7 Výrobků, které pomáhají vyčistit tepny


7 Výrobků, které pomáhají vyčistit tepny

Potraviny hraje zásadní roli v našem životě. Volba, kterou uděláte, může znamenat rozdíl mezi dobrým a špatným zdravotním stavem.

V současné době se počet diagnostikovaných kardiovaskulárních onemocnění se zvyšuje, a ještě více znepokojující je skutečnost, že většina nových případů spojeny s potravinami, které lidé konzumují.

Potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků, cukrů a sacharidů může mít přímý vliv na krev a kardiovaskulárních chorob, protože v krátkodobém až střednědobém horizontu, zvyšují hladinu cholesterolu, což vede k ucpání tepen a dalších problémů.

Dobrou zprávou je, že pokud jste si vybrali správně potravin, vaše tělo dostane všechny živiny nezbytné pro podporu čisté cévy a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

V dnešním článku chceme podělit se o nejlepší potraviny pro snížení cholesterolu a čištění tepen. Zjistěte více!

Seznam potravin pro čisté tepny

1. Česnek Česnek je velmi populární po celém světě díky mnoha způsobů, jak ji používají v kuchyni, protože dodává jedinečnou chuť na nádobí.

Ale kromě toho, to bylo používáno po staletí kvůli jeho nutriční vlastnosti a přínosy pro zdraví.

Česnek je významným zdrojem antioxidantů, pomáhá v boji proti volným radikálům a snížení vysoké hladiny cholesterolu.

také zjistili, že pomáhá zvýšit dobrého cholesterolu, ředit krev ke zlepšení průtoku krve a kontrolu krevního tlaku. 2. Olivový olej

Olivový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, které pomáhají čistit cévy a snižuje hromadění cholesterolu, minimalizuje riziko srdečního infarktu.

Vzhledem k tomu, olivový olej se většinou skládá z mononenasycené mastné kyseliny, to je menší riziko plaků v cévní stěny.

Použijte tento nádherný výrobek a přidejte ho do salátů, polévek, ragas a dokonce i každý den samostatně.

3. Kurkuma

Curmeric - koření, které je pravidelně používáno v různých kuchyní. To bylo také po staletí oceňováno jeho léčebnými vlastnostmi.

Kurkumin - aktivní sloučenina v kurkuma, je důležitý antioxidant, který působí proti škodlivým účinkům volných radikálů a chrání buňky před poškozením.

Polyfenoly také snižují riziko srdečního záchvatu tím, že zabraňují poškození tepen v důsledku obstrukce. 4.

červená ryba červená ryba je jedním z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro normální funkci těla a udržení nízké hladiny cholesterolu.

Doporučuje se jíst nejméně dvě porce takových ryb, které chrání srdce.

Takové zahrnují:

  • losos pstruh z tuňáka

sardinky 5. Rajčata Rajčata

běžně používané pro vaření dušená masa, omáčky, polévky a mnoho dalších chutné pokrmy. Jsou vynikajícím zdrojem živin a sloučenin, které jsou nezbytné pro práci těla.

Vysoký obsah silného antioxidačního lykopenu neumožňuje udržet hladinu cholesterolu na stěnách tepen.

Navíc, rajčata obsahují značné množství vlákniny, které pomáhají tělu odstranit přebytečný tuk.

Jsou také zdrojem vitaminu C, který působí jako přírodní antioxidant, zlepšuje metabolismus. 6.

Oves Ovesné vločky je považován za jeden z nejlepších zrna, protože jeho nutriční hodnotu. Ovesné vločky jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a malého množství sacharidů.

Je schopen absorbovat vodu až 7krát větší než hmotnost. Ovesné vločky mohou snižovat schopnost cholesterolu držet se stěn tepen.

proto pravidelná konzumace ovesných vloček může prevenci aterosklerózy a dalších kardiovaskulárních chorob.

7. Jablka

Denní spotřeba jablek může jistě zlepšit celkové zdraví, zejména pokud jde o srdce.

Jablka obsahují pektin - typ vlákniny, který se váže na cholesterol a zabraňuje tomu, aby se spojil s tepnami.

Jablka také obsahují flavonoidy - antioxidanty, které mohou snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění o 50%.


Jak používat citron kůru pro léčbu bolesti kloubů

Jak používat citron kůru pro léčbu bolesti kloubů

Lemon kůra může pomoci zmírnit bolesti kloubů a záněty. Je účinná sama o sobě a ve formě infuzí. Citron - citrus, který byl dlouho oceňován ve vaření, kosmetice a především v medicíně. Je známý vysokým obsahem vitaminu C, stejně jako antioxidační složky, minerály a esenciální oleje. Nedávno bylo prokázáno, že je schopen posílit imunitní systém a přispívat k léčbě onemocnění, jako je chřipka, nachlazení a bakteriální infekce.

(Lidových opravné)

5 Potravin, po kterých nechcete být sladké

5 Potravin, po kterých nechcete být sladké

Náhlé svačiny jsou jednou z nejčastějších příčin obezity. Chceš sladce a začneš nekontrolovatelně jíst nějaké nezdravé jídlo, vysoký obsah cukru, mouku a nízkotučné tuky. Takové výrobky často nedávají tělu živiny vůbec, velmi rychle se změní v zásoby a začnou se hromadit v oblastech náchylných k hromadění tuku.

(Lidových opravné)