Potraviny pro lidi s osteoartritidou přírodních prostředků


Potraviny pro lidi s osteoartritidou přírodních prostředků

Osteoartoz - onemocnění způsobené prasknutímkloubní chrupavky, která změkčuje klouby a zabraňuje tření kosti.

Artróza je spojen s biologickou zhoršením, která přichází s věkem, ale to může být brzy, protože špatných návyků, jiné nemoci nebo úrazu.

doprovodný zánět kloubů abolest, téměř vždy v krku a páteře, ačkoli to je také v rukou a kolenou.

také, zatímco tam je ztuhlost a brnění, který v závažných případech může vést ke komplikacím pohybu.

I když tyto příznaky mohou odstranit léky obvykle doplňuje svou speciální dietu.

Ačkoli mnoho lidí si není vědoma toho, živiny určitý pozitivní vliv na zdraví.

Dnes bychom chtěli zdůraznit těchto 7 potraviny, které jsou skvělé pro lidi s touto poruchou.

1. Mastná ryby tučné ryby obsahuje průměrné množství kalorií a na rozdíl od masa, protizánětlivých látek, které jsou ideální pro osoby se zdravotním postižením.

Je významným zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, které pomáhá chránit chrupavku , že to není rozbité.

Díky svým omega-3 mastných kyselin, se snižuje zánět v tkáních. To také vytváří ochrannou bariéru proti volným radikálům, které mohou způsobit velké škody buňky.

Zde jsou některé z nejvíce doporučovaných druhů ryb: sleď

  • pstruh sardinky losos
  • makrela tuna

2. Citrusové plody Citrusové plody jsou jedním z nejsilnějších zdrojů vitaminu C v přírodě, takže díky antioxidantů jsou prospěšné pro ty, kteří mají osteoartróza

to nezbytné živiny se podílí na tvorbě kolagenu a proteoglykanu - dvě hlavní součásti chrupavky, přírodní polštář kostí.

antioxidační a protizánětlivé látky v citrusových plodů inhibovat aktivitu volných radikálů, odpovědné za předčasné stárnutí tkání.

některé užitečné odrůdy: citron

  • pomeranče, mandarinky grapefruit

3. mrkev karoten v mrkvi velký vliv na ochranu kloubní chrupavky, snižuje riziko předčasného selhání.

Tato živiny, spolu s hlavními minerály v mrkvi, napomáhá regeneraci poškozené kosti a ovládá zánět a bolest.

Karotka podporuje imunitní systém a chrání tělo před infekcemi, které mohou vést ke zhoršení osteoartrózy.

4. Meloun

Meloun - je nízkokalorické ovoce, které je snadné pít ve stravě bez ohledu na věk.

Jsou známy pro vysoký obsah vody, který je více než 90%, takže jsou doporučovány lidem s takovými poruchami.

Proto jsou silným diuretikem, který je ideální pro snížení retence tekutin, což zhoršuje zánět tkání.

Melouny také obsahují beta-karoten - antioxidanty, které vytvářejí vitamín A, a tím pomáhají zastavit vývoj osteoartrózy.

5. Lněné semínka

Omega-3 mastné kyseliny v lněné semínce výrazně pomáhají lidem s osteoartrózou v boji proti zánětu.

Denní spotřeba pomáhá zmírnit bolest a z dlouhodobého hlediska posiluje chrupavku tím, že ji zastaví zhoršení.

Je třeba poznamenat, že lněné semínko obsahuje také vitamín E. Díky svému antioxidačnímu účinku tento vitamín pomáhá udržovat volné radikály z poškozujících buněk.

6. Tofu

Tento nízkokalorický a vysoce antioxidační produkt je zdravou volbou pro zmírnění symptomů osteoartrózy.

Velké množství vápníku v tofu pomáhá chránit vaše kosti a klouby. Chrupavka, která pokrývá kosti, je také chráněna před včasným poškozením.

Tofu také obsahuje malé množství omega-3 mastných kyselin, které spolu s minerály působí na tofu, aby snížily zánět kloubních tkání.

7. Špenát

Antioxidanty v špenátu neutralizují negativní účinky volných radikálů na klouby. Na druhé straně zmírňují zánět.

Špenát také poskytuje kyselinu listovou a vápník, oba potřebné pro silné kosti a chrupavky.

Spotřeba těchto přípravků nevytváří osteoartritidu sama o sobě, ale opravdu stojí za to přidávat je do vaší stravy a udržovat si celkové zdraví.

Snažte se diverzifikovat svou stravu těmito potravinamia vychutnejte si nejlepší zdraví.


Nejlepší zásadité potraviny na planetě

Nejlepší zásadité potraviny na planetě

Přírodní prostředky víte, že s cílem zabránit vzniku závažných onemocnění úroveň pH by měla být v rovnováze? I když to není přitahoval pozornost většiny nemocí, které ovlivňují naše zdraví spojené se zvýšenou hladinou kyselosti způsobené podvýživou. Bohužel, police jsou nyní naplněn mnoha potravin, které zvyšují kyselost a obsahují velké množství kalorií.

(Lidových opravné)

O mléku z rýže a jeho výhodách

O mléku z rýže a jeho výhodách

Někdy jsou nejúčinnější léky skryté v nejjednodušších výrobcích. A víte, že rýžové mléko je skvělé pro zlepšení fungování trávicího systému? Je velmi chutné a snadno se připravuje. V náš článek se dozvíte o výhodách, které můžete získat tím, že obsahuje rybí mléko ve vaší stravě. Jaký přínos můžete získat z rýžového mléka?

(Lidových opravné)