dráždivým střevním syndromem, gastritidou a jinými poruchami trávicího ústrojí by mělivyhnout smažené a mastné potraviny.

4. Mléčné výrobky Ačkoli mléčné výrobky mohou tělu poskytnout živiny, které potřebuje, měly by se jim vyhnout jejich nesnášenlivosti s laktózou.

Dairy chutné a obsahuje mnoho pokrmů, které jste pravděpodobně jíst neustále, ale

prokazatelně způsobit různé problémy s střeva.

Tuk, laktóza a bílkoviny v mléčných výrobcích přímo ovlivňují zdraví střeva

. Změna mikrobu a komplikace likvidace odpadu. Toto jídlo je také spojeno se zánětem aběžnými problémy, jako je píchání a průjem.

5. Pikantní výrobky Pikantní pepř přidává zvláštní poznámku k vašim pokrmům a dokonce obsahuje silné antioxidanty, které chrání tělo před oxidačním poškozením.

Nicméně, kořeněné potraviny také významně ovlivňují zdraví střev.

Problém je v tom, že tato potravina

může způsobit vážné záněty sliznice žaludku a střev

, zvláště pokud osoba již má nějakou zažívací potíže. V důsledku tohozvyšuje kyselý reflux, pálení žáhy a gastritidu.

6. Káva a sýtené nápoje Káva a sýtené nápoje

jsou spojeny se zvýšeným výskytem refluxu kyseliny a zánětem střeva.

Tyto nápoje uvolňují esophageal svěrač, takže žaludeční kyselina je snadnější vylézt nahoru. Vysoká hladina cukru a doplňků také

ovlivňuje zdraví střeva, někdy způsobuje průjem a těžkou bolest břicha.

Podívejte se na tento článek: 7 produktů pro boj proti zánětu jater a slinivky břišní 7. plechovkách a zpracované potraviny Supermarkety

přeplněné široký odrůdy konzerv a zpracovaných produktů ve výrobním procesu ztrácí veškerou výživnou hodnotu.

Mnoho lidí to považuje za dobrou rychlou volbu, protože takové jídlo je dobré a snadné vařit. Nicméně,

výrobci nechtějí, aby lidé vědí jednu z hlavních nedostatků těchto produktů - obsahují velmi málo základních živin

. Namísto toho jsou konzervy a polotovary plné přísad, které ovlivňují zdraví střev a dalších částí těla. Předpokládá se, že takové doplňky zvyšujíriziko vzniku metabolických poruch, syndromu dráždivého střeva a některých typů rakoviny.

Jíte některý z výše uvedených produktů? Pokud ano, vynaložte nějaké úsilí na maximalizaci jejich příjmu a tím zlepšení zvyku střev.

Místo toho jíst více organických potravin, zejména ovoce, zeleninu a celozrnné.


Jak odstranit toxiny a posílení těla

Jak odstranit toxiny a posílení těla

Užitečné návyky Co to znamená - na odstranění toxinů? Většina lidí okamžitě myslet na půstu, dietě a čištění. I když vám může pomoci očistit své tělo, a často jen dočasné řešení a může vést k nežádoucím důsledkům, jako je dehydratace, úzkost nebo únava. Tento článek vám dá několik tipů, jak se zbavit toxinů a posilují imunitní systém.

(Užitečné návyky)

10 Důvodů, proč používat květák

10 Důvodů, proč používat květák

A máte rád květák? Nebo možná jste jedním z těch lidí, kteří nemohou vystát svou specifickou chuť? Máte-li rádi květák, doporučujeme, abyste dávat pozor na několik faktů o této zeleniny z brukvovité rodiny. Za prvé, květák obsahuje vitamíny B (B1, B2, B3, B6 a kyselina listová) a vitamíny C, K a E. Zadruhé, květák je bohaté na obsah minerálů pro lidské tělo, včetně které lze odlišit od vápníku, hořčíku, fosforu, draslíku a manganu.

(Užitečné návyky)