7 Potraviny, které by nikdy neměly být v teple


7 Potraviny, které by nikdy neměly být v teple

Domácí Zajímavosti budete s největší pravděpodobností řídit pravidly nekazí jídlo zadarmo. Každý den se hodí produkty, zatímco v jiných částech světa lidé hladoví a nedostávají dostatek jídla.

Vždy doporučujeme, abyste v chladničce udržovali potraviny a zahřejte je, abyste se vyhnuli tomu, že byste je mohli vložit do koše.

Mnoho lidí však neví, existují produkty, které by nikdy neměly být znovu ohřívány, proto, že mohou způsobit zdravotní potíže. Víte, jaké jsou tyto produkty?

Nikdy neohřívejte následující produkty

Kuře

Kuře je jedním z produktů, které se nejčastěji ochlazuje, protože je dobře zachováno a po zahřátí neztrácí vůni. Kuře však musí být čerstvě uvařené nebo studené.

Možná nevíte, ale zahřátí kuřat mění své složení bílkovin, což může vést k trávicím problémům. Pokud ji nejíte okamžitě po vaření, pak se může zahřát později, ale pouze při nízkých teplotách.

Houby

Existuje mnoho různých způsobů, jak je vařit, a zahřátí se jeví jako dobrý nápad. Ale houby je lepší jíst čerstvě připravené, když stále obsahují všechny nutriční vlastnosti a přináší zdraví přínosy.

Pokud máte pár žampionů, pak je nejlepší jíst je studené. Houby také procházejí změnami v složení při zahřátí a mohou způsobit bolesti žaludku a nadýmání.

Brambory

Brambory jsou plné živin, a ačkoli to může být drženo v lednici několik dní, to by nikdy neměl být zahřátý. Oplachování mění svou chuť a vlastnosti a dokonce může být toxické.

Nejlepší je použít zbývající část brambor v bramborové kaši nebo studených salátech.

Špenát Tato listová zelenina je vhodné přidat ke stravě, ale ne teplo to, protože obsahuje velké množství dusičnanů, které Vysoké teploty jsou přeměněny na dusitany. Nitridy jsou škodlivé a mohou mít vážné zdravotní důsledky. Měli byste vždy jíst špenát čerstvý.

Červená řepa

Červená řepa také obsahuje dusičnany, které se během ohřevu změní na škodlivé dusitany. Jedná se o jiný produkt, který byste měli znovu ohřát, pokud nechcete, aby se zdravotní problémy. Ve skutečnosti, aby těšit maximální výhody řepy, přidat do salátů nebo koktejlů.

Celer

Pokud polévka obsahuje celer, nehřejte ji znovu, aby nedošlo k poškození těla. Stejně jako u výše uvedených produktů, celer obsahuje dusičnany, které se při zahřátí změní na dusitany.

To znamená, že se může pod vlivem ohřevu proměnit v potenciálně karcinogenní potravinářský výrobek. Takže, je třeba vyndat celer z polévky, než ho zahřejete.

Vejce

Vejce se obvykle nezahřívají, protože mění chuť a vůni. Ale jen v případě, je důležité připomenout, že ohřívání vajíček může být škodlivé pro zdraví, protože sloučeniny, které obsahují, mohou být toxické pod vlivem vysokých teplot.

Jak můžete bezpečně zahřát jídlo?

Přestože by výše uvedené produkty neměly být vyhřívány, neznamená to, že nemůžete další potraviny zahřát.

Aby bylo možné potraviny bezpečně zahřát, zohledněte naše tipy:

  • Ohřev by měl být rychlý, aby se teplota ve středu misky zvýšila na 65 ° C.
  • Předhřívejte jen tolik, kolik chcete jíst.
  • Vařené potraviny by neměly přicházet do styku se syrovými potravinami, aby se zabránilo křížové kontaminaci.
  • Je třeba mít na paměti, že všechny složky jsou jiné a nemusí se zahřívat stejným způsobem. Při zahřívání více než jednoho produktu je třeba je zakrýt tak, aby se rovnoměrně zahřály.
  • Pokud si myslíte, že nebudete moci jíst jídlo po dobu 4 dnů, je nejlepší zmrazit.


Mé vědomí váží více než u jiných zajímavých faktů

Mé vědomí váží více než u jiných zajímavých faktů

Poměrně často říkají, že nejlepší spánek , kdo má čisté svědomí. Myšlenka je stejně jednoduché jako pravda, protože tento psychologický konstrukt vytvořený a vaše vnímání sebe sama a okolního světa. Proto byste se měli vždy snažit najít harmonii a rovnováhu. Jestliže osoba dosáhne jednoduchou harmonii, když všechny její slova a činy splňují základní hodnoty , což znamená, že je čisté vědomí, který má mnohem větší váhu než myšlenky a motivace ostatních.

(Zajímavosti)

10 Známky, že máte intolerance na lepek

10 Známky, že máte intolerance na lepek

V poslední době vidíme stále více výrobků označené "bez lepku". Ale většina lidí si je vybírá, aniž by přesně věděla, co tyto produkty mohou nebo nemusí být pro vás důležité. Pojďme začít tím, že lepek je bílkovina, která je obsažena v produkty, jako je pšenice , žito a ječmen. Někteří lidé po užívání glutenu nemají žádné negativní účinky, ale může způsobit řadu příznaků a zdravotních problémů od jiných lidí.

(Zajímavosti)